In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

29 February, 2008

Important sgt2...

~ Very Important ~
Nmpk x gambar kat atas tu, tu semua sgt berharge n penting kat aku...yg paling penting my CPU n key phone tu....very penting. Kalau CPU tu effected abisla cik effa mg ni...all my document ader dalam tu.But aku da back up ngn burnkan dlm CD..hahahahahaha...thank's god!. So kalau ader ape2 hal jadi kat my CPU tu, aku ader back up...Botol air tu pun penting jgk sbb nyer kene cukup air...kalau x aku akan migrain...*mengade2betullacikeffani*. Pokok tu teman aku berbicara bile tension...ahaks! Yelah tu....LAst sekali my mug....tu digunakan utk breakfast jer...Hihhihihiiii.

Sebenarnyer byk yg penting kat office tu cume x sempat nk updated la....next time la yer...K see u all next monday....

ADIOS !!!

Ubat lg !


Emmmmm hari ni sampai ofis tepat jam 8.45 am...Pas punch card aku terus g buat coffee @ pantry...Breakfast cume mkn 2 keping roti sbb tekak masih x stabil...Minta tlg aman belikan strawberry jam...Semalam minta aman belikan gardenia bread...Hahahaha...saje dera aman...(jgn marah yer cik istiqamah sbb i dera cik abg U!).

Kat atas tu ubat2 yg perlu aku telan pas breakfast...Bosan betul la klu time x sihat..Aku ni jenis mls nk mkn ubat...asyik lupe jer...Bile P call tanyer da mkn ubat ke belum? Mase tu la baru teringat..*effangade2*.

Ubat yg besar gedabak (warne biru), itu wajib mkn setiap hari slepas mkn....cume 1 biji sehari...Ubat kalsium...Biasela aku ni kurang kalsium sbbnyer aku x minum susu segar or bende2 yg berbau susu segar...X suke bau die...X tahu nape...Bau MILO pun aku x suke..busuk la...Bagi akula, sbb aku mmg x suke baunyer...Hihhhiiihiii..Ubat yg lain2 tu time aku x sihat exspecially yg merah tu...Ubat demam..wajib ade dlm simpanan aku...just stand by jer, mane la tahu kan....emmm 1 lg ubat yg wajib ade, ubat gastrik or ubat angin...yg tu mesti ader...sbbnyer aku selalu mkn lewat...so bile da mkn lewat angin masuk perut, then mase tu akan 'jam' everything....x boleh keje sbb perut sakit sgt2...tu da biase berlaku pade aku sbb selalu 'lewatkan' time mkn....padan muka aku...

Ape lg nk cite ni...yahooooooo x sabar nk tggu mlm ni sbb aku n Qila akan fly ke Trg for shopping...bestnyer...flight pukul 8.05pm...so pas balik keje terus drive umah my sister, ina @ salak tinggi....then tinggalkan kete kat umah die, pastu die hantar aku g LCCT....

So, balik dr Trg nti aku cite yg best2 dari sane k...C ya!

28 February, 2008

Without 'Him'.

Today without him.....

Hari ni g keje sendiri...sbb P x der la.Die outstation @ Trg sampai ahad.Then g Kota Bahru plak...Emmm boring P xder...Kalau x boleh dera die drive...Hihhihiiiii..Selalu P akan jemput n hantar aku balik umah...uhuks!..*effasedih :(*...Sebelah tu aku la..Sempat lg posing.Mase ni tgh panaskan enjin kete dulu...so kasi warm up kejap enjin keteku.
X perla sesekali berdikari ape salahnyer...Nti da selalu dimanjekan ssh jgk tu...x sabar nk tggu esok sbb aku akan fly ke trg mlm sok..Hihhiiihhii...emmmm diam2 tau...Aku n my little sister g trg mlm sok...Selain nk shopping brg hantaran, aku n Qila nk jumpe kakak angkatku yg baru lepas bersalin....die dpt baby boy....Emmmm bestnyer....Pastu bolehla shopping songket n sutera...Sutera for my mum la...Die da kirim awal2 lagi..Aku nk beli samping for P n songket for me..Sambil tu boleh la g Masjid Kristal @ Pulau Wan Man...X sabar nk tgk masjid tu..Aman n P ckp masjid tu cantik sgt..lebih2 lg bile waktu mlm...Tu yg x sabar nk pegi...Pastu boleh la kacau P wat keje....Hahahahahahaha....X der la. P ader prgm with his leader kat sane....Ader seminar @ trg...

