In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

30 March, 2010

Finally....

Hai semua...
Hari ni sgtlah busy...Follow up call for peserta2 yg nk dtg seminar this saturday.
Tengahari tadi fa balik lunch kat umah...
Sambil tuh melayan si kenit, Izzul.

Oklah, ni fa nk cite sikit kisah zaman sekolah rendah & menengah....
Sebenarnya fa bersekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Bukit Tok Beng...
Start darjah 1 sampai lah darjah 6...
Ramailah kawan2 fa kat sekolah tu...
Dulu fa ni x mcm skrg...Dulu fa ni gelap, x glamour mcm kwn2 fa...
Selalu kene buli sampailah masuk sekolah menengah...
Sedih tau...Tapi fa buat bodoh jer...Mmg lah sakit hati kalau kita yg x lawa ni kene perli...


Di sekolah rendah dulu fa ada kawan2 yg baik2, suka membuli & nakal...
Masuk sekolah menengah pun kami sekolah sama2...
Waktu di sekolah menengah fa belajar di SIF (Sekolah Ibrahim Fikri) sampai form4 jer.
Start form 5 fa pindah ke Sepang, Selangor.
Ikut ayah fa yg ditransferkan ke KLIA.


Mmg sedih bila nk berpisah ngn kawan2...
Fa ingat lagi fa pindah ke Selangor penghujung tahun 1997.
1998 fa bersekolah di Sek. Men. Keb Dato' Mohd Said, Nilai.
Sejak dari tuh, fa lost contact ngn kawan2 fa di Terengganu.
Sehinggalah tahun 2006, fa dapat contact salah sorang kawan baik fa iaitu Siti Marlizawati.
Itu pun melalui Cik Roslinda Husin. Mereka berdua pernah belajar bersama semasa di Uitm Shah Alam...Rasenya lah


Yg mengejutkan fa Siti nk kawin ngn Aliff Faisal....Mmg x sangka mereka berdua nk kawin.
Mereka berdua sahabat fa sejak zaman sekolah rendah.
Mula2 tgk Aliff mmg terkejut sbb badan Aliff dah BESAR...huhuhuhuhu
Siti plak tetap maintain dari dulu...hihihihihihiiiiiiiiiiiii
Sejak tu, fa sentiasa berhubungan melalui telefon.
Fa sebak bila dpt jumpa Siti setelah hampir 12 tahun berpisah...
Masa tuh Siti dtg ke Majlis Perkahwinan fa pada 21 Mac 2009...
Terharu betul fa masa tuh...Skrg ni Siti dah ada baby girl yg sgt lah gebu, Hana Humairah...




Then baru2 ni fa dapat lagi berfb ngn kawan lama jugak...
Rosmalia Mohamad Zainun...
Kawanku sewaktu kecil. Berpisah tahun 1997 jugak...
Lepas tu langsung lost contact...
& fa dapat tahu dia dah kawin pd Nov 2009 lepas...Tahniah!
Bwh ni gambarnya...Muka maintain dari dulu




Ada lagi fa dapat from fb melalui friend list Aliff...
Antaranya :
  • Nur Afni yg ttp maintain gebu..


  • Pak Uda a.k.a Amran, mmg totally lain mukanya

  • Rosaliza, pun gebu & comel


  • Rosmani, makin comel



  • Robina, maintain jer
  • Mohd Syukri, dasat belajar sampai ke Jepun
  • Kamarul Ariffin ni lg dasat kejenya...hihiihhihiii


Skrg ni fa masih mencari sahabat fa Jehan & Irnawati...
Di manakah mereka berdua ni....Fa sgt merindui mereka berdua....
Fa harap dapat buat reniuon ngn dieorang semua....



Nukilan,

29 March, 2010

Pemandu kurang Ajar

Aloha....
Ni fa nk cite ttg hal pagi tadi masa on the way ke office...
Jam menunjukkan lagi 10 minit pukul 9 pagi...
Tetiba keluar jer dari Tmn Dato Harun tgk kereta byk gile menghala ke Petaling Jaya...
So hubby mcm biaselah jadi follower yg berhemah...


Tetiba dtg satu myvi hitam berplate BHU 9066, kalau x silap akulah,
dtg mencelah depan kereta hubbyku...Dah lah byk kereta masa tuh...
Then tetiba celok kiri kanan mcm jalan bapak dia...
Geram tau bila tgk cara pemanduan kereta myvi hitam tu...
Yg bestnya memandu ngn sbelah tangan...hampeh betul.


Fa sempatlah amik gmbr kereta tu, tapi platenya x nmpk plak...
Bila hubby potong kereta tuh, tgk seorang lelaki yg memandu...
Buat muka selamba badak...
Dia x kan x sedar cara pemanduan dia yg boleh membahayakan nyawa org lain...
Geram tau....Jalan tu dia buat mcm jalan dia plak...
Hisshhhhhhh...ntah ape2. Kot ye pun nk cepat, bangun awal2...
Ni x, bila dah lambat bawak kete laju2 then nk celok2 x tentu pasal....
Itu adalah penyebab utama kepada kemalangan...Memandu ikut selera tekak dia.


