In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

31 March, 2008

Trip Ke Port Dickson

Haluuuuuuu...

Emmmmm penat n sakit betul bdn ni...Aduhhhh mcm malas sgt nk keje ari ni...Pastu kene plak stay for BP...X per la, ingt nk M.C hari ni tapi rase syg sgt2 sbb aku x pernah M.C start from last year....huhuuhuhuhuhuuuuu.Mmg la syg nk M.C...Lagipun ari ni aku n BDT's Team + MD + GM meeting sampai pukul 4 ptg tadi........Aduhhhh penatnyer.Biasela rezeki byk masuk....Alhamdulilah.Syukur padaNYA. Ala meeting tu lebih kepada "BRAIN STORMING" for next strategi for our next project..

Dari sabtu sampai la semalam aku n ofismate lain bercuti ke PD...Tu la aku x updated my blogger ni...Percutian v all ditaja oleh Kelab Cinta WorldWellness...2 hari 1 mlm di PD...Best gak sekali sekala bercuti ramai2 ni...Boleh berkenalan ngn family2 officemate yg da berkahwin...Boleh la mengerjakan ank2 dieorg yg cute2 n comel tu...hahahahaha...Nway bwh ni secara ringkas itenary nye our trip ke PD....


1st Day ~ 29hb Mac 2008

Aman amik aku kat umah...Aku, P n Nicole naik 1 kete ngn AMAN.

Breakfast @ Office ~ Nasi Lemak n Rx Water
Bertolak dr PJ ke PD
Singgah di PD Ostrich Farm.
Visit Ostrich
Abu's Show + Bergambar ngn ABU (Abu ialah Beruk yg Comel)
Menunggang Ostrich
Pergi minum AIR KELAPA SPECIAL @ Teluk Kemang....

Bersiap ke Hotel Le Paris or Costa Rica Apartment @ PD Town.
Lunch @ Coastline Cafe'.
Check in
Leisure Time *Lepak2 dlm apartment*
Bola Tampar Pantai
Polo Air

BBQ Dinner & Relax time
Leisure Time *G supper @ Teluk Kemang
Balik TIDOOOOOOO

2nd Day ~ 30hb Mac 2008

Breakfast @ Coastline Cafe'
Main bowling @ Level 3, Hotel Le Paris
Check out & LUNCH
Balik ke PJ

Gambar2 aku x sempat nk upload lg sbb camera tggal kat umah plak...Lupe nk bwk....Esok aku akan upload gambar2 semasa aku di sane....
So far, mmg best n seronok sbb mlm BBQ dinner tu aku dapat belajar tarian baru...Name die "Tarian POCO-POCO"...MD aku yg beria-ria menari n ajk v all nari ramai2....EMmmmm menari di tepi pantai ramai2.....Mule2 mcm kelakar tapi da lame2 mmg seronok sgt....Sebelah ptgnye aku main Beach Volley Ball...Sampai lebam-lebam tgn aku...Biasela jarang main kan...gambar tgn lebam pun aku akn upload esok k...kesian cik effa....*manje betul*

Nway TQ pada presiden n committee kelab cinta sbb organise this trip....Next year boleh la bwk g bercuti ke pulau2 di m'sia plak....pasti best giler....

K la esok aku upload all the pictures k....

See ya !!!

28 March, 2008

Esok kite ENJOY....

Emmmmm bestnyer bile bace tittle kat atas tu...
Hihhihiiiiiiii
Sebenarnyer v all 1 ofis akan g bercuti ke Paris....ah? Paris ?
A'ah best tau boleh mandi laut, main volley ball pantai, berenang2....Pastu ader selection for Bowling Tournament yg akan diadakan pd 19 April 2008 di Ampang Superbowl...

Actually v all g PD jer la..Stay @ Le Paris Hotel, Port Dickson...Sampai ahad v all bercuti..
Esok seawal jam 7.30 da nk ade kat office ni...V all konvoi ramai2...Bestnyer.Da lame x konvoi ramai2 ni.

Byk gak aktiviti yg Cinta Club jalankan...Nmpk mcm best tapi just wait n see dulu...
Nti pas balik dr PD, aku akn updated my blogger ni k...Tentu byk cerite menarik di sana.Si, dlm 2 hari ni mgkin x sempat kot nk updated....tapi x jgk kot, tgk la mcm mane?

Walaupun x jauh tapi at least ade la mase utk bercuti bersama kwn2 yg lain termasuk family our CEO....Isnin akan berkeje keras semula selepas da puas ENJOY....

K la, rasenyer nk balik awal ni sbb nk g beli brg sikit for TOMORROW...

~ SAYONARA ~


27 March, 2008

Lega....

Emmmmm alhamdulillah....Syukur padaNYA
Tu je yg mampu aku ckp kan pada diri ku hari ni....
X lame lg aku akan dpt 2 org staff baru...Di bawah jagaan aku la...*staff?X biase panggil mcm tu sbb nmpk mcm bagus jer....tapi nk wat mcm mane kan???*
Hahahahhahahahah seronoknyer...Emmmm at least x der la terbeban sgt...
Skrg ni BDT terlalu padat ngn tugasan...Biaselah tugasan di BDT mmg mencabar n ALWAYS kene SHARP...Kalau x tahan da lame cabut lari....

Ape ape la....Starting from next month gua x der mase la kot nk updated my blogger ni...X per boleh updated kat umah....

K la hari ni balik awal sbb x berape nk sihat la...Perut ku masih sengal2 n sakit lagi...So balik ni nk rest puas2 sbb esok pas keje nk g DINNER kat umah my sister...

C ya !!!

26 March, 2008

Balik time....

Hmmmmmmm aku da nk balik da....Aduhhhhhh da x larat sgt.Mate makin layu sbb ngantuk da ni.
Satu lg perut ku sakit sbb 1st day bulan mengambang....*oppppssssss*...Sakit plak bulan ni...Kene mkn PENADOL ni...emmmm mak aku da pesan jgn amalkan makan ubt time sakit...Nti kalau da terbiase mesti sakit sikit mkn ubat, tapi nk wat mcm mane da sakit kan...

K la nk balik da ni...Tggu all leader balik then baru v all boleh balik umah...Nk jalan pun x larat ni...
Aaaaaaaaaaaa x bestnyer.

K la c you tomorrow...

Gniteeeeeeeeeeeeeeeeee

TUPPERWARE again ????

Emmmmm what can i say ttg title tu....
ish ish ish ish....x abis2 ngn TUPPERWARE lg....ooohhhhhh god pls help me....
But what to do?
Mmg i tgh crazy n sgt suke TUPPERWARE....Today aku order 1 more set...Hmmmmm abis la aku..Tapi kali ni x lah mahal sgt pun..Ala harge die less than RM50.00...Hihihhihhhiiiii.
P will mad of me....no no no no no no...Nway bulan ni aku dah myimpan..so P xla marah sgt sbb aku kuat membazir....walaupun da myimpan duitku, tapi masih enjoy KATAK lg....
ok ok ok ok ok ...only this month k...

Tapi tgk jgk la, kalau dapat next month punye katalog confirm aku akan x dapat kawal NAFSU aku membeli belah this thing....*gile betul la effa ni*...

X per la, lagipun mmg aku nk pakai at end of the day.... :P

Birthday My MD's...

Happy birthday to My Managing Director, Puan Noorsiah Mohd Shamsudin
Hari ni birthday my MD yg x tahu ke berape punyer...Nway pagi2 da dapat mkn kek b'day....
Emmmm actually v all nk wat SUPRISE pade die pepagi tadi, tapi die masuk lambat sikit, then v all x perasan yg die da sampai ofis....hahhahahahahahaaaa..