K la kawan2 nk sambung wat keje la....Tadi tergendale sbb perut aku lapar sgt...So sambil breakfast aku pun updated la my blog....

27 February, 2008

Float again !


Photo from Ms Nicole....

Hari ni ujan lebat sgt kat office....EMmmm biasela kat office ni kalau ujan lebat x berhenti2 selama 1/2 hour, confirm office akan float...Banjirrrrrr...Tidakkkkkkk

Nasib baik la office da direnovate...Emmmm kat lobby tu da ditinggikan supaya air x masuk office...V all masing2 akan kelam kabut tgk kat luar...Sesiape yg park kete kat luar tu confirm kene alihkan ke atas bukit....

Nasib baik kete aku kat atas bukit...Tu pun P park sebelum die gerak ke kuantan tghari tadi...Alhamdulilah..Thank's P....Muah muah sayang p sgt2..

Pas ujan berhenti aku pun bla la...balik awal sebab aku nk g klinik...Nk g check tekak aku ni....da seminggu bengkak die x surut2....Bimbang jugak ni...Mane la tahu kan.So baik g check dulu kat klinik...Selame ni aku just beli ubat kat Farmasi jer...

K la... c ya !!! ADIOS


Steamboat Lagi !

RESTORAN FLAMING STEAMBOAT BUFFET, SUNWAY

Last night lepas keje aku, P, aman, my boss mr engku & tunang die lina g mkn steamboat @ FLAMING RESTAURANT, SUNWAY....Steamboat lagi? Emmmmm sedap sgt2.Byk gak aku mkn...biasela steamboat favourite aku n P.Termasuk la my boss.Tapi yg 'spoil' tu kuah tom yam die masin la plak....So x derla mkn sgt kuah tom yam tu..Nasib baik la ader sup perisa ayam...So, atleast x lah terkilan sgt...So ni antara gambar yg sempat aku snap.
Terdapat pelbagai jenis makanan laut antaranya udang, sotong, lala, kupang, ketam & banyak la...aku seafood x leh mkn sbb alergik la.Tapi aku makan jgk sbb segar2.
Emmmm seorang kene charge RM18.50 shj...So, u all mkn la sampai kenyang...Tu da termasuk air sekali tau! makan punye makan sampai x sedar yg mmg v all makan banyak sgt....Malam tu P belanja v all semua....Mule my boss nk bayar tapi P da byr awal2 da....TQ P

P n Aman tgh syok makan sampai x sedar aku amik gambar dieorg...Mase ni mmg aku da kekenyangan sgt2...So x der keje lain snap la gambar dieorg...Mase tgh nk amik gmbar my boss n tunang die tetibe bateri my h/phone weak plak...ala tension tul aku la...mase ni la nk weak bateri tu....kalau x boleh la aku tayang gambar tunang my boss....hahahahahah. sorry boss..Alamak die x suke panggil mcm tu...memain jer.Baik la en man. Hihhiiiiiiii

26 February, 2008

Sway by Michael Bublé

This is live show from Michael Bublé @ Royal Albert, London...Show die mlm tu mmg gempak...Tapi aku suke tgk mase die nyanyi live lagu ni....sgt terhibur ngn aksi2 die di pentas....so utk menyenangkan korang aku upload sekali lirik die....so hope u enjoy mase tgk this klip video k....

Sway ~ Michael Bublé

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

When marimba start to play
Hold me close, make sway
Like a ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

video

Ping Pong !

Emmmm Ni antara beberapa keping gambar yg sempat aku snap mase dieorg tgk syok main ping pong...Ala dieorg main ping pong kat belakang ofis aku jer...Tu biasela bile time bosan n tension...Almaklumla Fantastika da hampir tiba..Hanya tggal 2 mggu lagi...So nk release tension la tu...


So, lepas office hour mane yg rase nk release tension or saje nk lepak2, boleh la main ping pong kat belakang ofis tu...Hihhiiiii...So hari ni en wan beregu ngn aman n Nazri regunya P....Boleh tahan gak la dieorng ni...Aku x lah pandai sgt, tapi masih boleh la main...Amboi en Apiz tu bukan main lg yer...Nazri pun ape kurangnye...same hebat la

Gambar bwh ni plak...apesal P tuh??? Main ping pong mcm tu ke? Dasatnyer....Nazri tgh stand by ngn pukulan Aman tu....

video

23 February, 2008

Malunyeeeeeee!!!