Tu myvi hitam yg sgt kurang ajar...Kalau nk tunjuk skill pun, bukan kat jalan raya...pegi lah masuk litar....



Nukilan,

My niece yg comel


Salam semua....
Fa just nk upload gmbr2 terbaru my niece, Puteri Alessya Qistina...
Rindu betul ngn Qistina....Dah masuk 8 bulan ni badan Qis kecik jer...
Mama dia ckp Qis tgh lasak & x mahu menyusu sgt...











My mum makin kurus...

Hi folks....
Ok kali ni fa nk cite pasal my mum...
Weekend lepas kan fa balik Seremban....
Yelah dah lama sgt fa x balik jenguk my parent...
Last bali masa Chinese New Year lepas...Nk buat mcm mane kan?
Manjang keje jer...Sabtu setiap minggu kene keje...
Kira hujung bulan baru cuti sabtu tuh...Tu yg fa balik Seremban.


Bulan april ni lagi lah setiap sabtu kene keje...
Nk x nak kenelah amik cuti nk balik Seremban nanti...
Sampai umah my mum, fa terus cari my mum...
Rindu sgt padanya...
Fa terkejut sbb my mum kurus sgt. Nmpk sangat my mum kurus...
Sebab utama adalah...............................
Bwh ni adalah penyebabnya.... :)


Ye... budak debab ni yg buat nenek dia makin kurus. Mane x nya, Imran kan skrg makin lasak sejak dapat berjalan ni. Hari2 ajak nenek dia main kejar-kejar...My mum ikutkan jer kehendak Im ni...Pastu kuat merengek. Sebijik ikut perangai ibu dia masa kecik2 dulu..Nak nenek dia layan dia jer...


My mum kuat jugak makan...
Tapi badan dia x mahu naik2 jugak...
Maybe sbb my mum kepenatan kan.
9 April ni my mum genap 50 tahun....
Hmmmmmmm x sangka my mum dah 50 tahun....
Ni tgh fikir nk belikan present tuk my mum....belum terfikir nk celebrate kat mane lagi.
Ingat nk buat sekali ngn my birthday...mine on 14 April nti.
Buat kecik2 jer for family members jer...
Oklah...layankan gmbrku bersama anakku, my niece & my lovely mum....





Tgklah anakku & my niece. Muka hampir sama kan...hhihihihiiii


Nmpk kan my mum makin kurus....However i love my mum so muchhhhhh



Nukilan,

Si debab Imran

Hi fellas....
Weekend lepas fa menghabiskan masa di rumah my mum...
Sebabnya Izzul x brp sihat...Dia batuk lah. But now Izzul dah ok sikit.
So sempat la fa melayan karenah si Imran debab. Im dah masuk setahun 3 bulan.
Mmg Imran sgt debab k...Berat dia skrg 12 kg....
Fa dukung dia mmg x boleh lama2. Sakit pinggang mak okkkk!!!!...
Sabtu tengahari, Imran balik umah parent dia Kat Salak Tinggi.
Sempatlah fa snap gmbr2 Imran yg terkini....


Garangnya muka hang Imran...





Tgklah perut im yg buncit ni...Imran kuat menyusu & makan nasi belah tengahari



Pipi Im yg gebu...geram betul mak long tengok...




Muka sedih sebelum nk balik umah his parent....Sian Im sbb dapat main ngn Izzul sekejap jer...



Nukilan,

3 month already

Halu halu halu....Ibu Izzul di sini. :)
Oklah, nk cite sikit ni,
Smlm my son dah masuk 3 bulan usianya...
Ohhhhhh pelbagai ragam si Izzul skrg ni...
Mcm2 aksi kalau tgk ibu & papa dah pakai cantik2....
Now Izzul dah mula belajar nk mengiring...
Dan dah mula menyembur air liurnya....Abislah rambut ibu gugur Izzul


Weekend lepas Izzul x kemana-mana sbb dia x brp sihat..
So dia duk umah sambil bersembang ngn papa dia...
Ibu plak ptg baru dapat sembang ngn Izzul.
Ibu sibuk mengemas umah nenek & masak....hihihihhiii
Biaselah balik sekali sekala ni, fa ni pantang tgk bersepah-sepah...
Mesti nk mengemas punya...Siap cuci peti ais & mop satu rumah.
Hihihiiiii....tolong my mum. Kesian my mum skrg ni....makin kurus my mum...


Sebelum fa beredar saksikan Izzul yg paling latest...
Now bila bergambar mesti mulut Izzul ternganga...hiiiiihihhihiihiii



Masa niIzzul baru lepas menyusu...So papa dia kasi dia sendawa dulu...Tu yg mulut Izzul menganga tuh...hihihiihi.