Anyway sambut jgk la tapi wat kat 'EXECUTIVE SUITE' die kat tingkat atas...Our CEO x der sbb ader presentation @ TEKUN. So, v all celebrate ngn staf yg lain2...Our MD mmg jenis yg x suke membazir...Tahun ni die x nk hadiah2 yg grand utk birthday die...Tapi v all da mule faham..MD v all kalau u all nak tahu, mmg baik n nice person...Mule2 kenal die mesti ingat die sombong, tapi x sebenarnye. TEGAS tau bile time KEJE..Jgn main2 ngn die walaupun u all tgk die lemah lembut...
Sangat prihatin ngn staf die...

Today lunch, MD sponsor...Thank's a lot. V all mkn KFC....*fastfoodagain?* Tapi aku kuar lunch jgk sbb perut aku lapar sgt...da 2 hari aku x makan nasi...Tu sbb hari ni kene mkn gak nasi...
So ayam KFC tu jawabnyer aku makan mase dinner nti la. X per boleh panaskan. Lagipun hari ni aku kene stay @ Office for Business Preview...Da tentu balik lambat hari ni...Emmmmm x per la.

Alamak nk g jumpe ABG NAZRI jap...Sbb nk minta die updated IKLAN for 773 Gold Roadtour..Nti aku updated balik my blogger k...

C ya...




25 March, 2008

Kasih Bakal Mertuaku....

Last sunday, before balik seremban, P ader bagi aku OTAK2..( Tu makanan sebenarnyer.Sedap tau)..Tapi kali ni OTAK2 yg P bagi tu lain mcm sikit bentuk die...OTAK2 tu dibalut ngn kulit popia...Sedap betul rase die..Then aku mkn byk sbb sgt sedap...hihihihihiiii...Ala sebenarnyer ABAH P yg beri pada aku. How sweet kan...Bakal abah mentua yg bagi...X sangke tul kan...Emmmm sejak aku rapat ngn P, parent P mmg ambil berat ttg aku..Lebih2 lg la time P outstation...Hihihihiiiii...Parent cukup risau pada aku..Sepatutnyer die risaukan anak die kan...Emmm nk tahu sbbnyer???
Actually P cume 2 beradik jer...2 2 lelaki..That y la bile parent P tahu aku bakal isteri P, dieorg seronok sgt...Yelah anak dieorg semua lelaki...So, kirenyer mak P ader kawan la...hiihiihiiii. Mereka syg padaku...*almaklumla bakal menantu*. Always care about me..Kadang tu sampai P n anip jeles dibuatnyer.....Kesian plak. Tapi x der sampai abaikan terus...Kalau aku demam or sakit parent P la yg paling risau...Emmmm kadang2 wat aku sebak plak...Aku ni x suke bagitahu parent aku kalau aku sakit. X nak risaukan mereka di sana...X nak mereka fikir yg bukan2...Biasela lagi la my mum tu...Sbb bile aku sakit die akan risau sgt2...Yelah aku duk jauh dari die..Tu yg risau sgt...Tapi aku suke myshkan P kalau aku sakit....hihihihihiiii..Ape2 hal aku akan cari P....*jahat effa ni tau*. Ala kate BUAH HATIKU kan....Then bile parent P tahu, mule la die bising2 pada anak die nape x hantar aku g klinik cepat2...kesian P....*sorry P*.
Best betul kan...Tapi aku plak yg segan ngn dieorg sbb parent P baik sgt. Mule2 kenal nmpk ABAH & MAK P tu garang sgt, tapi bile da mule berbual x la garang pun...Mcm ayah aku jgk la...Muke nmpk garang tapi x garang sebenarnyer.


Satu lagi aku suke sgt masakan ABAH P...nak tahu ape die????
" DAGING MASAK KICAP "
Ape yg special sgt ngn DAGING MASAK KICAP ni ????
Emmmm mmg special sgt2 sbb tu mmg masakan favourite aku, sbb ABAH P masak sedap sgt..Tiap kali ABAH P masak mesti die x lupekan aku....hihihihihiiii. *effa poyo*.
Mesti minta P tolong hantarkan pada aku...Wahhh terharunyer. Daging masak kicap yg ABAH P masak ni lain dr yg lain...Nak kate mcm rendang pun x jgk. Selalunyer kalau masak kicap kite letak kicap kan, rase kicap la...Tapi ni x tau...Lain sgt rasenyer...Kalau korang nk rase nti boleh mkn mase kenduri aku nti...Kat umah P la. Aku siap request lg ngn ABAH P..*x malu la effa ni* . Lambat lagi bulan disember nanti...hihihhihiiii...Emmm masakannyer ttp ader rase rempah ratusnyer...Mmg perfect la....
Baru2 ni ABAH P masak Mee Kari..Tapi aku x berape suke sgt..Kureng sikit...Family P mmg kuat PEDAS...Akux kuat sgt..*kate org N9*...Mmg la org N9 tapi aku x kuat pedas sgt sbb aku ader GASTRIK...X la teruk sgt...Dulu teruk tapi sejak amalkan terapi Rx Water ngn Rx Tra. Da kurang la sakitnyer...Cume jgn lambat makan jer...Nway skrg da ok dari dulu..
So, skrg walaupun aku jauh dari my parents, tapi parent P ader...Kalau rindu my parent aku, P akan bawak aku jumpe his mak n Abah...

Note : Best tau dapat keluarge mertua yg sporting n baik....huhhuhuhuuuuuu





24 March, 2008

Ketagih....

Nilah KEYBOARD COMPUTER P, yang aku ckp besar gedabak tu...Mmg besar..

~ KETAGIH ~

Emmmm hari ni mmg sibuk, tapi aku mmg da ketagih sgt2 utk updated my blogger ni...X tahu la nape...Emmmm ape nk cite yer....Byk sebenarnye mmg byk nak diupdatedkan kt my blogger ni.

Sabtu lepas aku balik lambat sbb kene OT. Sampai umah da pukul 8.30 malam..Singgah dinner dulu ngn P.Sbb lunch x makan kan..tu yg lapar sgt tu. Aku mkn nasi grg kg n tom yam ayam...Emmm sedap tau tomyam kat situ... Aku ni asyik cite pasal mkn jer...EMmmm lantakla ape org nk ckp janji aku suke bile bercerita bab2 makan ni...Hihhihhiihiii.Sebenarnyer byk tempat2 makan yg best2 yg aku da pegi...Sbb P suke bawak aku jalan2 cari mkn...Die pun jenis yg kuat makan gak..hihhihiiihiii...Die x kisah pun bdn ku naik, die suke aderla...Tapi aku mcm terisau plak...*yekecikeffa*...X der la, tu pun sbb nk kawin takut baju x muat...hahahahahahaaaa. P x kisah pun aku ni GEMUK ke or KURUS.

Semalam aku balik seremban ngn P. Saje visit my parent. Sbb last week aku x balik.Rindu sgt2 kat my parent...Kebetulan my 2nd sister ader kat umah my mum...sampai sane die tgh masak LEMAK CILI PADI UDANG + NENAS....sedapnyer. *Rindu ngan masakan my mum*...Sampai jer aku tolong dieorg masak then terus lunch ramai2..Best gak makan ramai2 ni...Mmg berselera sgt2...Huhuhuhuhuhuhhuu

Aku balik PJ lepas asar sbb P ader hal...Rase berat hati aku nk balik. X puas rasenyer duk umah mak...Sekejap sgt.*effa rase sebak mase tu...uhuks!*.