~ Lunch for Me n My GM Today ~
(Bubur Mc D & Mc Nugget)

This week turn aku keje, so aman cuti plak..emmmm bosannyer kat dlm bdt sorang2..Gambar atas sebenarnyer nk dijadikan cerita. Itula lunch aku n GM aku for today...Masing2 sakit tekak so x leh nk mkn bende2 yg pedas2 n berminyak...So aku kuar la sorang2 g tapau..Jalan kaki jer sbb x jauh pun Mc D tu..

Sampai sane mmg ramai org tgh beratur....emmm x perla...Aku wat la pesanan..utk GM aku order Bubur (small size) & mc nugget (6 ketul)...Mule2 x nak la mkn sbb perut masing kenyang tapi memandangkan aku kene OT sampai pukul 5, aku pun order la mc nugget 1 lg...So tggu cashier tu bagitahu totalnye..after a few minute die bagitahu totalnye RM14.39 shj...so aku ngn confident ni kuarkan duit...tup tup alamak duit x ckup plak...cume ngam2 ader RM14.00...Alamak mcm mane ni....mmg x der langsung duit dlm my mini bag tu...Rasenyer tadi aku letak dlm RM16 dlm bag tu...emmm ntah la...aku silap kot!

So, x perla then aku bagitahu cashier tu mintak cancel 1 mc nugget..Then cashier tu terpakse panggil SUPERVISOR die utk wat cancellation..kesian die. So SUPERVISOR tu tanyer knp?then that girl says "akak ni x cukup duit, x cukup RM0.39 jer". So, supervisor ckp "ooooo so nk cancel order la ni?". Girl's say " a'ah, tapi xper la sy gune duit sy jer sbb ramai org tgh queue kt blkg akak tu, nti lambt plak! ". Alamak! aku terus potong ckp die " it's ok just cancel the order...".Yela malula aku...bukannyer aku x der duit langsung (mmg mase tu x der la tapi dlm bank ader la cume kene pegi kuarkan jer.Nila sbbnyer bwk mini bag). So, aku ckp x per aku pegi kuarkan duit aku tapi, supervisor tu ckp kat aku "it's ok miss". Then die terus proceed the order...So aku kene la tgu lg 10 minit utk siap...Mase tu punyer la merah menyala muke aku sbb malu sgt
* pipieffaberubahwarnemerah :P *
So, lame gak aku tggu, last2 aku pegi kuarkan duit aku kejap....lg tension sbb pas kuar duit kt mesin ATM aku kene pegi tukar duit kecik plak...Alamak mane nk tukar duit ni...last2 aku pegi farmasi n cari la ape yg patut...Baru aku teringat aku mmg nk beli "LOZENGES"..Lgpun my throat aku msh bengkak...then beli la 1 papan...Bile da byr @ counter, aku dtg balik kat Mc D tu byr baki RM0.39 pd that girl. Aku bg jer RM1 sbb x der duit syiling mase tu.Balance aku ckp keep the change....*soundverypoyokan?*....Sebenarnya aku kesiankan that girl, yelah disbbkan aku collection die short plak nti.....Then aku pun bla cpt2 sbb supervisor tu senyum sinis pd aku....lg la aku malu....*MALUNYEEEEEE*

So, moral of the story lain kali effa..pls bwk ur wallet k...not mini bag.At least kalau nk bwk jgk tlg la bwk duit lebih sikit k....Eiiiiii malu betul aku mase tu....sampai skrg masih teringat kejadian @ Mc D tu.(mase tgh malu tu msh sempat jeling kat name tag supervisor tu...jeling name die...^M.AMIN^....tu name die...so next time klu g Mc D tu pastikan die x der .....kalau x aku akan malu.....*effangade2latu*

Itulah kejadian yg memalukan telah berlaku pada aku hari ni, 23hb Februari 2008 di
Mc DONALD, Old Town..... :P

Work Work Work !


Work Work Work !
Gambar ni saje amik sbb tgh relak sambil hilangkan tension mase keje...Oppssss sorry meja bersepah sbb x sempat kemas lagi....Biase la 'peak season' kan..Mmg meja akan jadi kureng kemas sikit.... :P

Itu ok lagi, ader tu mcm tongkang pecah workstation aku tau...mcm2 document atas meja tu, trainer's report la, claim la, planning syarikat la, proposal la n everything on my table for double check before submitt to GM...tapi ape boleh wat da tugas kan...

Lagi 2 minggu lagi WorldWellness akan sambut Ulangtahun ke 5...So of course la ader event utk our member...So skrg da semakin bz wat preparation terutamanya department Corp Comm, BDT for checklist...Aku mcm biasela incharge bhagian Panganugerahan ahli2 WWN n Protokol. So da lame wat early prepartion cume tinggal nk flw up yg sikit2 jer....So far semua under control...Hhihihiiii. Buat mase ni la!

