In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

31 July, 2008

Ngantuknya...

Ya allah ngantuknya hari ni....sgt2 MENGANTUKKKKKKKK


Pagi tadi malas betul nk bangun.....Bdn terase sengal2. Kepala berdenyut-denyut mcm nk pecah....

TAPIIIII..........


Aku ttp ke office walaupun kurang sihat..Aku GAGAHkan kaki ku tuk berjalan....Skema gile ayat aku.....Sampai ofis pas breakfast aku PEJAMkan mata sekejap...X lame pun sbb tetibe teringat BIRTHDAY CAKE kak reena aku lupe beli.....


OHhhhhhhh tidakk.....ngn malasnya aku kuar g beli jap kek tuk Kak Reena (KKS)...Beli kat Old Town, PJ jer....Pastu sampai office kami ramai2 meraikan hari kelahiran K.Reena....Seronok betul die...

Aku plak..ttp mengantuk sampai lah lepas lunch aku tido kejap....

(diam2 tau...mmg x tahan sangat ngn mata ni..asyik nk terpejam jer. 3 hari berturut-turut x cukup tido).



P kejutkan aku sbb nk kene sambung prepare brg2 seminar yg TERGENDALA sbb ada PERUBAHAN pada EVENT FLOW....TENSION sungguh beta...menunggu begitu lama. Ingat lama sgt tido rupe-rupenya hanya 10 minit jer...ish ish ish ish


K lah sambung wat keje...Kepala kembali berdenyut-denyut...Rase nk hantukkan kat dinding jer....

30 July, 2008

4 month & 25 days left...

Waduh...waduh...
Tinggal lg 4 bulan lebih lg ni...

Hurmmmm sedikit kerisauan aku alami...skema betul ayat aku tuh...
K lah, weekend ni byk betul bende yg kene aku buat....Isnin aku cuti sbb ada beberapa bende kene settlekan by this monday...

Sabtu ni, aku keje sampai jam 1.00 ptg...Pastu terus balik kg. Sebelum balik kg, aku nk singgah nilai 3 jap...Byk gak nk shopping ni...bende yg aku kene beli tuh aku da senaraikan seperti

  • Bunga pahar : merah + putih ~200 cucuk
  • Alas dulang : merah + putih (Aku punye 7) & purple + putih (P punye 9)
  • Paper bag ~ 600 bag
  • Sapu tgn ~ 100 helai (warna merah + putih)
  • Kotak telur ~ 600 kotak
Setakat ni itu jer yg aku beli...nti balik kg kene check ape lg yg kene beli...So kite buat satu2 dulu...jgn tergopoh gapah k...nti TENSION mak u..


Pas g nilai 3, aku terus balik kg...Esoknya hari ahad aku nk bawak ayah aku g berubat kat rembau. Pas tu baru lah g beli brg hantaran kat JUSCO, SEREMBAN 2 ngn parent aku...sedih la sbb P x dpt join sbb die terlibat ngn seminar di Sepang.


Benci betul la...asyik bz jer P. Makin dekat nk kawin ni makin bz die...x per lah aku faham ngn tanggunjawab die dlm menjalani tugasan...So, nti aku plak kene temankan die shopping brg2 die.


Isnin plak pepagi aku kene g MAJLIS PERBANDARAN SEREMBAN tuk bayar CUKAI PINTU...kene g awal2 pagi sbb takut ramai org...maklum lah kan awal bulan ni...Lepas tuh baru lah aku g PEJABAT AGAMA ISLAM SEREMBAN tuk amik dokumen permohonan berkahwin & beli borang HIV....so, pas da selesai amik borang2 tuh barulah balik umah...Balik PJ mgkin lepas asar sbb selasa da start berkerja...P plak start seminar esok sampai ahad then sambung seminar lg di Seremban start selasa sampai khamis....

Klah, nti sambung balik sbb nk kuar minum jap ni...Mlm ni P kene stay for BP...just jadi PEMERHATI kpd NEW TRAINER...aku plak duk dlm bilik bdt siapkan brg2 tuk seminar weekend ni...Sepatutnya kami berdua x yah stay tapi tetibe 2 lg trainer ada hal so kami berkorban lah...so melepas la aku nk makan durian mlm ni...hopefully masa balik kg ni aku boleh mkn puas2 kat umah parents aku....

WeeHooooooo...............durian durian durian...Aku mmg suka sgt makan durian...

28 July, 2008

Kursus Kawin

Minggu lepas aku & P telah menghadiri kursus perkahwinan di Zura's Akademik, Bangsar...Hari sabtu tu seawal jam 8.45pg aku da sampai kt tmpt kursus tuh...So, pagi tu aku cume dtg register dulu sbb seminar start jam 3.00 ptg.


9.15 pg bab register nama aku & P da selesai...so aku & P terus balik umah rehat dulu. Nasib baiklah umah aku ngn tmpt kursus x jauh..so boleh la balik dulu....cume 20 minit jer


Tepat jam 1.45ptg P amik aku kat umah...kene ada kat Zura's Akademi jam 2.30 ptg...Seminar bermula jam 3.00 ptg sharp...So, aku & P da sampai awal dah...So kami terus masuk dewan & tggu tuk 1st topik ptg tuh...ptg tu ada 2 topik yg kene kami dgr...Yg bestnya semua penceramah die sgt la happening tapi mcm biaselah kalau cite bab rumahtangga ni kan....mcm2 yg keluar...


Kebetulan plak aku berkursus ngn MAYA KARIN sekali...hensem gak bakal suami die...cume x dpt bergambar ngn MAYA KARIN sbb die balik awal on 2nd day sbb die nk terbang ke LONDON mlm tuh....agak frustlah kan...tapi ada jgklah kenangan ngn die..tu pun mase amik gmbr beramai-ramai...


2nd days start jam 8.00pg.Awal kan? Aku bngun jam 6.00pg..Sempatla breakfast kat umah. Mkan roti bakar jer. Alas perut takut lapar nti....hurmmmmm pagi tuh x der la bosan sgt cume agak ngantuk jgk lak....tapi x der sampai aku tido kan...ade gak lah peserta2 lelaki yg tido...selamba badak jer dierang tido...x kisah lah kan...


Hari kedua berjalan ngn lancar...byk yg aku pelajari & Cikgu Mat Noor mmg byk sgt membantu aku & semua peserta pasal prosedur permohonan tuk berkahwin...lengkap la penerangannya...Kalau x faham boleh jumpe die balik pada bile2 masa. Die mmg yg jenis sporting.

Masa CLOSING part tu, ada sketsa bermula dari cara-cara merisik, bertunang sehinggalah akad nikah...mmg GAMAT dewan tuh ngn gelak ketawa kami semua...Exspecially time sketsa AKAD NIKAH...kesian peserta from KL ni...GABRA gile...padahal hanya LAKONAN jer...tapi maklumlah nmpk mcm REAL plak....Bwh ni antara gmbr2 yg sempat aku amik mase kursus....

Sesi peminangan bermula dari MERISIK & BERTUNANG...tu semua peserta2 kursus yg menjadi PELAKON2nya...

Sesi AKAD NIKAH dijalankan...Nmpk REAL siot...PENGANTIN PEREMPUAN tuh malu2 kucing palj..yg pakai baju PINK tuh.....PENGANTIN LELAKI plak yg kat belakang tuh, pakai songkok duk tgh2...

Aku ngn kawan baru dr PUTRAJAYA...Kak a'a...aku panggil tuh jer..X sempat plak nk tanya nama panjang die...hihihihiiiiii...nk kawin November ni...

P tgh khusyuk mendengar ustaz che hashim berceramah...mmg kelakar sgt uztaz tuh...x der lah bosan sgt kan...

Yg ni plak Kak a'a & Intan....New friends mase kursus kat Zura's Akademik...sgt peramah & x sombng langsung...x mcm yg lain2 tuh...mcm bagus jer...senyum pun x nak...

X sangka, sedih & terkilan

~ MENDIANG VIVIAN ~

Last saturday, aku dpt berita sgt mengejutkan from Linda...She mentioned that one of my ofismate have passed away. Masa tuh aku terlelap dlm bilik sementara tggu tuk ke kursus perkahwinan di Zura's Akademik jam 1.30 ptg...


So, aku pun call my boss to reconfirm balik ngn dia...Jawapannya tetap sama...Tetibe aku rase sgt sebak waktu tuh...X tahu nk ckp ape...Just terdiam buat sementara waktu. Beberapa minit lepas tuh, aku call P tapi talian sibuk..Mgkin P tgh engage ngn my boss gak tuh....