Sampai PJ P ajak aku g Carrefour Subang Jaya. Die sibuk sgt nk beli keyboard for his PC...Tgh offer mase tu..So ape lg P x nak la lepaskan peluang keemasan utk beli keyboard komputer die...Mcm2 la P ni...Ala same mcm aku la..So die siap ckp " ari tu B da beli TUPPERWARE", so skrg giliran p plak membazir". Ish ish ish
Emmm besar sgt keyboard die..Harge die dlm RM250 ++...X per la.Da P minat aku ikut jer.

Pas da puas pilih, byr n balik..Pas tu g dinner @ DOMINO's PIZZA kat Ground Floor, Carrefour tu...Perut da berbunyi..Yelah lapar. Makan pizza jer...amik package for me n P...Da mkn terus balik sbb mate da ngantuk sgt...yelah da kenyang kan...

Balik umah mandi n tgk HIT's 1 @ RTM 1 tapi mate makin ngantuk n terlelap depan TV..Sedar2 cite HEROES da nk abis...Ala tension tul..Pas tu aku sambung tido sampai pagi....
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
~ Sweet Dream ~

22 March, 2008

Kaya From Kemaman

This KAYA from Kemaman, Terengganu...Jauh tau datangnyer...Emmmm mmg sedap sgt kaya ni. X same ngn kaya yg dlm tin yg biase jual kat kedai tu. KAYA ni P yg belikan. Kebetulan die g outstation @ East Coast baru-baru ni...Mule2 my ofismate yg pesan mintak beli..Tu pun dieorng tahu mase v all g STAFF RETREAT @ IMPIANA RESORT, CHERATING last year..Emmm mase tu v all g minum kt salah sebuah kedai kopi yg paling popular di Bandar Chukai, Kemaman. Emmmm ape name kedai tu da x ingat da...Kat situ yg paling glamer sekali ROTI BAKAR (roti die mmg tebal tau) + KAYA + HOT COFFEE (biji kopi yg diblender di situ. Aroma kopi tu betul2 menaikkan selera makanku) ..Perghhhhh mmg best sgt.

U all yg x pernah singgah cube la singgah n rase sediri...Then baru la tahu rasenyer..Lagipun kedai ni x jauh dari Cherating.Lagipun Cherating mmg sempadan Terengganu...Harge die cume RM5.90 jer. X mahal sgt...Ala boleh buat buah tgn pada kwn2 or family u all. Betul x???

Khas Buatku....

Emmmm kalau bace title kat atas mesti u all ingat ape kan...Pagi ni aku cukup terharu sgt2..Nk tahu kenape aku terharu???

Ianya ader kaitan ngn lirik lagu di bawah ni...Alkisahnyer, 'BUAH HATI' aku la mintak aku wat missed call kat hp die...Aku just tanye la die....WHY?...then die ckp, " just call la ", ader SUPRISE for B ni, ". So, aku just call la die gune my hp.Pastu keluar lagu di bawah ni..Die just nk aku dgr ringing tone kat kat hp die...Emmmm die setkan ringing tone tu bile aku call die...Mule2 aku ckp "ape yg SUPRISE sgt P?, mcm biase jer". Then P siap nyanyikan pada aku lg..N bile aku dgr balik n fahami liriknyer....aaaaaa aku cukup terharu...Die just senyum padaku. Pastu barulah die ckp "Da fhm ke?". Aku hanye tersenyum bangga je pada P...Emmm pastu baru la aku perasan yg die tujukan lagu tu khas buatku....

Aaaaaa terharunyer terharunyer.....Patutla adik2 ku ckp aku beruntung dpt bakal suami mcm P...Sbbnyer die mmg totally ROMANTIK.Sbb care luahan perasaan die padaku cukup buat ku jatuh cinta padanye. *daxtahulaberapakaliakujatuhcintapadanyer*...Die punyer careyer tersendiri utk membuatkan aku rase bahagia....Thank's a lot P.

Lagu tu mmg best n thank's again for loving me....


Chantek by Altimet/Adeep (Fabulous Cats)

Hey wanita
Gembira dapat berjumpa
Teringat kembali kali pertama kita bersua
Ingat bila kita bersepatu serupa
Tak lama dahulu jangan kau kata kau dah lupa

Kau bersama kawan-kawan muda yang nyata
Kau paling menyerlah di antara mereka
Rambut hitam warna cokelat anak mata
Membuat aku kurang fasih bila bicara

Apakata kita ambil sedikit masa
Untuk mengenali sesama kita dengan lanjutnya
Dan jika kau rasa apa yang ku rasa
Ayuh kita ke bab kedua dan seterusnya

Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Ohh chantek
Sungguh aku cinta kamu

Dia
Pandai menjaga hati ayah dan ibunya
Kelakuannya sama dengan orang tuaku juga
Dia
Bisa cipta yg gula dari yang cuka
Pandai menukar yg duka kepada suka
Dia
Bijak mengatur acara dan juga masa
Cekap memasak garam gula secukup rasa
Dia
Pandai menjaga harta dan juga duitnya
Tetap anggun tanpa mendedahkan kulitnya
Dia
Setia pada Yang Esa satu-satunya
Memenuhi tanggungjawab 5 waktunya
Dia
Punya tempat dalam rancangan yg ku rangka
Tak usah lengah
Ayuh kita berumah tangga

Chantek
Sechantek suria menyinar
Seindah bunga yang di taman..mekar
Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka
Di jiwa
Oohhh chantekk
Sungguh aku cinta kamu

Aku
Melihat kita bersama di hari tua
Dia
Masih satu tiada empat tiga atau dua
Dan walaupun kau sudah kepudaran rupa
Kau tetap cantik padaku aku tak lupa
Kita bersama di anjung luangkan masa
Kewangan kita merdeka mampu bersara
Hasil usaha kita dari masa dahulu
Cukup untuk mengisi perut anak dan cucu
Hidup santai tak perlu terburu-buru
Punya masa kerja ibadah dan juga ilmu
Anak kita dan ayahya semua sebulu
Aku bilang kau chantek dan mereka setuju

Chantek
Sechantek suria menyinar
Seindah bunga yang di taman..mekar
Chantek
Dirimu buat ku tertarik
Menghilang segala prasangka di jiwa
Ohh chantek
Sungguh aku cinta kamu

NOTE : SYUKUR KEPADANYA KERANA MEMPERTEMUKAN AKU NGN P...

~ HIS EVERTHING FOR ME ~

21 March, 2008

Cuti MAULIDUR RASUL

Semalam cuti umum for sambutan MAULIDUR RASUL....Emmmm aku duk umah jer layan CD KOREA ngn my housemate sampai malam.Berhenti tgk pun sbb solat n masak.Pas tu sambung balik. Yelah berusaha tgk sampai abis..Sbb nti da x der mase nk tgk. Sampai pukul 11.30 malam baru abis...Aduhh penat betul mate ni...Pagi tu aku ingat nk balik seremban. Saje nk g melawat my parents..Boleh makan sedap2....ish ish ish.Asyik makan jer...Tapi x jadi plak sbb kete ader problem...Lupe plak nk servis ari sebelum tuh...Nti takut x lepas balik plak aku..then ingat nk naik KOMUTER jer...Tapi nti mcm lame plak kene duk dlm komuter tu sbb KOMUTER kan byk kali berhenti..Dah la SEREMBAN last station.Emmmm mesti membazir duk dlm tu lame2...So bile fikir balik, x jadi la n terus call my mum ckp x jadi balik...Mgkin sabtu pas keje aku balik jap...Sabtu ni aku OT sampai petang....huhuhuhuhu bestnyer...Tapi last month aku lupe plak nk submitt OT aku...aduhhhh nasib baik my G.M x kisah...Kiranyer bulan ni byk la dapat duit OT....." KITE ENJOY "..Enjoy? Yelah nk enjoy jer manjang...*effawakkkkeeeupppppp*.Alamak lupe plak. Bulan ni aku da kene tempah package mak andam.(termasukla pelamin, baju nikah, baju sanding belah aku n P & photoghafer sekali).. Aku takut last minute booking, nti mak andam tu x free plak time aku nk kawin ni....Almaklum la bulan 12 kan byk org akan buat kenduri kawin, so aku kene booking awal2...So, duit pendahuluan kene ader..Aku lupe lg.