Kali ni WorldWellness akan celebrate @ Grand Ballroom, Hotel Summit, USJ 1 pd 15 Mac 2008 bermula jam 12tgh - 6.00ptg....Harge tiket cume RM7 jer....Mcm2 aktiviti akan diadakan pd hari tersebut....Setiap tahun syarikat akan akan mengadakan majlis utk semua ahli2 WWN bg same2 meraikan hari ulangtahun syarikat...So far alhamdulilah, da genap 4 tahun aku masih bertahan di sini...Byk kenangan manis n pahit semasa disini...Mcm2 pengalaman aku dapat...Rezeki aku di sini makin bertambah, dulu mmg aku agak stress n tension sbb keje mmg byk tapi skrg semua da ok...asyik ckp nk resign jer...dulu la. Tu biasela company tgh nak maju kan...mmg byk cabaran n dugaan utk kite tempuhi...Aku bertahan ni pun sbb aku kagum ngn semangat our Chairman utk memajukan syarikat ini...Pastu kwn2 kat sini da aku anggap mcm family da...Walaupun ramai gak yg in out kat sini, rezeki masing2 kan...Tapi skrg aku happy keje kat...Aku akan berkhidmat di sini selagi aku mampu....
ALamak GM panggil plak sbb nk bincang pasal 'TEKUN's PROPOSAL'....have to leave...C ya!

* Pengalaman pahit byk mengajar aku untuk terus menempuhi kehidupan di alam realiti*



AMAN n P...WWN Wrestling !


Aman hampir give up....Somebody help aman plssssssssssssssss
Tapi apesal P gelak kat belakang tu??? Ish ish ish ish


Giliran P kene ngn aman plak...rasekan...cepat man kalahkan die...Dieorang ni mmg x der keje lain kalau time nk balik keje...


Muke serius tgk sales setiap zon masing2....
P u have to be tough...aman will support U....Hihihhiii

22 February, 2008

TQ So Much P !


Photo atas tu antare koleksi-koleksi tudung yg P hadiahkan pade aku...ala tu semua die beli mase die outstation kat Kelantan..Pandai jgk P pilih tudung.Semuanye cantik2...Aku ttp menerimanya n menghargainye...Thank's P.

Mini Bag for my handphone...P jgk yg belikan....Die ckp kalau pakai handphone yg canggih2 ni cover beg hp tu mesti cover baldu....kalis hentakan.... :P mcm2 la P ni....Ader plak mcm tu....ader jer lawyer buruk die tu. Nway TQ so much P....Cume warne jer x cantik sgt...tapi p suke warne ni...sbb mase beli x der yg cantik2 warne die...so aku amik jer la.... :)... Ala P da belikan so jgn ckp byk sgt k...Kat umah da melambak da koleksi bag for hp ni tau...da x tahu nk wat ape...ingat nk sedekah or sesiape nk boleh bagitahu..tapi 1st come 1st serve....hihihhiihhiii


B'day gift from P. Mase ni sambut @ Genting Theme Park tapi sehari lewat sbb sabtu v all keje...Hihhiii.Next day bwk g Theme park...Pas da main permainan kat situ, mase nk balik P wat suprise lg sekali...Die minta bukak beg die n aku terpegang kotak warne pink...Aku da senyum...Die jerit SUPRISE!!!!!!!!!!! Mase tu mmg suke sgt...Jam tu mmg aku minat sgt...Brand tu la.Limited edition...TQ P...before that day die deliver sejambak bunge ros n ferrero rocher pd aku.....Mule2 mmg la terkejut jgk sbb baru serius ngn P mase tu, emmm x sampai 1 bln pun. kwn2 @ WorldWellness x tahu yg v all couple mase tu. So bile bukak kad tu n bace kate2 romantik dlm kad tu then baru tahu P yg hantar....suke sgt..X sangke he really love me...
Thank's again P


Cystal Bracelet pemberian P ~ Sebenarnya warne gelang ni pink, tapi 1 hari tu aku n P g la ketatkan sbb besar sgt..then talinya x der warne pink tu. Ntah mcm mane cine tu bukak, tetibe tali bracelet tu terputus dibuatnya...Die x sengaje sebenarnya putuskan..then die ckp da x der stock tali warne pink tu....Emmmm ape lg, naik angin la aku mase tuh....eiiiii geram betul..Mase tu cume ader warne putih...so nk x nak P ckp " x per nti kite tukar la kat kedai lain k". Sampai hari ni masih x tukar2 lagi tali tu....uhuks! Bracelet ni ader kat dlm simpanan aku tapi sedih sbb jarang dpt pakai sbb warne da x cantik....*:(*

Kuar lg? .. Uhuks!