Mmg x sangka betul..Baru jer last monday aku bergurau ngn mendiang...Siap gelak2 besar ngn mendiang...Aku mmg suka sgt MENYAKAT mendiang...Tapi tulah, mendiang mmg jenis yg happy go lucky...Waktu bekeje die mmg TEGAS & SERIUS...tapi time bergurau mmg x der masalah punya...Tapi mmg x sangke yg gurauan aku pada mendiang tuh adalah gurauan TERAKHIR aku padanya....


Waktu berkeje aku sering jgk la selisih pendapat, tapi x lama lah...kejap jer. Tu semua biaselah klu satu ofis kan...Mendiang salah sorang senior staff kat sini...Ramai yg kenal ngn perangai die...Rajin berkeje & sgt particular dlm keje sehariannya...


Mendiang punyai 2 org ank perempuan...masing2 masih memerlukan belaian kasih syg dr die lg...Bile terkenangkan my last post yg menceritakan gelagat anak2nya semasa dtg ofis tuh, aku jd bertambah-tambah sebak....terutamanya anak sulong mendiang....


Anyway, aku da kenal mendiang agak lama...byk suka duka yg kami berdua lalui....Tapi tulah kan kalau dah ajal menjemput, kite yg masih hidup ni mmg x der kuasa tuk menghalangnya...redha jer lah...SALAM TAKZIAH buat keluarga mendiang...Aku SGT TERKILAN sbb x dapat tgk mendiang buat kali terakhir kerana terpaksa menghadiri kursus perkahwinan bermula 26-27hb Julai 2008 di Bangsar...


Hopefully mendiang akan tenang & damai di tempatnya skrg ni.....

25 July, 2008

BDT cuti.....wehuuuuuuu

Wehuuuuuu.....
Bestnya bile dgr boss nk bwk bebudak BDT g bercuti....


Yeahhhhhhhh.....agak lama kami plan tuk kuar bercuti satu department & akhirnya dpt jgk...


Tapi MASALAHnya........GuesT WhaT?


Masing2 terlalu bz lah...My boss cadangkan pergi picnic sambil memancing di Hay Resort or g melantak durian kat Dusun Tua, Ulu Langat, tapi bila aku check tarikh mmg x der yg KOSONG....aduhhhhh benci betul la. Tapi aku x tanye lg bebudak BDT di mana mereka nk bercuti...Cume weekend jer la pun.


Bukan la cuti sampai 3-4 hari...Lama tuh...Nti ape plak jadi kat ofis tuh...Maklum la department kami ni department TERPENTING syarikat...


Kwang kwang kwang...



However aku akan cube cari date yg sesuai tuk kami BERCUTI bersama....X sabar rasenya. Tu pun sbb kami ada tabung kami sendiri.....hhihhiihiiii...so kami just top up sikit jer for perbelanjaan kami nti....

Pelik ke???

Hurmmmm aku nk berkongsi ngn korang semua ni.....
Korang x ke x nak???


Sebenarnya mcm mane yer...aku nk cite ni? title pun mcm tuh kan....


K lah, baru-baru ni P g trg & die bwk lah balik ole-ole from trg la kan...Die belikan kopok keping pada aku, my mum & his mum sekali. So aku suka sgt ngn kopok keping & lekor ni...Tapi kopok lekor die x beli cume kopok keping jer....


So, bile balik aku kasi gorenglah kopok keping tadi...aku abiskan 1 bungkus..byk gak la dpt. So, aku mkn la sambil tgk TV...selalunya org mkn kopok ni ngn sos cili or tomato kan???

JENG JENG JENG.........

Tapi aku lain sikit lah....aku mmg x suke mkn ngn sos...sbb mcm x sedap....

Cara aku mkn plak....

Aku makan kopok tuh ngn air teh o....cecahkan kopok tuh dlm air teh o then makan lah.....sedap tau. Nti korang cubelah...Aku klu mkan confirm x sedar kopok tuh abis...selalunya setengah bungkus aku makan tanpa aku sedar...hahahahahhahaaaaa.....teruk kan...Tapi mmg betul tau..lagi lah kalau sambil tgk TV....mmg x sedar kite dah TERMAKAN BYK....


Inilah LUNCH aku hari ni...kopok keping cecah air teh o.
SGT SEDAP....



Nti korang try lah kat UMAH yer...sure korang akan KETAGIH.....


Klah cau dulu...nk sambng wat keje...Waktu lunch da abis...huhuhuuuu


ni GM aku tetibe bagi EXTRA keje kat AKU.....

fitting baju

Hurmmmmm..mcm mane nk start ni yer?

K lah...smlm pas abis training menari kat ofis aku & P bergegas ke Nilai tuk g fitting baju for our reception...Aku la drive sbb P tetibe jadi MALAS...ishhhhh x suke lah..Tapi sambil merungut-rungut tuh aku dive jgk la...


Smlm mmg aku PECUT giler...Kedai tuh tutup jam 7.00 mlm..So nk x tak kene cepat sampai..Aku kuar ofis dlm pukul 5.35 ptg...agak lambat sbb dah leka menari kat ofis ngn bebudak ni....


tgk jam ALAMAKKKKKKK da lambat la...So, aku pun cepat2 la bla from office....


Aku ikut PUTRAJAYA.Sbb nk elakkan traffic & aku rase mcm dekat jer ikut situ...& I really2 hated the road...berenjut-renjut jalannya...Ohhhhh TENSION gile aku drive...Dah la aku pkai SPORT SPRING for my car....So korang pun da dapat bayangkan mcm keadaan aku & P dlm kete kan.....P plak agak TENSION sbb die x leh tido ngn lenanya memandangkan JALANnya yg ntah ape2 tuh.....


Mase da sampai simpang ke 3 ke Nilai & KLIA tuh, my sister call me...Mention to me yg Kak Ina tanya aku da sampai mane?...So, i was worry coz aku janji ngn die pukul 6 sampai...aku tgk jam da 6.25 ptg...Mmg la die risau kan....


Then aku drive laju la sikit...P da mule jeling kat aku sbb bawa laju2...hiihihiiiii....


Sampai butik tuh tepat jam 6.35 ptg...Fuhhhhh lega. Akhirnya sampai gak aku walaupun nmpk mcm terburu-buru....


Sampai sane jer aku terus masuk & tgk Kak Izan pun ade sekali...Owner butik tuh...Die mmg SGT PERAMAH..aku suke die. So, aku ngn x buang masenya terus pilih baju sanding belah P...so Kak Izan tanye lah warne ape kan?

Kak Izan : Belah ko warne ape fa?

Aku : Merah & putih..belah lelaki plak warne purple.

Kak Izan : Ohhhh merah putih...Hurmmm ko da try baju songket merah hati tuh?

Aku : Dah da kak..Last sunday..Tapi x muat la kak...Kainnye muat tapi baju tuh x muat...

Kak Izan : Baju x muat? Kain muat plak yer?...mcm mane ni. Hurmmm mcm ni lah,
memandangkan ko punye tema merah putih, ape kate ko pakai songket putih gold...
Tu pun sesuai gak...*then Kak Izan amik & tunjuk kat aku*

Aku : *Sunddenly aku mcm terpaku sbb songket putih tu cantik sgt...Tapi terSGTlah
besar....* Ala Kak....besarnya. Mmg lah cantik tapi bagak sgt ni...

Kak Izan : Ape ko nk risau...Akak leh kecikkan lah..tu x pyh risau..Pandai lah akak wat nti.
Nti lg 2 minggu sebelum majlis ko dtg fitting baju ni...mase tuh ko da kurus kot...

Aku : Ye lah kot...*KURUS*...hopefully la kak...Fa ni masalah die kat bahagian punggung ni.
Ssh sgt nk kecik...Da mmg semulajadi kan.

Kak Izan : Ala boleh kecik lah. Ko massage jer ngn krim or buat senaman kt bhagian tu...
Ko kene diet la sikit. X payah kurus sgt nti x cantik..biar bdn tu chubby2 sikit.

Aku : Badan fa ni mmg ssh sikit nk turun kak. X per2 nti fa berdiet la.
(Mmg la bdn aku ni chubby)...*tu yg P suke..hihihihihiiiii*.


Sambil aku borak ngn Kak Izan, P g try baju die kat bilik persalinan.....die kene try 3 pasang sekali sbb die tuh manjang sibuk jer kan...Maklum lah asyik outstation, so smlm aku suh die try semua baju....




Tgh syok borak ngn Kak Izan...P kuar dr bilik persalinan.....


P : B...kejap B.

Aku : Ok..jap

P : Ok ke baju ni...besar la baju die...(P tgh try baju sanding tuk belah die). Mcm x selesa jer B.

Aku : A'ah la P. Besar sgt..Mcm kelakar jer..*aku gelakkan die*.

P : Jgn la gelak...boleh kecikkan ke kak? Mcm kartun da rupe saya ni kak

Kak Izan : Hurmmm jgn risau. Nti akak kecikkan baju tu & lengan die sekali...