Ingat ahad ni nk singgah kat tempat mak andam tu tapi kene wat appointment dulu..Tapi mcm x sempat jer sbb nk ader hal nk wat la...Aduhhhh bile lg nk pergi ni...Mmg kalau ikutkan hati malas nk pergi awal2. Yelah walaupun ader masa x sampai 9 bulan lagi, tapi aku rase mcm x sempat jer..Emmmm x per cik effa, always be COOL k...Semuanye akan berjalan lancar...hahahhaahhaha.

Bulan depan aku mmg totally busy sgt2. Lagila ngn projek gold yg tgh HANGAT di pasaran..Kadang x menang tgn nk handle...Tapi aku da ader assistant yg boleh bantu aku..Thank's God. Syukur sgt2. Itulah die penangannya selepas bekerja keras di sini.Aku bangga menjadi staf pada WorldWellness. X sangke da 4 tahun aku di sini, masih ttp bertahan walaupun dulu byk kali kecewa n stress pasal keje.Asyik nk ckp nk resign jer..Mane x stress dapat officemate yg byk ragam.Nmpk mule2 mcm baik (mmg baik jgkla) n mcm rajin, tapi last2 nk resign satu keje die pun x disiapkan...aduhhhh aku plak yg kene wat semua tu.Kene cari balik file2 yg die pegang sebelum ni n start dari awal. Ader ke just resign mcm tu jer.Keje die yg pending tu sikit pun x mintak aku follow up.Tinggal bodoh jer.Tapi SABAR jer..Mase tu mmg aku terlalu geram pada ex ofismate aku yg 1 department aku....Geram tahap cipan. Tapi itulah kalau kite bersabar selalu walaupun org duk buli kite, tapi sekarang ALHAMDULILAH....sgt2 bersyukur ngn pencapaian aku di sini walaupun x jadi MANAGER. Ala pangkat x memainkan peranan yg penting sgt janji ape yg kite wat tu ikhlas...Tapi ader setengah org yg TAKSUB ngn pangkat dieorgn...Nway manusia kan.. X semua yg sempurna.

Now I'm happy kat sini. Ngan ofismate (dlm department) yg COOL2 walaupun semuanye lelaki...Tapi lain department ramai perempuan lg.Department yg lain2 pun best2 gak la..X ckp la x best sbb dieorg pun same membanting tulang kat ofis ni...Tapi tulah cume kat department BDT ni, aku jer perempuan....So jadi PA pade semua TRAINER termasuk DND (secara x rasmi), tapi aku suke ngn keje aku sekarang....Bukan tu jer akunyer keje tau, byk lg yg kene wat tapi tu baru salah satunya...Malas nk cite sbb nmpk mcm BONGKAK plak kan...hihihhhiiii.

Kat ofis aku ni senang jer nak naik pangkat, bukan ssh sgt pun...Just tunjuk bakat masing yg ader, then buktikan pd management, of course ader habuannya...walaupun terpaksa melayan karenah org2 atasan. So far x der la kene buang keje kecuali mmg x ikut standart DND, mmg la kene reject..Itu normal...Nk wat cam mane kan. Aku n team aku kat BDT ni selalu kene marah sampai ade yg berkecil hati ngn Chairman n MD *naiktebalmukeni* tapi v all masih bertahan sbb itu cume nasihat serta teguran supaya x kan LEKA.Dalam bisnes kene agresif n PEKA...That's all. Siap dapat title department kesayangan chairman lg....huhuuuuhhhuhuhuu...suke sgt.Tapi byk cabarannyer sebelum dpt department yg paling dikehendaki (waktusalesjatuhnwaktusalesnaik) n disayangi.....*soundlikeverypoyo*...lantak la..Sape yg jenis hati BEBAL mmg x kan terase tapi kalau jenis yg sensetif mmg cepat TERASE...*mcmakula*...(Dulu2 aku mmg kuat menangis, tapi skrg da semakin TOUGH).So, skrg x mcm dulu lg. Itu pun sbb ramai yg bagi sokongan serta semangat exspecially my GM, MD serta DND...X lupe my BOSS kat BDT...Yg paling penting skrg da ade P..(Pygpalingmemahamiku)...

So, tahun ni giliran aku utk bercuti ke luar negara..Ooooo lupe nk ckp plak, our company akan bawak sekurang-kurangnyer 1 org staf utk bercuti bersama leaders ke luar negara setiap tahun...Skrg turn aku plak yg diberi peluang sebegini...Alhamdulilah.

Tahun ni aku akan terus berkhidmat ngn cemerlangnya pada WorldWellness. Aku cukup KAGUM ngn semangat my CEO. X pernah putus asa walaupun byk kenangan pahit yg beliau alami di sini...& x pernah DUDUK DIAM. Same2 turun padang utk memajukan syarikat beliau..Emmmmmm tapi bile da kawin nti aku ttp bekerja sehinggala aku da berubah fikiran nk jadi HOUSEWIFE nti barula aku resign...Pastu boleh bukak bisnes sendiri...Ingt nk bukak kedai FLORIST...emmmm amcm? ok x?

Nota : Setiap yg berlaku ade HIKMAHnyer...cume kite akan sedar selepas menerima CABARAN serta KEPAYAHAN dariNYA dahulu.


19 March, 2008

I'm Crazy with TUPPERWARE

Emmmmm oh my god! Please help me...Aku makin boros la...Nak tahu kenape??? Cubela tgk photo2 bwh ni...Aku borong TUPPERWARE ngn my officemate....Ooooooo tidak tidak...Cukup boros bulan ni....Bulan ni jer aku belanjakan duitku utk beli this thing about RM350 ++...Aduhhhhh mmg da x der keje betul la..Aku ni mmg pantang tgk this thing sbb dari dulu suke kumpul...Tapi kali ni aku beli utk kegunaan aku la...Yg lepas2 aku beli utk my mum sbb my mum mmg suke gak kumpul TUPPERWARE ni....Brg die bagus n aku suke ngn design2 die.....Bulan ni aku grap 3 set terus n byk gak la..Then dapat diskaun lg...X cukup ngn diskaun dieorg bagi freegift plak....Aduhhhh mcm mane la x rambang mate nengoknyer...ish ish ish....Luckly aku dpt memujuk P sbb die da marah2 aku, yelah sbb beli bende2 ni...Nway die faham jgk akhirnye....Huhuhuhu.Syg P sgt2...

Ni yg aku beli last week ngn my officemate....byk kan? Yang hijau tu freegift die...Dapat 3 lagi....


Gambar atas n bawah ni plak aku da order yesterday....Cume barang2nye belum dapat lagi. Maybe next week kot. Ni pun aku snap dalam katalog TUPPERWARE...hihihhiiii....
Mmg berbaloi kalau beli sbb MURAAAHHHHHH SGTTTTTT2
Seronoknye !!!


Note : Da nk kawin ni aku mmg semakin BOROS..Sampai P da bising n tegur then barula aku perasan n tersedar...Hihhihhiiii.Beruntung aku dapat P sbb die selalu mengingati, menegur (kalau ader yg x kene) n menasihati aku bile aku LEKA.....thank's P

Very BUSY!!!