Today P kembali menjalankan tugasnya bersama our BOSS Mr. Engku di luar ofis...Uhuks :( *effasgtsedih*...P outstation lg..Lame gak la.Tapi nk wat mcm mane kan da tugas...So hopely i will be more strong then yesterday..Time P nk g outstation mesti aku x sihat...demam la, sakit tekak la n mcm2...*effangade2jertuh*....betul la ingat main2 ke? Selalu mcm tu..x tahu nape?
P g outstation pada :
  • 22-25 Februari 2008 @ Pasir Gudang
  • 27 Feb - 10 Mac 2008 @ East Coast ~ Kuantan, K.Trg & KB....
Next week P kuar lg, so far paling lame cume 3 hari jer...tapi kali ni dalam 2 mggu P outstation...Emmmm nmpknye melambungla kos prepaidku...hihihiiii...x per da rindu kan? Biasela P pun skrg da pikul tanggungjawab besar....Dulu mase kenal die, keje P cume IT Assistant...Tapi dlm mase yg same die pun jd despatch n tukang beli lunch utk v all...hihiihiiii..Itu dulu...Aku n P x berape nk ngam sbb P suke menyakat effa...*xsuke*. Tapi xtahu la sejak bile plak boleh terjatuh hati pade P....:))...Da suke kan....Tapi lepas balik dr 'Staff Retreat @ Cherating', Our CEO offer die as a Junior Trainer @ BDT...Sampai 5 kali pujuk baru die terima...Our CEO tgk P ader bakat n mempunyai karisma tersendiri n P boleh pergi jauh sbb die masih muda lg...@ the end die terima n gaji pun naik...P ckp byk jgk la...Alhamdulilah. Mase mula2 present depan crowd mmg la gementar tapi lame2 P ok...Mule2 P present aku x boleh tgk sbb aku nk gelak...Sampai skrg rezeki die mkin bertambah n alhamdulillah...P berpuas hati...

Sjk kenal p n rapat ngn die, setelah hampir 2 tahun serius bersama P...byk aku pelajari. P x pernah manjakan aku ngn wang ringgit ke, brg2 perhiasan ke...mkn tempat mahal2 ke, (tapi ader jgkla tapi bukan selalu) die x ajar sbb nti kalau x bagi mesti akan rase lain bile da kawin...Yela sebelum kawin mcm2 dpt tapi lepas kawin asyik x dpt jer bile minta sesuatu....Die terlalu care about me..Too caring...Romantic n byk la...Penyayang n Kelakar. Selalu hiburkan hati aku kalau aku tgh moody...:) TQ P...Love u so much.

Insyallah end of this year v all akan menamatkan zaman bujang masing2...Da jodohkan...So far everything under control...Both of us da start survey brg hantaran, pakej photograf n bykla...tu pun kalau ader mase yg terluang boleh la survey..Everything kene prepare awal2..Yelah due-due kan bz ngn keje...takut x sempat...Aku ni jenis x suke last minute...nti kelam kabut jadinyer....lagi pening tau...Cume kursus masih x pegi2 lg...Every month time weekend manjang la bz...Yelah P alway outstation n Aku mcm biasela kene la cover BDT tu....TUGAS kan...Kalau aku pegi P plak jeles nti...:) mmg nk pegi berdue pun...*ngadebetullaeffani*

Emmm k la...mlm ni kene stay back lg sbb ader 'STAFF TRAINING'....

So....C ya!





Menyelongkar Makna Cinta !

Cinta matang bkn skadar penyataan " Aku cinta pd mu ", Aku rindu:, "I ove U", Miss U like crazy", @ 1000 mcm lg hamburan kata2 bermadu. Cinta itu perasaan hati. Cinta merangkumi byk erti.Cinta pd Tuhan, agama, kehidupan, ibu bapa, keluarga, teman & paling diperkatakan tentunya CINTA ROMANTIK.

Sukar sebernarnya mberi takrifan cinta. Cinta bersifat universal but dirasai individu secara berbeza. Cinta juga dikatakan ajaib kuasanya.Bisa mencantumkan perbezaan 2 bangsa, agama n budaya. Cinta menjalar merentas benua, membelah samudera mengikat 2 jiwa ngn sejuta perbezaannya.