Alamak ada 'nandek' plak kat dahi anakku...hihihihihii. Izzul tersedu. Ni kan petua org2 tua. Bila tersedu jer kasi tampal kertas kat dahi...Tapi berkesan...hihihihiiii




Izzul mmg suka bergambar... mane x nya, masa fa mengandung dulu, fa mmg suka sgt bergambar...huhuhuhuuu




Hmmmm...itu cite ttg anakku dah masuk 3 bulan.
12 April ni Izzul akan pergi check up & akan di cucuk lagi...
Hopely Izzul x demam nti...
Sbelum g check up Izzul akan ikut Opah dia balik Tanjung Piandang...Lama plak tuh...Seminggu Izzul ngn opah...Ibu Izzul keje. Jumaat lepas keje baru ibu & papa Izzul balik Tg. Piandang jumpa Izzul...Rindu tu bila x menatap muka anak...hihihihihih





Nukilan,

Sonia become a mummy....

Hi everyone....
Weekend lepas sgtlah berharga buat fa...
Byk cite ni tau nk fa cerita...
1st time fa nk cite pasal MY SONIA....kucing fa yg mak fa bela.
Sabtu lepas jam 2.30ptg, Sonia selamat melahirkan 3 baby dia yg comel2...
Gebu2 anak2 Sonia...

& fa buat pertama kalinya melihat sendiri kucing beranak...
Yg ngerinya bila tgk Sonia makan uri anak2nya...
Ohhhhhh tidakkkk....geli tau. Abis tuh nk buat mcm mane kan...
Bukan boleh tanam pun....hhihihiii
Ni upload gmbr2 Sonia ngn 3 baby dia yg comel2....



Masa ni Sonia tgh makan uri anaknya
...Geli tau!




Ni anak Sonia yg sulong....



Ni plak mcm kembar kan?
Mmg gebu2 anak2 Sonia...X sabar nk tgk mata anak Sonia. Ada x yg ikut mata Sonia. Mempunyai 2 warna...








Nukilan,

24 March, 2010

Izzul bersembang !!!

Hi everyone...
Smlm lepas fa siap pam susu for Izzul, fa turun bawah tuk layan si kenit.
Mood Izzul dah ok dah semalam.
Bising betul mulut Izzul semalam berborak ngn papa dia..
X tahu lah ape yg diborakkan...Byk betul cerita izzul smlm...
Tanpa buang masa, fa amik hp hubby then recordkan perbualan Izzul ngn papa dia...
Bwh ni videonya....layaannnnnnnnnnnnnnnnnn




video




Skrg anak fa sgt kuat membebel mcm ibunya...
Hari2 ada jer ceritanya...hihiiiiiii



Nukilan,

23 March, 2010

Steak...teringin betul la




Aduhhhhhh.....fa betul2 teringin nk makan steak mcm gmbr kat atas tu...
Masa preggie dulu mmg MENYAMPAH tgk daging tu semua.
Tapi skrg ni bukan main lagi fa teringin....
Fa ni bukanlah peminat pada steak ni, sekadar nk rasa tu boleh lah...
Kalau x abis, fa kasilah pada hubby fa...huhuuhuhuuuu


Ingat weekend ni nk ajak hubby g try lah.... :)



Nukilan

22 March, 2010

Hari berjalan Izzul

Smlm ibu & papa bwk Izzul celebrate Hari Ulangtahun pertama mereka.
Seronok dpt jalan2 smlm...Balik umah dah Izzul x nak tido. X puas berjalan...hihihihihihi


Ni fa nk selitkan beberapa gmbr anak tersayang fa...
Kesian dia sbb ibu & papa sedap2 makan, dia duduk lah dlm stroller dia...
Last2 terlelap.....Comel betul anak ibu ni.
Enjoy the pics... (sorrylah semuanya gmbr anak jer. Ibu x yah lah sbb anak lagi cute...hiihihi)


Oooooo dah pandai jeling ibu yer...



Ni dah nk tido...So ibu sumbatkan puting lah...





Nukilan,

Pati Santan ?

Smlm sebelum both of us g celebrated ours anniversary ada kejadian yg x ingini berlaku....
Fa masa tuh kat dapur tgh nk masak rendang ayam...
Tetiba dgr my hubby menjerit....Ingatkan pasal ape?
Rupa-rupanya.......


Izzul telah mengeluarkan segala isi perutnya pada papa dia....Melambak keluar muntah Izzul. Mula Izzul batuk, then my hubby angkat lah dia... Last2 Izzul muntah. Byk plak tuh. Kesian hubby fa. Masa ni hubby x mandi lagi. Patutlah anaknya mengotori papanya....huhuhuhuhuhuu. Muntah Izzul sebijik macam pati santan.... :))



Nukilan,