Aduhhhh...penatnye dalam 2 hari ni....
Semalam sharp pukul 5 aku da balik...Pukul 5.15 aku da sampai umah da. Cepat gile da sampai umah. X larat sgt2..Sampai makan pun x sempat. Semalam mmg bz sgt2. Biasela bile 773 Gold Roadtour dtg melanda mcm biase la ' MY KEY PHONE ' akan berdering. Letak je bunyi lagi....aaaaaahhhhhh kering air liur ku. Dalam BDT'S ROOM aku jer yg tinggal...Trainer meeting ngn DND sampai pukul 2, P n Aman outstation kat Pantai Timur...*AGAIN?*....uhuks!!. Pastu sambung plak entertain customer kat lobby n bilik training. So, aku jer la yg kelam kabut pick up phone....tu yg balik awal. Balik umah jer mandi n terus cuci baju...Mggu ni byk la plak baju yg kene cuci..Nasib baik la ader mesin basuh...huhhuhuhuhhuuu...so senang la sikit.

Sambil cuci baju, aku layan cite 'BELLA' @ TV3, best gak cite tu...Pasal perebutan harta..Emmm biasela tu kalau berebut harta tu mmg jenis yg 'TAMAK'. Pastu x sedar diri sbb bukan harta mereka pun..ish ish ish...mcm2 la..Suddenly my mum call tanyer pasal 'MAJLIS' aku n P...Alamak aku mcm blur2 jer bile my mum tanyer. Ngan kepale sakit sbb x lunch, tu yg blur jer. ..Aku just bagitahu yg tarikhnyer dalam ujung Disember nti...1st2 dulu plan Ogos tapi terpakse tunda sbb ader event company @ Melaka. *PERGORBANAN*. Jaraknyer cume 1 week jer...So rase mcm x best jer sbb pas kawin, next weeknye ader event company..Of course la kene buat preparation awal2 kan..Sape nk uruskan PART aku time aku cuti kawin nti. *PekerjaCemerlang*.Ya allah berlagaknya cik effa ni... So, aku tunda ke bulan Disember. At least boleh cuti lama2..hihhiiii.Lagipun cuti byk sgt. Mmg la lambat lg tapi biasela my mum...mesti da risau...Tapi aku COOL lg...*coolke?*...Lame gak berbual ngn die..Mcm2 die tanye..Aduhhhhhh pening kepale aku.Nway my mum faham aku ni jenis mcm mane. Die tanyer sbb nk bantu aku prepare on behalf aku, tapi aku x suke mysshkan my parent..Yelah aku yg nk kawin kan, so biarla aku yg uruskan...Mcm biasela aku akan plan awal2 ape yg kene prepare n sentiase ade CHECKLIST..*siap ader checklist lagi!*...Hihhihiiiii...Tu amat penting. Takut ader yg terMISS plak nti.

Pas da berborak lama ngn my mum, P call aku plak...suare die mcm bengang sbb die call asyik la 'ENGAGE'...aku ckp la borak ngn my mum...Die cume nk bagitahu yg die da sampai Kota Bahru...Lmbt gak die sampai sbb gerak dr ofis lambat sbb DND nk jumpe P before outstation...Mcm biase la pagi2 DND akan bagi 'AMANAT' pade Trainer die....

Semalam bosan duk umah asyik tgk TV jer....Nk kuar x tahu nk g mane. Lagipun sorang2 mmg la x best. Semalam housemate aku balik lambat so aku duk la sorang2.

Last2 aku tido pukul 12.00 pas abis cite 'VICEVERSA' @ TV3. Sbb mate mengantuk sgt2...
then zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sampai la pagi....


17 March, 2008

Happy Birthday Buat ABG NAZRI



Nilah rupe spesies turtle yg v all bagi pada Nazri..Cute kan?


Happy Birthday !!!! Buat ABG NAZRI. Tahun ni die sambut birthday die yg ke 30...Alamak dah masuk 30 tahun ke? X sangke betul kan... Aku n my team (BDT) hadiahkan die sepasang RED TURTLE..so cute turtle tu tau....siap letak background 'DUYUNG' lagi...Time kasih buat Abg Midi....Sbb die tolong aku printkan that background...TQ...TQ....That turtle aku beli @ Carrefour Subang...X la mahal sgt tapi cute sgt2... Satu lg v all hadiahkan CHEESE TART pada die.. Tu mmg TART kegemaran die...Bagila satu kotak besar mane pun, confirm ABIS die makan... So harapan v all moge die bertemu JODOH tahun ni, diperluaskan n dimurahkan REZEKI buatnye & Sentiasa sihat sejahtera.... HAPPY BIRTHDAY AGAIN to ABG NAZRI.....

Set Up Hall !!!

Gambar atas tu cume ONA jer yg masih bujang...hihhihii.Yg lain da tukar STATUS...Mereka tgh khusyuk memblower BELON.....

Sambil BLOWER belon sambil GELAK KETAWA...Baru la x tension n boring kan....


Abg Midi tgh mengikat belon utk dijadikan perhiasan di PINTU MASUK DEWAN...Sampai pedih la jari jemari die...Kesiannnnnnn



Akhirnya belon2 tadi da diikat rapi & dijadikan perhiasan di pintu masuk...Byk gile belon2 tu nk diblower...yg menggantung belon 2 ialah en apiz, en ikhsan n en hazeri....Tapi masih x siap lagi tuh...Tahun ni aku x amik tender ikat n blower belon sbb da serik....sakit gile jari jemari den....hihihihihihiiii.

Atas tu my boss, EN EDMAN tgh berusaha menyiapkan n menghias booth2 for Carnival..My boss ni kalau bab2 deco ni mmg die SUKE sgt...sbb ader pengalaman sebelum ni...
Amacam boss pun turun padang n help each other...

14 March, 2008

1 Day Before Fantastika

1 Day before FANTASTIKA....mmg bz bangat tapi sempat lg mengupdated my blog...huhuhuuuuuhuhhu...Esok harinya.So segala persiapan da 99.9% da siap da...Tggal 0.01% tu cume last touch up jer yg tinggal...Kejap lg dalam pukul 3 ptg da mule loading brg2 dlm lori utk dibawa ke Hotel Summit.V all start set up hall jam 6.00 ptg ni...Tahun ni agak awal set up hall. X macam last year pukul 11.00 mlm baru set up...Mmg penat n ngantuk sgt mase last FANTASTIKA last year..Nway semuanya berjalan lancar n meriah sgt.Last year buat di SIME DARBY CONVENTION CENTRE, K.Lumpur..Skrg semua persiapan for FANTASTIKA esok berjalan lancar..Bawah ni photo P tgh menyiapkan nombor2 lucky draw for Projek 773...ader 18 hadiah for lucky draw..Best2 hadiahnye.P incharge bahagian cabutan lucky draw n sebagai FLOOR MANAGER semasa FANTASTIKA tahun ni....syabas ! syabas !

Yg bawah ni aku punyer part la. Aku incharge bahagian PENGANUGERAHAN..Every year aku akan incharge. So tu antara PLAQUE2 untuk mereka yg da mencapai pangkat Diamond ke atas...Bagi CROWN plak dapat trofi.Besar sikitla trofi for CROWN.

Bawah ni photo keadaan my workstation...aduhhhh very messy. Tu belum aku tunjuk bilik BDT lg...Lagi la bersepah-sepah...tu biase berlaku kalau ader event2 yg dikendalikan oleh company.

K la kawan2, nti u all doa-doakan la program esok akan berjalan lancar. AMIN!
Emmmm nti next week aku updated blog aku k...
chow dulu !!!