Aku : Hurmmmm betul tuh kak...kecikkan nti ye kak...Dah la Hafiz tuh comel orgnya...

P : Amboi2 bukan main lg yer ngutuk kite...

Aku : Ala mcm x biase plak...P comel la...hihihihihi.



Kami semua gelak la sama2...mmg kelakar sgt baju purple tuh...Yg akunya, aku x try lg sbb mase da suntuk sgt lah...nti2 lah aku dtg fitting balik. Aku cume minta P jer yg fitting smlm.


Pas da settle pilih & fitting baju sanding, aku g pilih design tuk pelamin plak...Lama gak aku memilih ngn P. Aku suke yg simple2 jer tapi nmpk menarik lah...P plak cerewet memilih kerusinya..P nk kerusi madura tuh, tapi da ada org booking plak..So terpaksa la amik kerusi KING yg satu2 tuh...besar gile kusi...I'm wondering nti mase duduk x nmpk mcm besar sgt ke kusi tuh....dah la kami ni pasangan yg comel..hiihhihhiiiiii


Akhirnya keje2 pemilihan pelamin & baju da selesai..tgk jam da pukul 7.30 mlm. Perut da berbunyi-bunyi ni....Hurmmmm so x blh mkn lg sbb keje x settle lg....Kene g tempah baju raye & nikah plak.Aduhhhh...so aku drive lg la..P ckp die nk drive mase balik nti.....



So, aku g lah kedai yg nk tmph baju tuh...sampai sane kedai tuh tutup plak. Aikkkk tutup plak? Kate tutup pukul 9 mlm....eeeeeeeeeeeiiiiii geramnya. Dtg jauh2 tutup plak...Then aku call akak kedai tuh...Die ckp emergency la..Lupe nk inform


Hurmmmmm mcm geram sgt..Tapi nk wat mcm mane kan...X leh la nk marah2 akak tuh...nti die ckp ape plak kan...X per la...Mcm mane ni? weekend ni aku x free...Nk g kursus kawin....


Bila lg nk pegi?????? Tensionnya.....


Nmpk gayanya aku kene apply cuti la ni.


Bila???? Boleh ke?


Nk simpan cuti ni..Takut x cukup cuti...aduhhhhhhh sshnya.


Mggu depan x leh sbb sgt bz ngn seminar rx power di sepang...Aduhhhhhh BILA ni nk CUTI???

24 July, 2008

NO APPETITE...

SEJAK AKHIR2 NI, AKU HILANG SELERA MAKAN...TATAU NAPE.

TAPI TULAH MMG X DER SELERA..MGKIN SBB AKU BZ MEMIKIRKAN & BUAT PERSIAPAN TUK MAJLIS AKU UJUNG TAHUN NI....MCM LAMA LG TAPI SEBENARNYA DAH X LAMA DAH TUH....TGGAL LG 5 BULAN JER.

SO TGH HARI NI AKU MKN KEREPOK KEPING NGN AIR TEO SUAM JER...PASTU MAKAN SIKIT
FRENCH FRIES YG AKU AMIK DR P SIKIT & SUNDAE STRAWBERRY JER...

JER????

MASUK HARI NI DA 4 HARI X MKN NASI. KONON DIET LA KAN, TAPI MMG X DER APPETITE LANGSUNG....X LALU LA NK MAKAN SKRG NI. YG MENGUMBIRAKAN AKU ADALAH berat aku turun tapi x der la byk sgt....CUME 1.5kg jer....

PTG NI NK G TEMPAH BAJU RAYA & TERMASUK BAJU NIKAH
(for standby jer.Incase takut baju nikah yg aku sewa tuh aku x berkenan plak...hihihihhi.) DI NILAI.....

WHY DI NILAI????

JAUHNYA...HURMMMMM WELL AKU DAH BIASE TEMPAH KAT SITU...& KEBETULAN PLAK BUTIK MAK ANDAM AKU MMG KAT NILAI JGK...BOLEH LA PTG NI AKU SINGGAH TEST BAJU SANDING AKU.....

MLM TADI AKU TIDO LMBAT SBB SIAPKAN
CHECKLIST.




Untuk Tatapan kite bersama...

*Hukum menghimpun dua waktu sembahyang*

Dalam kesibukan kadangkala ada antara kita yang lalai atau sengaja
menggabungkan
waktu sembahyang zuhur dengan asar (sembahyang di akhir waktu
zuhur dan diikuti sembahyang asar sebaik sahaja masuk waktunya).

Renungkan hadis Rasulullah SAW di bawah yang menghalang perbuatan tersebut.

Saad bin Abi Waqas bertanya Rasulullah SAW mengenai orang yang melalaikan
sembahyangnya. Maka jawab baginda, "Iaitu mengakhirkan waktu sembahyangnya
dari waktu asalnya hingga sampai waktu sembahyang lain. Mereka telah
mensia-siakan dan melewatkan waktu sembahyangnya, maka mereka diancam dengan
neraka wail."

Ibn Abbas dan Said bin Al-Musaiyib turut mentafsirkan hadis di atas, "Iaitu
orang yang melengah-lengahkan sembahyang mereka sehingga sampai kepada waktu
sembahyang lain, maka bagi pelakunya jika mereka tidak bertaubat Allah
menjanjikan mereka neraka jahanam tempat kembalinya."

Dalam hadis yang lain Rasulullah SAW bersabda, "Sesiapa yang mengumpulkan
dua sembahyang tanpa ada halangan, maka sesungguhnya dia telah memasuki
pintu besar dari pintu dosa-dosa besar." (Riwayat Al-Hakim)

*Seksa Neraka Bukan Kepalang*

Mereka yang meninggalkan sembahyang akan menerima seksa di dunia dan
di
alam kubur
tidak terlepas daripada tiga seksaan. Tiga jenis seksa di dalam
kubur ialah:-

1. Kubur akan menghimpit-himpit serapat yang mungkin sehingga berselisih
tulang-tulang dada.

2. Dinyalakan api di dalam kuburnya dan api itu akan membelit dan membakar
tubuhnya siang dan malam tiada henti-henti.

3. Akan muncul seekor ular yang bernama "Sujaul Aqra" dan ular itu berkata:

"Allah menyuruh aku membelasah engkau kerana engkau mensia- siakan
sembahyang Subuh….."

Ia dipukul dari waktu Subuh hingga naik matahari, kemudian dipukul dan
dihentak hingga terjunam ke perut bumi kerana meninggalkan sembahyang Zuhur.
Kemudian dipukul lagi kerana meninggalkan sembahyang Asar, begitulah
seterusnya dari Asar ke Maghrib, dari Maghrib ke waktu Isyak dan seterusnya
hingga ke waktu Subuh semula. Demikianlah berterusan seksaan oleh Sajaul
Aqra hinggalah
hari Kiamat.

* *

*Cuai Solat Lima Waktu*

Di dalam neraka Jahanam terdapat wadi (lembah) yang di dalamnya adalah
ular-ular bersaiz sebesar tengkuk unta dan panjangnya sebulan perjalanan.
Kerjanya tiada lain selain mengigit orang- orang yang tidak menunaikan
sembahyang semasa hidup mereka. Bisa ular itu pula menggelegak di dalam
badan mereka selama 70 tahun sehingga luruh seluruh daging badan mereka.
Kemudian tubuh mereka kembali pulih lalu digigit lagi dan begitulah
seterusnya.

* *

*Peminum Arak*

Mereka yang minum arak, akan digantung botol arak itu di tengkuk dan di
tangan mereka. Kemudian mereka disula dengan api neraka. Terdengarlah suara
yang menyeru, "Inilah si polan anak si polan!" Tatkala semua manusia
dibangkitkan dari kubur, mereka keluar dari kubur dengan bau mulut yang
teramat busuk (bau arak), hingga terganggu manusia yang berhimpun di Padang
Mahsyar. Peluh yang keluar dari tubuh turut berbau busuk. Kemudian mereka
dibelenggu dan dirantai serta dicampakkan terus ke
Neraka Jahanam. Di dalam
neraka, dituangkan air yang sangat panas ke dalam mulut mereka sehingga
putus tali perut, kemudian perut itu jatuh pula ke atas kaki. Mereka
kemudiannya dimasukkan ke dalam peti besar dari api selama seribu tahun
lamanya. Kemudian dikeluarkan dan dimasukkan ke dalam penjara di neraka di
mana ular-ular dan kala yang bisa sentiasa menggigit badan mereka. Di kepala
mereka diletakkan mahkota dari api neraka manakala rantai-rantai di tengkuk
mereka.