Cinta itu pnuh krompomi, saling mengerti & saling mengisi. Kerana cinta juge Taj Mahal tersergam indah serta megah di persana dunia. Monumen cinta berupa istana indah itu berdiri atas desakan cinta Shah Jahan terhadap isterinya Muntaz Mahal apabila jasad mereka dipisahkan bumi. Tetapi cinta bukan disukat secara zahir apalagi meterial. Cinta sifatnya memberi, x megharap balasan & penuh pengertian.

CInta suci tentu bersih sifatnya. Apabila kita mencintai seseorang kite akn menghormati , mengasihi, menyintai & sentiasa menjaga hati & membuat perkara2 yg mengembirakan pasangan. Rase cinta ditunjang oleh dasar percaya, hormat & setia.

Apabila mata bertentang mata, cinta turun ke hati. Hati yg menikmati cinta itu dibelai 2 insan yg merasakan getarannya. Kemuncak drpd cinta adalah menyimpulkan ngn ikatan suci bagi menghalalkan hubungan seksual, 1 penyataan cinta mendalam. Dan tentunya setiap drpd kita mengharapkan perkahwinan yg kekal, cinta berpadu sehingga ke ahkir hayat....

~ Nukilan daripada majalah GLAM ~

" Celup Celup "


Sempat lg amik gmbr sebelum mkn...sampai abg yg jual tu siap tanyer wat per amik gambar...Hihihihihihih.Sorry bang sajer jer amik..

~ Celup Celup ~

Yesterday, pas abis keje ajak la P g night market @ Tmn Dato' Harun...sajer nk buang mase kat situ...rayau punyer rayau terjumpa steamboat or aku panggil celup celup jer, sebab x tahu ape name die sebenarnya....*teruknyeeffa*.Mula2 tgk mmg geram sgt sbb byk sgt dieorg display kt meja...sampai x tahu nk mkn yg mane satu...favourite aku udang, telur brung puyuh, kangkong n ketam....yg bebola2 tu kureng sikit sbb selalunyer ikut mood jgk nk mkn tuh... :P .Tapi P byk gak die mkn, die mmg suke mkanan mcm ni tau...emmm tapi mmg sedap kalau mkn panas2..kalau da sejuk eeeeee x sedap.

Aku mkn 2 cucuk jer coz my throat sakit sgt...bengkak sbb smlm cuace cukup panas....emmmmm x sukela sbb nti bdn akan mule panas n kepale startla pusing2...So, selera nk mkn pun hilang...x best betul la. X per mkn la ubat sebelum melarat kan....MAse tu P plak bukan main lg mkn, jeles tgk die mkn byk tau...berselera betul die mkn...Ala die tu mmg kuat mkn, semua die mkn kecuali IKAN SUNGAI....hahahahaha ruginyer P kan...ikan2 tu sedap tau...kalau pandai msak la...Bunyi mcm terlalu poyo la... :).

Selalunya "Celup Celup" ni biase terjual kat area SOGO or depan citybank yg berdekatan ngn KLCC tu...tapi jauh la nk g.Malas nk drive ke sane sbb nk kene redah "kesesakan lalulintas"...eiiiii tension tul.Dieorg cume bukak stall kecil n berjual kat tepi2 jalan tu...emmmm selalunya org lalu lalang akan singgah mkn dulu...mkn kat situ terus baru best...Dieorng berniaga start pukul 10 ke atas kot...agaknye la..Mlm mggu mesti ramai...Aku da jarang pegi sbb malas nk lepak jauh2 dr umah...Selalu lepak kat area umah tu jer...bile nk balik umh x der la jauh sgt...Aku selalu lepak ngn P n aman... sorang lg alin...kawan baik P.Skrg alin da bertunang so aktiviti die terbatas sikit sbb kene temankan tunang...hihihihihii.Betul ke lin??? Amie plak x blh kuar sgt sbb wife die tgh pregnant,mgkin x larat nk lepak2 sampai lewat mlm...tu time2 boring la tu....

Ape nk cite ni...agknyer tu jer kot..kalau ader cite boleh create lg....Aku pun da ketagih nk updated blog ni...ni Rinie punyer pasal la...Opssssss sorry Rinie..Sajer jer nyakat U....hihiihhi..K la chow !!!



21 February, 2008

CENDOL : Mix up with corn n red bean?