13 March, 2008

My 2nd Anniversary

~ DUYUNG ~

Yesterday, aku & P g tgk wayang kat GSC, Summit, USJ 1...Lepas abis keje aku terus tukar baju n tinggal tggu P jemput aku kat ofis.Emmmm semalam tgk cite 'DUYUNG'. Best jgk cite tu...Kelakar n fun. Aku enjoy gak la tgk cite tu..Yg menghidupkan cite tu ialah APEK n YASSIN..Mcm biasela kan both of them ni, kalau korang tahu mmg kelakar kan...So, x hairan la dalam panggung semalam GAMAT suasananya. ..Yg bestnyer bile APEK wat lawak spontan die..So, kepada sesiapa yg x tgk lg cite ni...Ape lg tggu...Pegi cepat!

Actually, today our anniversary yg ke 2..Bukan PERKAHWINAN tapi PERCINTAAN kami..hihihihihihi..mcm bagus jer.Tepat jam 12.00 malam tadi P sms aku n wish HAPPY ANNIVERSARY for me..soooo sweet. Aku da sms die sebelum die sms aku tapi die tercepat 5 saat...yela tu..die nk menang la tu....Yg penting aku da sms die DULU...huhuhuhuhu. Hopely hubungan kami akan berkekalan n berakhir ke jinjang pelamin..Insyallah.


Mase ni x der keje n bosan duk dlm kete sbb jalan SESAK sgt kat area nk ke USJ tu...aduhhhhhhh penat betul...Tapi x per lagi sbb bukan aku yg drive tapi sape lg kalau bukan En. MUHAMAD HAFIZ B. UDA AHMAD laaaa...


Tgkla si P tu, bukan main luas menguap sbb ngantuk...Semalam die cuti sbb nk rest..Yelah da 2 minggu x der rest langsung, so semalam die amik cuti n rest kat umah...Ptg bwk aku g tgk wayang..Rasenye da lame sgt x tgk wayang ngn P..:P


Dalam kete...Sempat jgkla snap beberapa photo..Saje gatal.Tu P tgh berusaha n begitu tenang semasa drive walaupun keadaan lalulintas begitu sesak..Almaklumla waktu org balik keje...

12 March, 2008

Dinner @ SEOUL GARDEN, Bangsar


SIGN BOARD SEOUL GARDEN, BANGSAR


Malam tadi P ajak dinner kt Seoul Garden, Bangsar. Makan steamboat lg.....bestnyer.Tapi kali ni ader grill jgk mkanan die...*sukesgt* . Emmm da 2 minggu x mkn besar so mlm tadi 1st dinner aku n P. Tu pun selepas P balik dr outstation..Berat aku turun tau 3 kilo. Tu yg nk maintainkan balik sbb takut P perasan plak...hiihihhhiii..Tapi P mmg turun sikit berat die lepas balik roadtour...Kesian die. Photo atas tu P tgh menunjukkan skill die tgh mengrill daging n ayam...Emmmm sedap tau...Ala die mmg PRO kalau bab2 grill ni...


Mase ni tgh syok mkan ikan yg dipotong nipis..Yg ni aku grill sendiri....Sedap tau. Makan ngn sos thai...pergghhhh sedap tau kwn2...Nti boleh la g ramai2 kat sini.Ala seorang hanye RM42.00 termasuk tax die.Makan la sampai pengsan..

Ni aku tgh GRILL daging n ikan tuna...tengokla bersepah-sepah...yg kat tgh2 tu kuah tomyam.Tu kalau nk rebus udang ke, kerang ke, lala ke n byk la..pilih ape yg nk direbuskan then rebus dalam kuah tomyam tu...pastu makan la.

Ni tgh rebus udang n kerang...Aku x mkn udang sbb alergik la...nti gatal2 satu badan. So aku just makan ayam n ikan yg di grill....Pas makan makanan yg digrill, aku makan SALAD BUAH n ICE CREAM perisa coklat..yummmmyyyyyy.Pastu x larat sgt sbb terlalu kenyang. Nasib baikla balik umah P yg drive...*suke dera P*.

Nota : Ingat nk try makan kat SUNWAY plak.

11 March, 2008

TONTON n GELAK !!!

Video clip kat bawah ni mmg lawak gile.Sesape yg faham dielek nogori sembilan pasti akan ketawa terbahak-bahak.Sesiape yg x faham tentu akan rase or ckp " ape yg kelakar sgt "...itu da pasti. Tapi bagi mereka yg faham pasti akan gelak.So, cube u all tonton dahulu k..Aku dapat dr ofismate aku yg mmg asal 1 nogori...AMIRUL namo eh..Budak JOLOBU.Aku mmg salute kt budak yg berckp dlm video ni...Tapi nape die x g audition "RAJA LAWAK ASTRO" kan? Nti boleh la bersaing ngn NABIL...Sebelum tu aku just nk remind u all pd yg mmg peminat setia si NABIL (mcm aku la) ...undi la NABIL yer..Lawak die mmg kelakar n amat berkesan dihati penonton. Harap NABIL bakal menjadi pelapis pada pelawak2 di MALAYSIA ni. Kalau nk gundi die just taip

( LAWAK NABIL n hantar ke 32999 )

~UJANG BOROK~

video

10 March, 2008

I'm Back !!!

Itu aku yg mmg tgh bz sgt..Gambar tu Nicole yg snap..
Last2 minute nama2 penerima anugerah for FANTASTIKA bertambah gara2 773 Gold yg tgh PANAS n MELETUP...So, kene la check kt system name mereka n kene pastikan mereka betul2 layak utk dianugerahkan pada FANTASTIKA

Hari isnin...malas betul nk g keje. Biaselah kan lepas da cuti lame2 mmg malas sikit nk bangun ni..Hari ni awal aku kuar ofis.Pukul 8.00 aku da kuar...Sebelum tu aku singgah Public Bank kuar duit n beli breakfast..Sampai ofis, pagar masih berkunci lg...Alaaaa bosannye kene tggu kat luar..Nasib baik la Nicole ader sekali...So, same2 la tggu HOD bukak pintu...Pas 5 minit menunggu Mr Then pun sampai..So, kiteorg pun masuk ofis..Masuk bilik jer da tersedia keje2 yg bakal ku siapkan...Aduhhhhhh...Byknyer.

Pagi2 da kene siapkan report utk present pd CEO n MD dlm SIM nti...emmmm aku kene report utk bahagian East Coast sbb P x der kat ofis...msh outstation...Meeting hari ni hanyer post mortem utk sales bulan februari...So far sales amat memberangsangkan...v all happy sgt sbb CEO n MD memberi pujian diatas usaha kami...termasuk kwn2 yg lain kat ofis ni.Tapi masih perlu berusaha lagi sbb v all perlu mantain n terus naikkan sales company...Setiap bulan TARGET pasti akan naik...So sokongan dr yg lain amat dialu-alukan..Nway Thank's to all my ofismate...U all mmg BEST.

Abis jer meeting aku pun sambung wat keje yg tergendala tadi...Mlm ni kene stay for BP.So, x per la boleh la sambil2 wat keje..Almaklum la FANTASTIKA makin hampir.Tinggal 5 hari jer lagi...So, CHECKLIST aku da siapkan.Tggal nk DOUBLE CHECK balik...Breakfast pun lambat n Lunch hanyer mkn kuih jer...uhuks!...Sedih betul.


07 March, 2008

Hari cutiku...