* *

*Mengkhianati Harta*

Mereka yang mengkianati harta orang lain, harta itu akan dijadikan benda
yang berat, yang dicampakkan di laut dalam neraka. Mereka dipaksa terjun ke
dalamnya untuk mengambil benda tersebut. Apabila mereka timbul, malaikat
akan menekan kepala mereka supaya men-yelam semula serta dipukul kepala
mereka itu dengan besi hingga hancur berkecai. Begitulah diulang-ulang
selama mereka di laut itu.

*Azab Bagi Yang Kedekut (Bakhil)*

Mereka yang tamak dan bersifat kedekut hartanya daripada disedekahkan atau
dikorbankan untuk kebaikan, harta itu akan dijadikan ular besar yang
berbisa, yang bakal menggigit dan mematuknya setiap masa.

*Saksi Bohong*

Orang-orang yang suka membuat saksi bohong, lidah mereka akan digantung pada
alang-alang besi yang panas dan badan mereka pula dipukul dengan kuatnya
oleh 70 ribu malaikat dengan besi merah menyala hingga hancur luluh daging
dan tulang mereka. Kemudian pulih semula dan dipukul lagi. Begitulah
seterusnya selama-lamanya seksaan bagi mereka.

*Mengumpat*

Mereka yang suka mengumpat, bibir dan lidah mereka akan digunting hingga
putus hingga menyembur darah keluar dengan rasa kesakitan yang amat sangat.
Kemudian bibir dan lidah itu akan pulih semula. Bila pulih digunting lagi,
kemudian pulih dan digunting lagi. Begitulah seterusnya selama-lamanya
seksaan bagi mereka.

*Gambaran Neraka*

Di dalam setiap tingkat neraka ada banyak sungai, bukit dan pokok kayu.
Setiap pokok mempunyai 70 ribu cabang, setiap cabang ada 70 ribu ular dan
kala berbisa. Di dalam buah yang terdapat pada pokok itu ada 70 ribu ulat
yang panjangnya seperti anak panah yang tajam-tajam. Ahli-ahli neraka
dipaksa memakan buah-buah kayu tersebut.

Sungai-sungai yang memenuhi neraka pula dalamnya kira-kira 70 tahun
perjalanan, setiap sungai mempunyai 70 ribu cabang dan 70 ribu lubang.
Setiap lubang dipenuhi 70 ribu ekor ular dan kala, yang mana setiap ekor
kala itu mengandungi 70 ribu jenis racun berbisa.

Begitulah gambaran seksaan di dalam api neraka bagi mereka yang ingkar.
Renungilah, betapa seksaan yang disediakan itu bukan kepalang sakit, pedih
dan derita yang tiada hujungnya. Untuk mereka yang mahu mengambil iktibar
daripadanya, ia sudah cukup menggerunkan dan sudah tentu kita manusia yang
kerdil ini tidak mampu menghadapinya.

Untuk itu sepatutnya ia akan menyedarkan kita daripada terus alpa dengan
dosa-dosa. Dosa itu bermakna kemurkaan Allah dan murka Allah balasannya
adalah seksa di neraka kelak. Selagi hayat masih dibadan, sebelum tiba
masanya kita dijemput Allah, perbanyakkanlah taubat untuk dosa-dosa yang
kita lakukan, memperbanyakkan amal ibadah sebanyak-banyaknya dan banyak
mengingati Allah. Semoga mati kita di dalam rahmat dan
kasih sayang Allah
swt, dan diampunkan dosa kita.

Jangan berputus asa dengan rahmat Allah SWT. Walau sebanyak mana dosa yang
kita lakukan, kalau bertaubat dengan bersungguh-sungguh insya Allah akan
diampunkan Allah, kerana Allah itu Maha Pengampun. Namun kalau dosa itu ada
kaitan dengan manusia seperti menganiaya seseorang, mengumpat, menceroboh
harta dan sebagainya, perlu meminta maaf daripada orang berkenaan di samping
memohon keampunan Allah SWT.

Mudah-mudahan demi untuk menghindarkan diri dari seksa Allah itu akan
mendorong kita bersungguh-sungguh membuat kebaikan dan menjauhi kemungkaran,
malah berusaha mencegahnya.

Wallahu'alam.

Congrats...

TAHNIAH buat salah sorang ofismate aku yg telah selamat melahirkan BABY BOY di Pusat Perubatan Universiti Malaya, PJ (PPUM) tgh mlm tadi...Aida kene operate sbb baby besar sgt.Berat baby aida 3.95 kg. *Pembetulan :sebelum ni aku tulis Aida bersalin normal, tapi sebenarnya surgery...silap info la..Si Aman bagi aku silap info..*.ish ish ish sihat betul baby dia kan?..Sepatutnya due date die 13 Julai lepas tapi, aida ckp BABY die segan nk kuar...hihihihihihii...Siap da ada nama for her baby...Nama die MOHD AMINUDDIN AQIL B. MOHD AZMI...


Hurmmmm wahhh best kan bile dgr kwn2 kite selamat melahirkan BABY comel...so akan dtg ni ada 2 org lg my ofismate BAKAL BERSALIN & BAKAL jd MAMA...sorang bulan 9 & sorang lg bulan 10...kalau x silap aku la kan...x ingat lah.

So, bila plak giliran aku ni???? hahahahahahahaaaaa....

*Kursus Kawin pun x lepas lg sibuk duk fikir pasal nk jadi ibu...ntah ape2*

23 July, 2008

Just a short one

Photo Dania semasa die ikut PAPA die Badminton Tournament @ Tmn Megah....Suka tgk gelagat Dania yg sgt COMEL mlm tuh....Yg paling penting Dania mmg KUAT MEMBEBEL & PANDAI BERPOSING....

Dania ngn PAPAnya...Ibu jauh di selatan...Sian Dania kan.

K lah...yesterday mmg sgt la bz....Ngan aku yg sgtlah moody. X tahu napekan...

Kebetulan malam tadi ada Badminton Tournament yg dianjurkan olek Kelab Cinta WorldWellness @ Dewan SS24, Tmn Megah, PJ start jam 8.30 mlm sampai 11.00 mlm..Aduhhhhh hari bdn sakit2 siot..So, mlm tadi sebelum tido aku telan 2 biji penadol...Almaklumlah takut x boleh bangun esoknya.


Smlm aku KALAH lah...hihihhihiiii... X perlah bagi chance lah pada mereka2..Akunya pasangan Linda. Main jer...Lagipun aku x nak lah paksa2 mereka main nti tension plak dieorg...hihihiiii

So pertandingan dibahagikan kpd 2 iaitu beregu lelaki & beregu wanita...So far sambutan amat meberangsangkan kecuali team wanita yg kurang dpt sambutan sikit...x tahu la nape.


V all main KALAH MATI.


Pertandingan tamat jam 10.30 mlm. Juara kategori lelaki dimenangi oleh regu HAZERI & JAILANI & bagi wanita plak KHATY & NITA....So tahniah tuk dieorg yg berjaya tuh...Hadiah telah disampaikan oleh our Penaung & Penasihat kelab...

Gmbr2 nti aku upload k...x sempatlah nk upload.











21 July, 2008

Finally...

Finally aku dpt gak upload gambar Baby Evie....Puteri kepada ex staff kat sini dulu, AGNESIA... Tembam kan anak die...Geram betul aku tgk. Gmbr ni Agnes MMS kat aku...Ingat x pada last post aku ada cite mcm mane nk tranfer gmbr ni dr MMS ke folder 'Image' dlm my hp. So, baru2 ni aku bodek punye bodek my hp & finally aku dpt gak men' transfer' kan ke folder 'IMAGES' aku....aaahhhhhh akhirnya berjaya jugak aku buat tanpa aku bertanye pada sesape pun.....Amcm usaha tuh kan TANGGA KEJAYAAN...ahaks!!! Ape2 lah Cik Effa. Mase ni Evie baru masuk 2 bulan...Bdn die dah berketul-ketul dah...sgt DEBAB. X tahu la mcm mane klu da masuk 7-8 bulan nti...mesti Mama die x larat nk dukung Evie....

Tengokla pipi Evie tuh, sgt tembam kan...mmg geram aku nengoknya. Nasib baik lah jauh budak tuh...Kat MIRI...jauh sgt nk g melawat...Kalau kat sini confirm aku gayang die cukup2...hhiihihiiiii. xder la GAYANG betul2...nk mampus. Kene SAMAN ngn parent die nti....


Jelesnya tgk kwn2 dah ada keluarga kan...X per tinggal berapa bulan jer effa oiiiii.....bwk2 lah bersabar yer....hhihihiiiiii

saje jer...

title atas tuh just abaikan jer...x tahu nk letak title ape...Pas abis keje aku bosan sgt tadi...so aku pun saje gatal2 berposing ngn topi koboi...topi tuh our CEO bg pada our boss....cenderahati. Bagi P die x nak, so bagilah pada my boss jer....so sajer je nk melaram....Amcm ada mcm minah KOBOI x ? hiihhiiiii.....Sajer posing2.