Hamba yg hina.....ehhhh..silap taip plak! Title lain kat atas tu...
Emmmmm setiap yg dicipta olehNYA of x der yg sempune..So x boleh nk ckp yg kite mmg bagus.Betulkan....Ari ni, somebody terlalu marah ngn effa anak MG ni...emmmm that fella mgkin terlalu bengang n marah sampai no sorry for me....x per la.
Sebelum tu nk tahu gak ni, blogger ni open for everyone to create their STORY kan?What ever la..Ala ape2 jer la..It's open kan?...By the way setiap yg create this blog have their own creativity dieorg kan???...Emmmm malas la nk panaskan that fella tu...cepat terase sgt...n cepat salah faham....kecik hati n byk la.

Alamak nk cite pasal lain la....k la...Ader la sorang my ofismate die ni kan pelik tau...ttg ape yg die mkn la...tapi mmg la lantak die nk makan ape kan, but ape yg die mkn tu yg menjadi perhatianku....hihihihiii.Sound like very poyo...Ader ke org mkn cendol letak jagung n kacang merah???Mgkin ader kot..Tapi selalunya org mkn ngn pulut or cendol jer...But my friend ni kan, semua die campur...nasib baikla die x campur chocolate rice, serbuk teh, serbuk kopi kan....wawawawawawa...by the way, die mmg suke nk mkn macam tuh....nti nk cube la rase...rase ape agaknyer..patutla bdn masih mcm tu jer....emmmm it's ok. Janji die berpuas hati ngn bentuk bdn die..Like me la...Aku plak x leh mkn pulut...pantang sgt2 tu...langsung x leh mkn....kesian betul la....semua yg based ngn PULUT mcm lemang ke, seri muke ke n mcm2 la...x boleh makan....kesian effa...x per la bende lain byk kan....

Skrg badan aku makin naik...x perla.Kurus sgt pun x cantik kan?...nmpk tulang jer...mcm model...ape la yg best sgt.Aku x lah cantik sgt...Mcm someone comment yg i ni gemuk, x cantik, gelap ape2 la.....sape ckp i cantik mcm model? sape ckp i mcm bagus....aku x ckp dieorng yg ckp...hihihhiiii. Tapi P menerima effa MG seadanya...satu lg die suke yg cubby2...thank's god.Ala lelaki mmg ader die punyer taste masing2 kan...Die jenis x kisah.Janji ape yg aku mkn myihatkan bdn ku....So skrg pun die da berisi. X mcm sebelum aku kenal die, kurus jer..Skrg amik ko! Tapi P nmpk lg hensem bile berisi sikit...Nmpk la tough sikit...Boleh la menjageku nti...

K bebalik pada cendol tadi,melalut plak si effa ni....ish ish ish.Esok nk rasela mkn cendol tu, tapi tekak sakit ni...kalau P tahu ni masakla aku kene KAUNSELING ngn die...x per esok die outstation ngn Mr Engku...hihhhiiiii....Esok ajak Rinie n Nadiah g kat tempat cendol tu la...pastu boleh la mkn rojak buah sekali...sukenye...

K la, nk balik da....nti ader org ckp kite tiru die plak...Die ingat blogger ni utk die jer ke? Kalau mcm sesape yg wat blogger ni semua tiru die ke????Soalan yg perlu dijawap tuh....OPEN LA....Oppppssss tersasul plak....da la cik effa..Wat dose jer.

K kat umah sambung balik...C ya!