Hari ni hari cutiku yg kedua....hahhahahhaa.Bosannyer...Esok hari mengundi...1st time ni baru nk mengundi....ape la cik effa ni...umur nk masuk 27 tahun baru 1st time nk mengundi.....Mcm kelakar sgt....ala lupekan pasal mengundi...Hari ni ingat nk singgah ke kedai aksesori kete....Lampu my mini car terbakar plak....Geram betul la...Kat Seremban ni kat mane la agaknyer. Aku pun bukan tahu sgt pun...Ala lagipun my parent baru pindah sini..Sebelum ni duk Salak Tinggi sbb ayah keje kat KLIA. So bile da pencen balik la kg...Semalam ingat nk singgah workshop si JOE, tapi die x masuk keje lagi....Geram betul aku la...Da pukul 10 lebih die x masuk2 lg...Mgkin die ader hal kot.Emmmm x per la nti aku akan berusaha cari kedai tu kat sini...mmg banyak kat area seremban ni tapi x tahu yg mane satu yg THE BEST...

Pagi tadi my mum masak LONTONG...sedapnyer. Da lame x mkn LONTONG hasil masakan my mum..Pagi2 da breakfast berat2...Jawabnyer LUNCH aku x mkn la sbb kenyang BANGAT ni....mgkin pukul 6 baru mkn balik.....Esok cadangnyer nk masak SPAGETTI..waaa sedapnyer...pas mengundi sok nk g beli brg2nyer then balik umah nk masak...x tahu la sedap ker x? Kene suh my mum rase.Kalau die ckp ok that mean mmg sedap la...hahahahahahaha *mcmbagusjercikeffani*.
Ape lg nk taip ni...Tetibe da kehilangan idea.Tapi sebelum sampai CC ni mcm2 nk diceritakan..Last2 blur plak...ingat nk upload photo " LONTONG ", tapi x bwk plak cabel my h/phone..tertinggal plak kat office..ish ish ish asyik luper jer...*effaminumairsemutkot*...ehhh x der la. Ni mcm kene mkn Rx COLOSTRA jer....hahahahahahahaa...byk photo nk diupload ni....x per nti aku edit la balik office nest week.
K la, mcm nk balik jer ni...CC ni sejuk sgt2...naik mengigil aku kat dalam ni...Nk balik ni pun sbb tadi my mum mcm nk ajak g pasar seremban..aduhhh aku cukup bercinta nk g pasar tu...PARKING SSH NK DAPATttttt...tidakkkkkkkkkk.Tension tau.Kene pusing berpuluh kali sampai tension ya amat tau baru la jumpe......eiiiiiiiiii geram betul.Aku ingat nk g JUSCO or GIANT jer...parking senang tau.Pastu x lah serabut sgt mcm kat pasar tu....ala sebenarnyer cik effa ni malas nk meredah bahagian2 yg BASAH tu....*verypoyo*.
K la kengkawan, aku da x tahan sejuk ni...Mengigil da ni....sejukkkkkkkkk sgt kat sini..Owner CC ni mmg kulit BUAYA or BIAWAK kot....oppppsssss sorry yer bang.Tersasul plak....Ya ampunnnnnn!!!
K la esok kalau rajin aku dtg balik CC ni...very selesa tapi sejuk sgt.......
SAYONARA !!!

05 March, 2008

Nape la ngn ABGKU ni...

Muke ABG NAZRI yg TENSION n KECEWA selepas melihat photo @ MY PC....Photo? Photo siape? Kenape perlu ABG NAZRI kecewa?.......jawapannyer...ABG NAZRI jer tahu.

Tidak..tidak..tidak..Aku cukup kecewa Fa...kate2 yg keluar dari mulut ABG NAZRI...Inilah gelagat serta aksi ABG NAZRI selepas melihat gambar tersebut...Cukup KECEWA sampai die x tahu nk ckp ape....Nk tahu nape ABG NAZRI kecewa, U all boleh emailkan soalan2 u all pade die..kalau nk tahu jawapannyer la...
Aku x leh cerita sbb itu RAHSIA antare aku & ABG NAZRI !!!!

Nota : Lelaki Bahagia Worldwellness tgh KECEWA...aku tujukan lagu 'CINTA DALAM HATI' nyanyian kumpulan UNGU khas utk ABG NAZRI....ahaks!!!

Balik kg oh oh oh balik kg....

Hari ni pas keje sepatutnyer aku balik kg.Tapi x jadi balik kg sbb ader byk bende nk kene settlekan sebelum cuti panjang ni....Semua sbb FANTASTIKA la...Nk kene prepared awal2. X nak last minute...Aku in charge bahagian PENGANUGERAHAN...So, mcm biase la kene follow up all the recipient..uhuks! Kering air liur hari ni...Esok cuti tapi dtg jgk sbb nk follow up all of them...X per la da tugaskan...merungut pun x gune jgk...betul x?

So, hari ni balik lmbt la jawabnyer...Nasib baik la aku da prepared serba sedikit..Esok x der la byk sgt nk wat...Then lepas abis semuanyer, baru la aku balik kg..Da call my mum ckp x jd balik ptg ni...My mum mcm really kecewa sbb die nk ajk aku shopping esok....SHOPPING? Bestnyer...tapi masih sempat sbb aku cuti sampai ahad..So x jadi hal punyer...Hihhhhhihiiii.My mum ingat P ikut balik, my mum x tahu yg P masih outstation sampai next week....uhukss!!! Die siap nk masakkan utk P lg....P suke mkn DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI PADI. Favourite die tu tau. Teruknyer. Ingat nk masak for ME..My mum n my dad syg sgt kat die...Maybe sbb P ni jenis yg x kisah, baik hati n pemurah...ye ke??? * yelah kan P*. One more thing my parent suke P sbb P menghormati both of them....*effajelestau*. Mmg pun P mcm tu....


04 March, 2008

Miss Himmmm

Malam tadi aku sampai umah jam 11.40 mlm...Aaaaaa penat n ngantuk gile. Sempat lg sms P yg aku da sampai umah..Risau betul die ngn aku...Almaklum la kan drive sorang2 balik umah...Selalu die hantar aku balik...tu yg die risau sgt tu...Akhirnye aku selamat sampai umah. Sampai jer terus tukar baju.Pastu terus gosok GG n cuci muke dulu before tido...Tggu P call tapi x der call cume die sms yg die masih di Kota Bharu lagi...Emmmm die x overnite @ KB n akan terus balik ke Trg sbb next day die nk g Kemaman...Kesian P..Last2 aku terlelap sampai la aku terdengar my h/phone berbunyi.Tgk jam pukul 4.30 pagi...Rupe-rupenyer P call.Die just nk bagitahu yg die baru sampai Trg....Mase tu aku mamai so aku cume ckp " ok syg, gnite P,".Tu jer kot yg aku ckp sbb mgantuk sgt...Then sambung tido balik.....

Nota : Mlm tadi tetibe aku rase sebak sgt...Then nangis sorang2...hahahhahahaha...kesiannyer..(mase tu sambil menaip msg for P).P x tahu aku nangis.Kalau x confirm die risau n cube tenangkan aku....*effasedihsgtmlmtadi*.Tapi kelakar kan....nk wat mcm mane, itulah effa mg.Almaklumla jarang pisah lame2...tu yg sikit nk nangis bile ader yg x kene tapi x pernah tunjuk kat org.kalau nak nangis mesti balik umah n memerap dalam bilik or sambil drive.Sampai mate da betul2 kene cuci baru berhenti....Pastu pandai cover ngn housemate or my parents....*nottylaeffani* ....ahaks!


03 March, 2008

Have to Stay back


Ni lah keadaan kaunter time Business Preview, mmg busy tapi apesal aku amik gambar bebudak ni plak??? sepatutnyer gmbr2 member...ish ish ish ish... Cik Ona n Cik Linda tgh melayan our top leaders dari Sabak Bernam...