Nilah plak En Hafiz mengayakan topi koboi....Topi kami dpt masa P, Aman, DND & MD g Konvensyen di Terengganu last saturday yg dianjurkan oleh leader2 pantai timur...so tema mlm tuh KOBOI...so kenelah berpakaian mcm tuh...Ada macam hero cite kat TV tuh x? Ape tajuk cite tuh yer??? X ingat plak.... :)

Yg ni my ofismate...die PA kpd our CEO...amboiiii siap promote tuh...Suke kacau die sbb die ni sgt lemah lembut orgnya...P suke kenekan die ngn soalan TEKA TEKI....Selalu terkene...*sorry rinie k.effa letak gmbr rinie kat sini*....

Yg ni plak of course aku kan...ni P yg amikkan gmbr ni...Tgk tuh bukan main lebar aku senyum..Mase ni Aman kacau aku berposing...Sajer je Aman tuh..dengki la tuh.

going crazy....

Semalam aku gerak dr umah mak aku agak awal....pukul 3.30 pm aku da kuar...Selalunya kalau balik PJ aku akan balik dlm pukul 5 or 6 pm. Tapi smlm sebab nk singgah nilai square tuk beli kain for baju nikah & raya sekali....

Sebelum tuh amik adik aku kat salak tinggi dulu sbb die nk ikut sekali. Sampai nilai square mmg ramai ya amat org...Pastu mmg sales gile babi kat sane...diskaun sampai 80%..So, aku mmg x sabar2 ni. So aku masuk lah 2 3 kedai dulu..G survey dulu la kan...da berkenan baru la aku beli...

Bile da jumpe aku pun borong sakan la...Mula2 carikan tuk baju raya dulu...Kain organza...Jarang tau baju tuh..So kenelah cari linen tuk kain tuh. Warne light pink...cantik plak aku tgk...So aku beli 3 1/2 meter....aku nk wat baju kurung moden...Hurmmm nti da siap aku publishkan baju tuh k...hhihihihiiiii...

Then satu lagi aku beli kain linen warne peach....tu aku ingat nk wat baju nikah...kalau x ok aku just wat baju bertandang kat umah P jer...maksudnya pas majlis la kan....X pun baju tuk g kenduri kawin Hazeri & Shikin nanti...ok gak kan....Whatever la.

So tuk smlm jer aku da abis hampir RM300...Tuh baru kain tau...Hurmmm belum masuk upah jahit baju lg....wahhhh bukan main lagi..

So pas da shopping bagai...aku pun balik & singgah umah Angah...Hantar kain yg aku beli tuk die...Tu dieorng pakai masa majlis aku...Tema merah putih....Sempat lg berbual sambil mkn durian ngn ina...best sgt. Borak punye borak...x sedar jam da pukul 6.40pm....so aku balik la hantar ina dulu. Pastu baru lah balik PJ.

Adduhhhh penat betul smlm. Dah la 1st day period...sakit perut plak bulan ni...mmg x larat sgt2 semlm...pas telan penadol 2 biji baru lah lega sikit....

Babysitter on Saturday

Last saturday, aku jd BABYSITTER kat ofis....Best tau. Main ngn bebudak yg comel2 ni....hiiiihihhi

So, start pg sampai pukul 12 aku x leh wat keje aku...gara-gara kanak2 comel ni. Anak si Car9..Mummy die ada keje so, terpaksa la ikut DADDY die ke ofis...Aku plak ditugaskan tuk jage Aris kejap....kejap??? Lama gak la kan..Nasib baik la Mat Aris x buat perangai..Klu x jenuh aku nk melayan die...Daddy die ada presentation kat bilik training....so, aku tlg la jage & layan si Aris....Kebetulan sabtu tuh Vivian pun bwk anak2 nya ke ofis gak...So, ada la kwn aris. Anak vivian yg kecik tuh suke melayan Aris....Comel tau..Aku panggil die HIM HIM....Mmg tulah panggilan die.

Bwh tuh gmbar si Mat Aris...Lil' prince of Car9 & Kak Zura...comel kan.

Pas mereka dah balik baru lah aku sambung wat keje. Ingat nk balik awal tapi khayal buat keje, tgk jam da dekat pukul 3.00 pm.....dah la aku janji ngn my sister nk singgah amik ubat...Aduhhhhh lupe plak...

Ptg tuh aku sempat singgah Butik mak andam aku..So, aku terus pilih baju nikah & sanding terus...Cume baju nikah yg warne putih x der plak...tggal warna peach & coklat...Mcm mane ni??? Tapi aku ttp amik dulu la....Skrg tgh fikir ni nk tempah ke or pakai yg sewa punya...tgk la mcm mane kan...kalau nk pakai yg aku tempah aku pakai jer...nk pakai sewa nya pun boleh...so terpulang pada aku....

Khamis ni aku ada appoitment ngn Kak Ina dr Butik tuh....Kene bwk P sekali..Senang nk suh die try baju tuk die..P skrg manjang kuar jer..So da ada kesempatan ni baik aku ajak die ikut.

Aris tgh khayal draw something....nasib baik ada marker pen & highlighter...so aku biarkan die melukis ape2 jer kat kertas tuh....sambil tgk2 kan die..

Aku ngn HIM HIM....comel kan. Pandai sgt berposing depan kamera....
Fasih berbahasa MELAYU...suke layan die sbb die x sombong & sgt peramah...

Tu die si HIM HIM memeluk Mat Aris....Mat Aris yg agak malu...mula2 jer. Pastu da ok dah.... :)

Tgk tuh si HIM HIM bukan main lg berposing ngn Untie Effa die....


Sesi perbualan antara Mat Aris & Him Him...x tatau la ape yg dibualkan oleh merekan..mmg cute kan budak1 ni... Aku mmg suka melayan budak2 ni.

19 July, 2008

Ada 1 lg post aku nk publish ni tapi x sempat la plak...
Aku da nk balik kg ni...Aku janji ngn my sister dlm pukul 3.30 ptg nk amik ubat ayah aku.
Skrg da hampir pukul 2 ptg...So aku kene gerak ni...

Isnin nti aku updated k...

Nk Tahu pasal ape?????


K lah aku bagitahu sikit la yer....

Hari ni aku jd BABYSITTER kat office....hihihhihihiiiiiii.....Best gak layan budak2 ni.

Ntilah aku cite ngn lebih lanjut k...nk balik dah ni. papepun nti aku updated k....


K la...chaw dulu

Ex housemate...

Last nite aku g amik bakul cenderahati for my MAJLIS nti kat puchong....So, dari umah aku ngn linda, my housemate....ada sorang lg Kak Yatie...Tapi kene amik dia kat LRT Tmn Jaya...So, kuar umah dlm 8.30mlm....Sampai LRT tu Kak Yati x sampai lg...So, tggu wat beberapa minit....Kak Yatie mmg x tahu yg linda ikut sama....Kami bertiga ni dulu pernah menyewa sekali. Tapi skrg Kak Yatie da pindah ke Pandan Indah sbb dpt keje gomen...Kat JKR...So, aku jarang dpt jumpe die...biaselah sibuk kan....


So, kami bertiga g puchong amik brg2 tuh semua dulu....Hurmmmm lama gak la kami kat kedai tuh sbb aku kene pilih 1 per 1 bakul tuh tuk dptkan yg chantek2....hihiihiiiiii...Pilih punya pilih & da round 1 kedai baru tersedar perut makin lapar & hari makin lewat...So, we decided to balik la kan....Dr Puchong ke Pandan Indah amik masa dlm 15 minit kot...ntahla bantai jer labu....Kene hantar Tuan Puteri Yatie tuh balik umah ngn bakul2 tadi tuh.Yg aku punya aku mintak tlg Kak Yatie hiaskan ngn bunga dip kat bakul tuh. Biar nmpk cantik la kan.Itu tuk VVIP yg dtg umah aku nti....So, aku pun mmg teringin nk makan kat Oldtown White Coffee mlm tuh..nasib baik la ada kat area situ....So, kami singgah makan la dulu....Then order la menu ape yg nk makan....Sambil tggu makanan sampai kami borak 2, gelak2, kutuk sesama sendiri....tu biaselah klu da berkumpul ni kan.....


Makanan sampai , kami pun ape lg MELANTAK la....aku order Bihun Tom Yam....x sedap la..Kak Yati order ASAM LAKSA , Butter & Kaya Toast (Double) for 2 sets....byknya?