20 February, 2008

My Passport


Yesterday aku g renew my passport....well aku bangun 6.30am n solat dulu.Pastu aku iron baju n baru mandi...Lepas mandi aku kejutkan P bangun.P mcm biasela kene kejutkan die jam 7.30am...always...:( sbb die akan tido balik pas solat....ngade2 betul..alamak hopely die x bace this blog....hihhihhii.Ampun p...Pukul 8.15 die amik kat umah n hantar ke Pejabat Imigresen @ Subang..P dtg amik naik moto sbb nk ke Subang tu mmg selalu sesak pagi2...So naik la moto..Best gak naik moto ni...Tapi ngeri gak bile tgk byk kete laju2 kat sebelah....kecut perut cik effa ni... Sampai sane pukul 8.40am....Then P terus g Office, pas P balik aku terus masuk n dapatkan borang permohonan...Cara2 nya :
  1. Dapatkan Borang di kaunter 1 & bayar RM1.00
  2. Pastu g isi dulu form tu...
  3. Then kepilkan bersama salinan ic & 2 keping gambar (pastikan gambar diambil di sane sbb aku da terkene...membazir jer amik gambar kat luar...konon nk cepatkan prosesnya...@ the end kene panggil balik n kene suruh amik gambar balik sbb x ikut size yg dieorg nk...uhuks!)
  4. Emmmm pastu g balik kaunter 1 utk dapatkan nombor giliran
  5. Then dudukla sampai nombor di panggil....(bosan betul la menunggu)
  6. Pengawai Imigresen akan semak ur's form n get ur's finger print...
  7. Then die bagi balik no giliran yg same...
  8. Tggu utk di panggil ke kaunter bayaran ~ RM300 : 32 muka surat
  9. Pas bayar dapat resit pambayaran....(Kat resit tertulis sila kutip pasport anda selepas 2 jam)
Emmmm sekarang makin cepat proses wat passport, x macam dulu kene tggu 3 hari bekerja, pastu 1 hari & akhirnya 2 jam jer pasport da boleh siap...Tu adalah cara2 nk wat passport...Hihihihiiiii *effapoyo* . Aku ni renew pun sbb my GM da minta...Dia sbb nak uruskan visa perjalanan aku ke SEOUL,KOREA this coming MAY...Emmmm kene g KOREA...ape yg ader kat KOREA tuh??? I'm wondering to meet hensem2 pelakon korea....aku x kenal sgt la...But they all mmg hensem2 kan....Ala minat jer...X salah kan....Pas da siap pasport aku call P minta amik aku balik...nk dptkan teksi sikit punyer ssh....Tension aku dibuatnya.Last2 P dtg jemput aku naik kete...Then terus g lunch..Mase on da the way balik Si Nicole call mintak tapau utk die n Rinie....so g la tapau dulu then baru balik....Mmg penat sgt...Cuace mmg panas sgt...sgt panas tau...Sampai ofis terus sambung wat keje...Weekend ni our trainer ader seminar @ KK & PASIR GUDANG...So dieorg kenela berpisah...Hihihihiiiii padan muke...Yg kene g KK Zul n Hazeri & P/GUDANG plak P n My BOSS, ENGKU.....Kat ofis tinggal aku n aman.... K la aku nk prepare for Business Preview malam ni...kene stay la malam ni...Ader prospek dari Bangladesh n Thailand....So kene la get ready...K la esok aku updated my blog kalau sempat....Keje banyak....

No Rest ... :(


Ikan keli n haruan pastu ader terselit ikan putih yg tgh dipanggang sebelum dimasak gulai lemak cili padi...sedap tau...Mase ni Panas n byk asap...pedih mate! *effangade2*...


~ Rizal Si DEBAB ~

Emmmm byk betul keje dari bulan lepas...Sejak Projek 773 GoldRoadtour meletup lepas raye ari tu...mmg aku bz sgt *effapoyo*...ape boleh wat tanggungjawab da semakin besar....2nd BOSS @ BDT *lgsekalieffapoyo*....ala tu pun mase En ENGKU x der kat ofis...biasela trainer mane nk lekat kt ofis skrg...semua bz ngn roadtour masing2..so tggal aku n aman jer kat BDT...Sebenarnye nk cite ttg aktiviti aku mase aku balik kg last week...best sgt.Sbb dapat panggang ikan keli n masak lemak cili api...Fuhhhh sedapnyer...dalam kesibukan bekerja sempat aku balik kg aku...ala cume kat seremban jer...bukan jauh pun.BAlik ayahku x berapa sihat so x leh la nk bawak dieorg jalan2...aku duk umah masak jer keje aku...tapi best gak sbb ape yg aku masak abis....sedap sgt ke? *effaterlaluyakin*....
Sabtu tu ramai sedare mare aku dtg, nk rase masakan anak dara....title ANAK DARA ni cume tahun ni jer...next year da jd wife's Mr.P....Insyallah..Emmmm yg seronok ari tu si DEBAB rizal datang.....eiiiii geram betul...sbb bdn die mmg debab tau....debab nk mati...hihhhiiii.aku ni pantang tgk baby debab2...GERAMMMMMMMMM.Time ramai2 tu la v all mkn sambil bercerita ttg hari perkahwinan aku...lemas aku.Da la tgh pening ni....So far masih boleh handle lg la...don't worry....anyway masakan aku mmg licin...Alhamdulillah.rugi P x dtg...hihhhiiiiii.Kalau x die mesti mkn byk...Bila malam jer tinggal ka my parent, aku n Qila...Bosannyer....Dieorang pukul 9.30mlm da tido...ala bosan betul aku....Emmm ape lg yer...alamak nk sambung wat keje ni....tadi tuh tgh mencari idea...skrg da dpt so let's start Effa....k nti updated lg k...C ya !