Malam ni kene stay @ office sbb ader business preview....Mcm biase la every monday & wednesday...our office will opened sampai 12tgh malam...Tu da jadi rutin kami di sini...Aku akan rotate ngn Aman utk stay @ office...So, mlm ni turn aku la sbb kesian ngn aman sbb baru balik seminar @ sabak bernam yesterday.

Mlm ni mmg ramai our member kat office.Top2 leaders pun ramai...Aku mcm biase la akan cover kat bilik training for registration n closing...Time closing counter akan jam up...kesian dieorng tapi x per atleast ader our click yg dr lain department yg cover...so kami akan bekerjasama la...ringan sama dijinjing & berat sama dipikul..

Hari ni begitu busy buatku tapi masih ketagih nk updated my blog ni...x tahu la nape.Sbb every day ader jer yg nak diceritakan pada u all....sambil updated ni kene turun naik bilik akaun sbb nk hantar report n bilik GM...Today lunch pukul 6.15ptg..uhuks kesiannyer cik effa ni kan....Breakfast cume 2 keping roti. Pagi tadi kene meeting with all H.O.D (Head Of Department) & continue ngn SIM or Sales Improvement Meeting..Meeting for Business development jer...mcm biase all the trainers akan report their pergerakan SALES every week...aku jd pendengar yg setia sambil membantu my GM wat minute meeting...Meeting abis pukul 2.45 ptg....aaaaa lame betul meeting..Biasela CEO ader sekali mmg la lame...kalau CEO x der pun ttp lame sbb ader MD.....byk bende nk dibincangkan....

Mlm ni x tahu la balik pukul brp ni..Too busy sbb mggu 'TOP UP' for our member...Aaaaaaa ngantuknyer...esok keje.X per x per khamis aku cuti sampai ahad...Bestnyer.

K la Good Nite guys !!!


Release Tension...


~ ICE KIMO perisa SOURSOP n VANILA ~


Me n Aqila @ Daily Fresh ~ tgh tunggu our 'ICE KIMO' siap....


Our Dinner @ Pizza Hut, JUSCO, SEREMBAN

Last saturday, boring sgt duk umah.Yelah sepatutnyer kat Trg but x jadi then just duk kat umah...Then my dad ajak g jalan2 kat JELEBU...JELEBU? Ape yg ader kat sane?....x per la aku just join my dad n my mum g JELEBU...Mule2 malas sgt tapi kene pakse baru pegi...Aku drive my mini car.Sampai sane my mum terus g kedai untie yg jual emas...rupe-rupenyer die nk g betulkan rantai emas die...Emmmmm ptutla beria-ia sgt nk pegi...Aku plak saje survey cincin n gelang tgn....cantik2 jgk design die..Tapi aku ni x brp minat sgt brg2 kemas...cukup la serba satu n x perlu yg panjang2 rantai leher, cincin sampai penuh jari....eiiiiii rase mcm semak jer....Satu lg x suke cincin yg byk sgt batu2 permata....too crowded. PAs da selesai then my mum g kedai upwell plak...biase la die kalau masuk kedai mcm tu...ader jer nk diborongnyer....Aku tukang bwk brg2 yg dibeli...Pas selesai semuanya v all pun balik...dalam perjalanan pulang my dad suruh singgah umah my untie kt Sikamat..Just lepak2 sambil visit my grandpa n grandma... Borak punyer borak x sdar da pukul 2.40pm...Then v all balik sbb pukul 4 nk amik my little sister plak kat sekolah...so, sku rehat sekejap kat umah sambil tgk tv... Dalam 4.30pm Aqila call minta amik die...Then aku bersiap-siap amik die kat sekolah, then aku terus g JUSCO @ Seremban 2...Aku n Qila g window shopping. Masuk jer JUSCO ader sales plak...Kasut, handbag n mcm2....Sampai rambang mate plak dibuatnyer...Aku ade la beli 2 pasang sandal..ader less sampai 50%, so ape lg borong la... Pas da beli kasut aku pun g la kat bahagian pakaian plak....nmpk plak kemeja for women...cantik2 & not bad jgk harge2nye...so aku pun grap la 2 helai kemeja...Aqila plak beli track bottom die....bile aku tgk Aqila da penat n siap ckp " Along, adik laparla". Then baru aku perasan yg v all x mkn lagi...Kesian Aqila...Kelaparan die gare2 melayan kak long die....hihhihiihhihiiiii V had a dinner @ Pizza Hut, macam biase Aqila akn order 'HAWAIIAN TUNA PIZZA' n aku plak PASTA ARRABBIATA...my favourite pasta.Mesti order kalau g pizza huts....pastu ader tambahan 'HUT'S PLATTER'.Kira byk gak la aku n Qila makan....

Pas da mkn Aqila ajak balik....Aku sebenarnyer x puas lg berjalan but kesian kat adikku sbb die da penat agaknyer...So v all decided back home....mase nk balik singgah kedai 'PAPPA ROTI' n 'DAILY FRESH' sbb aku teringin nk mkn ICE KIMO perisa SOURSOP...sgt sedap...masam2 manis...ICE KIMO ni P yg ajar aku mkn....perisa favourite SOURSOP....P pun suke jgk...sakit tekak mkn ais...ni kalau P tahu confirm aku kene KAUNSELING ngn die...Anyway aku mmg nk sgt mkn...Ala x per ubat ader..Kalau sakit mkn la ubat...Hihhihhiihhiiiii

Tu la die aktiviti aku mase weekend baru2 ni....So weekend depan cuti lagi...Sbb aku apply leave starting from 06 Mac sampai 08 Mac....Yahuuuuu bestnyer.Cuti lagi...boleh ajak my parent g tgk wyg cite " DUYUNG "....Lakonan SAIFUL APEK n MAYA...mcm kelakar sgt cite tu...aku plan nk ajk P tapi die kene sambung lg his roadtour sampai selasa (11/03/08)....rindu lg la aku pada P....uhuks!

X sabar nk tggu P balik next Wednesday....Aku beli something for him.Saje suke2.Mesti die suke...K la guys, mlm ni nk kene stay back @ office sbb ader BUSINESS PREVIEW...
So esok kalau sempat aku update my diary k...

SAYONARA !!!!


Hampa!

Last friday, supposed aku fly ke Trg tapi last minute my brother in law call aku n ckp die silap beli tiket...supposed on 29 feb @ 8.05pm n returned back to KL on 02 Mac @ 9.55pm, tapi die g beli on 01 Mac @ 8.55pm n returned to KL on 02 Mac @ 9.55pm....Eiiiiii mmg betul2 geram sgt....Mmg aku yg suruh die belikan sbb senang. Die keje @ Air Asia so aku suruh la beli..Nasib baik la aku x g LCCT lg, kalau x aku x tahu ape nk jd ngn my brother in law tu...Anyway nk wat cam mane kan bende nk jadi...& maybe die x sengaja kot...Die da minta maaf, aku da lame maafkan die.Aku malas nk fikir lame2...kesian tgk die nti.....So, pas tu aku pun terus balik seremban...
Sampai jer umah, my mum tanyer nape plak balik sini, kate nk g TRG....uhuks! sedih betul....aku ckp jer x jadi then Qila yg cite kat my mum perkara sebenarnyer....aku masuk dlm terus mandi n mkn sbb perut lapar sgt....pas makan aku pun mengadap tgk TV...Nasib baik mlm tu ader cite 'RAJA LAWAK ASTRO'...so terhiburla sikit hatiku....my mum siap perli2 lg...
Tu la kisah sedih yg berlaku pade aku last friday.....

X per, nti my mum n my dad nk bawak g BANDUNG....shopping kat sane....Bestnyer...tapi x tahu bile lg....uhuks!

So, x der la story nk cite sbb aku x g Trg.....