Linda mula2 order Tuna Toast, tapi dia mcm terliur tgk aku & kak yatie mkn, then die pun kasi order mee kari 1.....So, mlm tadi mmg kami mkan byk...Perghhhhhhh x larat nk drive la....Nasib la mata x berapa nk mengantuk sgt...sbbnya x perkene 1 gelas Kopi O Ais....so, x ngantuk sgt la kan.....

Pas mkn aku hantar Kak Yatie balik dulu...Then baru la aku balik ngn Linda. Thank's God masa drive x mengantuk...Maklum la mase tuh jam dah pukul 12.30 tgh mlm...P asyik sms aku kat mana...Risau plak dia...Sampai umah pukul dlm 12.55 tgh mlm...Tukar baju, cuci muka & gosok GG pastu aku call P then baru la aku tido....

Linda & Kak Yatie....Muka masing2 yg agak chubby...hhhhihiiiiiiii.
Cute kan mereka berdue....


Linda tgh menikmati Mee Kari die....Tgk la muka die tuh...mesti sedap sgt2 kan linda???


Muka aku yg merah padam sbb mkn bihun tomyam yg masam,pedas & panas...Tembam plak pipi aku ni...


Bila dpt berkumpul balik ngn ex housemate aku yg lain...ada sorang lagi. Tapi dah kawin la....duk Shah Alam skrg ni....Miss her so much. Die preggie skrg.Wahhhhh bestnyer dgr die da preggie....

akhirnya...pendek sudahh

Akhirnya...

Want to know what happened???


Aku da POTONG RAMBUTKU........
setelah berminggu ku fikirkannya...& finally aku berjaya merealisasikan impian tuk berambut pendek mcm FAFAU.....hhiihhihiiiii....


X der la mcm FAFAU tuh sgt...Tapi pendek mcm tuh la. FAFAU tuh chantek...aku ni ape lah sgt kan????


here we go....... my new hair cutting.......

WANNA SEE????

Perlu x nk UPLOAD gambar rambut?
*nti ape plak org ckp kan??? *.........



Who care?



Tell me !!!


Here we gooooo......jgn bgtahu P coz he will sreammmmmm @ me....hihihihihihihi

18 July, 2008

hari yg bosan

Smlm agak bosan sikit...Don't no why?
Maybe rindu ngn EN HAFIZ kot...hihihhiiiiii.

Pas keje smlm aku terus balik umah. Ingat nk singgah kedai SOH kat old town tuh, tapi mcm malas plak rasenya. Nk beli air soya...kedai tuh murah tau. 1 kotak harge dia RM1.69 jer..tu harge selepas diskaun. Harga kat kotak RM1.80...sgt murah. Ingat murah sbb nk expired tapi tgk kat kotak tuh masih lambat lg. Bulan june 2009...so aku beli sampai 2 kotak..buat stok kat umah...Tapi smlm gara-gara malas aku x beli la.terus balik umah sbb perut aku da mula menyanyi.....


Sampai umh aku, letak bag & bukak tudung terus g dapur...Sebelum masak, aku SMS P yg aku da sampai umah...WAJIB sms pada die...nti P bising plak....

So, menu makan malam aku smlm mee tomyam...x tatau la sedap ke x? Sbb aku jer yg mkn kan...Ingt nk masal mee hailam tapi ntah mcm mane waktu masak tuh tetibe plak teringin nk makan mee tomyam....So aku pun buatla...kejap je masak. X sampai 20 minit pun...aku mkn sorang sbb housemate aku x balik lg.


Inilah hasil masakan aku ptg semalam. Main belasah jer...Bagi aku boleh la...Abis gak aku mkn sbb lapar sangat la ptg semalam.....



.........................................................................................................................................................................


Ada satu RAHSIA aku bgtahu.....



Jeng Jeng Jeng Jeng........................


Korang nk tahu x, aku ada 1 PARUT yg sgt BURUK kat lengan aku....mmg x kan hilang...this scar akan duduk kat situ selama-lamanya.....Puncanya pun aku x brp pasti tapi aku cuba ingatkan balik mana aku dpt....Last2 baru la aku tahu. PARUT dtg dr BCG aku yg x jadi.....hahahhahahhahaaaa...PADAN MUKA....BWh tuh gmbr PARUT yg mmg " very the ugly"...hihihihiihihi..ape la bahasanya tuh...Lantak la.

Satu lg, kulit aku sgt sensitive...mcm kulit baby plak...Well nk wat mcm mane kan..Terima seadanya lah kan...Dr pernah bagitahu aku la, bila ada scar kt kulit aku, scar tuh x kan hilang...lebih2 lg la kalau wat operation ke, jahit ke....bekas2 jahitan itu akan bertukar menjadi PARUT. Hurmmm mcm kat gmbr bwk ni lah...x boleh hilang...So, bayangkan kalau operate kat perut nti, confirm la akan nmpk buruk....aaaahhhhhhh tidakkkkkk...so, nk x nak aku kene terimalah kan...uhuks!!! PARUT bwh ni kan kalau terlanggar pintu or mana bucu, ya ammmpunnnn sakit giler tau....Pernah check ngn Dr, katenya x der ape2...Just ignore jer. So, aku pernah la terlanggar la kan....rase nk tercabut ANAK TEKAK aku tau...sakit sgt...sampai nangis la...So aku akan cube elakkan dri terkena lagi...x sanggup aku nk tanggung kesakitan tuh lg.....hihihihihiiiii.

17 July, 2008

Good Job Effa !

Hurmmmmm....well pagi tadi aku bngun aku da x tatau nk pakai baju ape ke ofis....Ahhhhhh malasnya nk pilih2 baju then nk padankan ngn tudung lg....

Klu isnin & rabu aku x pyh fikir sgt sbb pakai uniform je. Cume hari selasa, khamis & jumaat jer agak pening nk fikir....Bangun awal tadi. Pukul 6.30 da sedar...Terus bngun solat.

Amik masa 15 minit pilih baju...baju aku x der la byk sgt, tapi boleh pening gak la nk pilih.hihihhihihihiii...Aku jenis yg x kisah sebenarnya...Pakai jer, tapi hari ni lain plak...mood malas tuh dtg kan...So, last2 aku amik la baju kurung moden warne dark green & kainnya ala2 songket kot...ntah la..bantai jer la.

Baju tuh sebelum ni aku x muat exspecially @ my a** la kan....hurmmmm so skrg aku da muat balik pakai....aku terkejut pagi tadi tgk da longgar....Sukenya sukenya sukenya....

Baju tuh da berusia hampir 5 kot...Lama kan??? X sangka aku masih muat lg pakai....cume warnenya da agak kekaburan sikit...hiihihihihihi

Inilah die baju yg aku maksudkan tuh....Warna pun da kelabu asap...x per la janji aku selesa. Masih ok ape kan??? X lah buruk sgt pun...


So, maknanya berat ku da turun la yer...x sure lg sbb x timbang lg..Nti aku timbang la. So ape yg aku usahakan selama 2 mggu ni berhasil la yer.....Tentu En Hafiz kite nti bising kat kite...bersusah payah turunkan berat bdn....Aku tahu P menerima aku seadanya, tapi ntahla aku nk turunkan gak berat aku ni...walaupun sedikit....hahahahhaaaa

Wahhhhhhh GOOD JOB effa.....suke sgt.

So kene teruskan usaha berGANDA ni...Aku bukan la nk kurus sgt pun. Sbb nk kawin ni kan, takut baju nikah x muat kat bahagian tutttttt.....hihihihihihihii


K lahhhh...nk wat air jap...nk minum air panas plak rasenya....

GOOD JOB !!!

16 July, 2008

Lega rasenya

Well as u all know kan, BUAH HATI PENGARANG JANTUNGku kan kuar outstation kan...
Semlm da lah diorng gerak lambat...aku cukup risau klu P kuar outstation jauh2 ni....Lagi la bile die yg drive...Biasela kan org DARAH MANIS....hiihhhhhiiiiii

Smlm pas balik keje, selang 2 jam aku call or sms P & tanya dia dah sampai mane...Yelah bukannya dekat2 Terengganu tuh tau...Jauh tau...Amik masa dlm 8-9 jam mcm tuh la...Kan lama tuh...Sampai jer umah aku call P & dia ckp dia dlm kesesakan lalulintas di Bukit Jalil...

APE????

Baru sampai Bukit Jalil??? Mase tuh jam da pun pukul 5.30 ptg...Lagila aku risau..X tatau la sampai pukul brp ni...Aku jarang bg P drive mlm2 ni...ntahla risau yg amat sgt...Bukan x percaya tapi tatau la nape...So, just reminded him to drive carefully..

Pastu selepas mandi jam 8.25 mlm, aku sms P tanya sampai mane?
P ckp da sampai TEMERLOH...P ikut highway pantai timur...Nti die kuar kat EXIT KUANTAN la kot...aku agak jer...Sempat lg tanya die da amik dinner die ke belum....tgk tuh betapa sygnya aku pada die....P pun ape kurangnya kan...Sama gak mcm aku.

So, masih ada sedikit kegusaran dihati aku lg...Maklum P masih x sampai2 lg kan...Tapi aku buat x tatau jer...Malas la kacau die..Dah la P yg drive...nti naik HANTU plak dia asyik kacau die drive...So aku tgk la TV tuk hilangkan kegusaran hati aku...Nasib baik mlm tadi cite x boring sgt...Mlm tadi aku tgk cite SINDARELLA ngn my ofismate merangkap housemate aku, LINDA...gelak sakan tgk bab2 yg kelakar....Ntah ape2..Tapi mmg kelakar sgt tau mlm tadi punya episod...gelak x sampai x sedar diri...kah kah kah kah

So, pas abis cite tuh mata da mula layu dah...Ngantok la beb...Dah x tahan sgt mata aku masuk bilik baring2...Tapi sebelum tuh aku sempatla sms P dia di mana kan...P ckp da sampai KERTEH...ala jauh lg tuh nk sampai Kuala Terengganu...Mgkin kat2 kul 12 dia sampai....

Aku x sedar yg aku terlelap plak...sedar tepon berdering jam 11.58 mlm....Alamak????
Adakah P call??? Tetibe hati aku berdebar-debar plak...tatau nape tau...
Ngn mamai2 tuh aku angkat & dgr betul2...suara P yg keletihan....


"B, P da sampai hotel ni. Nk check in jap, pastu nk singgah stokis tunjuk muka.Pastu P balik la hotel balik. PENAAATTTTT la B" : P

Ala kesian betul dgr suara die...Nk wat mcm mane kan. Da tugas so nk x nak ape boleh aku buat...


" Ok syg. Esok ni nk B kejutkan pukul brp? " : Me


" Mcm biaselah. Sebab program start jam 9.00 pg " : P


" Syg x penat ke? Tadi B terlelap la P. Sorry la : Me


" X per la B. P x marah pun. P tahu syg ngantuk kan. K lah syg sambung tido balik K : P


" Hurmmmmm k la P. Jgn tido lambat sgt k..B tido dulu K. Syg P (This word aku selalu ucapkan pada P..P pun sama) " : Me


" K B, take care & nite B. Sweet dream k . Syg B jgk " : P



Hati aku rasa cukup lega bila tahu P & Aman da sampai Terengganu....So, boleh la aku tido ngn lenanya.....hihhihhihihhii...



Begitulah dia PERASAAN aku bila waktu P outstation...Selagi die x sampai ke destinasinya, PASTI aku yg x senang duduk....




SGT RISAU !!!


Comel x???

Lil Princess of Kak Sha & Midi....Cute kan???



Comel x gmbar baby2 ni???? Comel kan???

Sggggttttt comelllll....Mata nye da lah bulat ngn pipi chubby dia tuh....Eeeiiiiii sgt geram kan...Gmbr ni aku dpt drpd salah sorang kwn aku kat FRIENDSTER...So aku copy lah...Then skrg aku letak dlm my blog....So, cute kan this little baby....(Gambar Bawah)

X tahu la ank sape ni...Mesti parent dia sgt chantek & putih gebu kan????
Tu la anak dia COMEL, GEBU & SGTTTT CUTE....


natural of me...

X tatau la betul ke x the tittle atas tuh...lantaklah...

Time break...break ke? Tadi da break kat luar mkn ngn akunye ofismate...X perla, lagipun keje da siap tinggal nk flw up jer....

Nk cite ni, smlm aku wat facial sendiri kat umah....Bukan facial mcm selalu wat tuh..Ala guna cleanser jer...Tapi kali aku terajin sikit....Bosan dul umah. So, sebelum mandi tuh aku kejekan muka aku....hihhhhhiiiii...ala aku buang black & white head kat muka aku jer. Ya ampun sakit tuh. Aku mmg jarang sgt wat mcm tuh...Takut. Ye lah manalah tahu kan. Kalau g saloon tuh lain cite la kan...

Then aku wat la sendiri dlm bilik....berair gak la bijik mate aku ni. Tapi aku tahan gak lah...pas da settle semuanya aku tgk kat bahagian yg dikejekan tuh merah2 & bengkak2....Alamak mcm mane ni??? Aku mcm risau plak...Yelah manerlah tahu kan muke aku bengkaknya x surut2....Sgt risau.

Pastu aku g lah mandi sambil wat treatment kat muka tuh...Mula2 cuci ngn Olay Cleanser sambil tuh aku urut2 sikit muka aku....Pastu bilas la mcm biase. Pedih gak lah...*dgr mcm terlalu serius jer kan?*...Really mmg pedih tau...Pastu aku wapkan ngn air suam dlm 5-10 minit mcm tuh....

Pastu aku mandi la....Da settle semuanya aku baring2 atas katil...Aku tgk muka kat cermin bengkak2 tuh mcm da surut sikit....*aku senyum*. OMG nasib baik la bengkak tuh surut sikit, tapi merah2 tuh ttp ada lah....Pastu aku snap la gmbr muka aku....& hasilnya

Jeng Jeng Jeng Jeng....

Tu lah dia HASILnya....hihihhhihii..nmpk x merah2 kat muka aku tuh....sikit jer la. Nmpk cerah kan???? Hihihhihhiiiiiii. Tapi liang2 roma tuh aku kene kecilkan sikit la...Yg tuh aku kene serahkan pada YG ARIF la kan...pegi saloon la for other treatment. Aku jeles tgk kulit Kak Zura...Sgt licin & cantik.....Geram tau!!! :P

Tgk tuh senyum plak...Ntah ape2 kan...Muka aku tanpa sebarang solekan...maksudnya x pakai bedak langsung...natural face.

Muka yg telah ditepekkan bedak, sedikit eyeshadow & lip gloss...Ntah ape2 kan.




K la, weekend ni nk g potong rambut...Yahhhhooooooooo...Potong sampai paras bahu. Sbb sgt x tahan & rimas. So aku da buat keputusan MUKTAMAD..Weekend ni aku potong rambutku....

15 July, 2008

Ditinggalkan lagi...

Hari ni aku ditinggalkan lagi oleh P...uhuks!!!! Baru semalam tgk muka dia, then ari ni kene kuar balik....aduh gi mana bila kawin nti ni....

P outstation ke pantai timur sampai ahad ni...So bored. Nasib baik dia g ngn Aman, x der la aku risau sgt...Atleast ada 2 driver...So kalau ngantuk boleh tukar2 driver. Ni x gerak2 lg ke Terengganu...X tahu la sampai pukul brp tuh??? Confirmla tuh midnite baru sampai sane....So, agak sunyi la tanpa gurauan daripada P....hahahahhahahahha...Mcm kelakar plak. SUNYI KONON....

Well hari ni nk balik awal..Ptg ni xjadi meeting club, so nk balik cuci baju...Baju da menimbun dlm bakul tuh....Aduhhh sgt malas..Itulah aku klu baju kotor da byk aku akn jadi mls nk cuci...tu sebab aku suka cuci hari2...Tapi membazir air plak kan....Ape2 la labu.

Esok aku bakal bz...pasti aku akan tension sedikit...so, aku kene make sure kene control sikit...mane la tahu ada jer yg akan membuat aku tension nti.

Alamak da hampir pukul 5 la...kene siapkan keje sikit jer lagi ni....Kat luar tuh nk hujan plak.So better be hurry....

K la...bye2..See U tomorrow....

14 July, 2008

Perlu ke tidak???

Hmmmmm dari pagi sampai la ke petang ni....Aku asyik fikirkan....Ape yer???

Sebenarnya aku duk fikir ni sama ada kene potong ke x rambut aku ni....Kalau potong mcm rasa sayang plak...tapi klu x potong mcm rimas sgt...

Rambut aku ni cepat gugur bila da panjang sgt..Aku plak x larat nk menyapu dlm bilik sbb rambut aku gugur la....So cadangnya nk potong paras bahu jer...Mak aku x kasi aku potong pendek sgt..Nk tahu mak aku ckp ape???

Jgn potong pendek sgt sbb nti nk kawin rambut tuh nk wat SANGGUL??? : Mak aku

(aku pun mcm blur2 gak mula2 tuh)..Sanggul??? Nk wat ape mak? Kan along pakai tudung...x nak la sanggul2 ni... : Aku

Ohhh ye ke?? Ingatkan ko nk sanggul2 rambut tuh! Mana la tahu nk wat mcm 2 org adik ko tuh : Mak aku

Hmmm x nak la mak...Along bukan cantik mcm dieorg tuh....* sambil wat muka kat Aqilah * : Aku

Ehhh ape plak x cantik plak anak mak sorang ni...Cantik...tgk tuh muka dia makin berseri-seri nk kawin : Mak aku

Sempat lagi mak aku menyakat....Ye ke muka aku berseri-seri????

Ahhhhh ape2 lah mak...Cuma aku duk fikir lg ni...Nk potong ke x?

Hmmmmmmm ahhhhh malasnya nk fikir....Tgk la mcm mane nti. Kot2 mlm ni termimpi berambut pendek plak mcm Fara Fauzana tuh....ahaks!!!

K la....aku mereng sikit hari ni....tatau nape???

Yahoooooo...

Hmmmmm....

Ape ye nk cite ni...Oklah, ceritanya begini pagi tadi P ade booking tiket tuk tgk wayang cite HELLBOY 2...so aku mcm excited giler la..P nk ajak Aman sekali tapi mlm ni Aman bertugas then x boleh la ikut sekali...Kesian Aman....

So, ptg tadi start dari jam 2ptg sampai 5.30 ptg tadi, company aku ada buat satu event for our member...So, P mmg la akan terlibat sbb dia jadi EMCEE (pengerusi majlis)...Waktu tanyangan HELLBOY 2 tuh pukul 7.30 ptg...mmg x sempat la nk pegi amik tiket...Ingat abis cepat...biaselah kan...Hmmmmm aku mcm frust la sbb hari ni jer dpt tgk wayang ngn p berdua jer....Sebabnya esok sampai ahad dia da kuar outstation ke Pantai Timur...uhuks!!!

Aku ni asyik kene tinggal jer...kesian tau...So, yg buat aku suprisenya, P tetibe dtg kat aku & berbisik pada aku

" B, nk tgk HELLBOY ni mcm x sempatla.Program baru abis ni (mase dia bisik kat aku jam da hmpir pukul 6 ptg. Mmg x sempatnya)..So ape kata P belanja B mkn jer" : P

" Ala....x bestnya..Esok P da nk kuar balik" : Aku

" X perla. P belanja makan kat SECRET RECIPE k" : P

" Mahal la P..buat ape membazir" *konon, padahal sgt HAPPY mase tuh* : Aku

" Mana ada mahal B, jom la kita mkn kat situ k" : P

" Hmmmmmm k lah. Mana2 lah P...janji perut kenyang : Aku

Yahooooo bestnya. Ape ye nk mkn nti...tgh FIKIR ni...ape agaknya yg sedap2 kat SECRET RECIPE tuh....Kalau P da tentunya dia akan order spagetti ngn meatball....aku da tahu dah....

So, hari ni mmg aku x berdiet langsung...Aduhhhh mcm mane ni. Mampusla aku....X per la.Kene BERUSAHA ni...So start esok aku berdiet balik sbb P x der.....Kalau P ada mmg la aku x leh berdiet langsung....

Terubat rinduku...cewahhhhh

Jumaat ~ 11/07/2008

Last weekend aku balik kampung....Hmmmm terubat rinduku pada family ku. Jumaat tuh aku sampai umah mak aku dlm 6.20 ptg...Nasib baik la jalan x sesak sgt. Ingat nk g terus hantar brg kat P di PD tapi ayah aku nk ikut...Sajer nk jalan2. So aku decide g malam ngn parents aku..Bwk dieorg jalan2...

Pas solat, kami gerak ke PD...Sebelum tuh aku singgah A&W di Seremban tuk belikan burger P..Dia da pesan ngn aku. So, kenela aku tunaikan permintaan P. Hiihhhhiiiiiii...Aku amik 1 set combo dia...yg aku nk cuma Root bear float dia jer...Sgt suke...Sampai PD hampir 9.45 mlm...Smpi sane mmg jln sesak & nk cari parking cukup ssh...aduhhhh tension betul aku...Last2 ayah aku suh parking jer tepi jalan tuh...Parent aku tggu kat kereta...So, g hantar brg2 tuh kejap jer la...Kesian plak ayah & mak tggu kat kereta....Pas da hantar semuanya, kami terus balik umah sbb mak da terlentok kat belakang ngn Aqilah...Penat agaknya tuh...

Sampai umah hampir pukul 11.00 mlm...Pas da gosok GG & cuci muka aku terus masuk bilik & tido lah....

..........................................................................................................................................................................

Sabtu ~ 12/07/2008

Aku bangun lewat sbb mlm x dpt tido...X tahu la nape...Bngun terus mandi manda..Then tolong mak buat breakfast. Pagi tuh kami makan kuew tiaw goreng & ayam goreng brand AYAMAS...aku mkn ayam jer.

Hari sabtu tuh aku x g mane2 pun...aku duk umah jer tgk TV ngn Aqilah...My parents pergi umah makcik aku...saje je berjalan...Ayah ku tuh kalau da sihat sikit mmg x reti duk diam...Ade jer plan die nk berjalan...Mgkin bosan duk umah...Kononnya ptg tuh aku kene hntar mak aku g shopping..Tapi x jadi sbb mak keletihan...Akhirnya x der la aku g mane2....

Ptg tuh mak aku masak KUAH DURIAN...ahhhhh sedapnya makan ngn roti atau pulut...Tu adalah makanan kegemaranku...So, ptg tuh aku minum ptg makan la roti cecah kuah durian....Sambil tuh borak2 la ngn ayah ttg new furniture kat umah parent aku...Tetibe ayah ajak aku g survey perabot kat kedai perabot kayu jati kat depan Plaza Ampangan....

Aku ikut jer. Sampai sane x der byk sgt stok2 mereka...Katanya stok2 akan sampai mlm nti...So, ayah suh dtg esok jer selepas g kenduri umah nek tam kat Tampin...Aku mmg da sgt x sabar nk tggu hari esoknya.....

..........................................................................................................................................................................

Ahad ~ 13/07/2008
Pepagi aku da bangun tolong mak wat breakfast...Breakfast kami hari ni ialah MEE SUP...Hmmmmm itulah mak aku...Bila aku balik jer mcm2 yg dia masak...So, aku ni PANTANG TENGOK...x kan x makan kan..Dah la SEDAP....So, aku pun ape lg BEDAL la...Hilangla menu diet aku...*Balik kg mmg x leh diet pun*

Pas breakfast kami bersiap-siap tuk ke kenduri cukur jambul di Umah Nek Tam, Tampin. Sampai sane dlm pukul 11.30 pg. Nk tolong masak, dieorg da siap masak cume tggal nk mkan jer....Menu dia mase kenduri tuh

Nasi kerabu
Nasi putih
Kari kambing
Kambing Masak Lemak Cili Api
Tom yam
Asam Pedas
Pelbagai jenis kuih muih for dessert

Mmg byk sgt lauknya...Pas makan aku kene tolong cuci pinggan...Ala TENSION betul la.Da la pakai cantik2, pas tu kene cuci pinggan...Kesian betul tau. Bwh tuh gambar aku ngn Baby comel...Ape ntah name die...Aku suke ngn MATA dia...sgt CANTIK...Aku mmg suka ngn budak2 kecik ni..Suka tgk keletah mereka terutamanya yg petah berckp...Satu lg PANTANG tgk BABY yg debab2...sgt geram.Mcm yg bwh ni lah...That boy ngn org lain die x nak, tapi bila aku amik dia, dia ok jer...Siap gelak lg....mane aku x geram.


Kenduri cukur jambul di tampin, umah Nenek Tam....

Nmpk x dibelakang aku tuh, keadaan LANGIT yg semakin gelap...Tanda2 nk HUJAN la tuh...Nasib baik sempat masuk kereta..Kalau x confirm kami semua BASAH KUYUP

Pas da settle kat kenduri tuh, kami pun balik umah...Sebelum ni tuh kami singgah kat kedai perabot kayu jati yg aku lawati the day before....Mase tuh...Ya Ampun....Byk giler stok2 die...Naik rambang mata aku...So, aku tolong la ayah & mak memilih set setty tuk ruang tamu umah ku....So, pilih punya pilih xsedar yg semuanya hampir mencecah RM4 K....itu baru bahagian ruang tamu tau. OMG mmg giler betul kami kat situ...Semalam die mmg buat sales gile babi tau....So pas ayah da byr deposit dlm RM3K, dieorang janji nk hantar dlm pukul 4.30 ptg...So, kami balik la umah rehat...Just tggu perabot baru smpai....hihihihhhihii

New furniture....

Keadaan ruang tamuku sebelum dimasukkan perabot baru....

Jeng Jeng Jeng... inilah dia ruang tamu (bahagian riadah) ku yg dipenuhi ng almari sudut & kerusi MADURA...Ayahku tengah merasmikan kerusi baru...Belakang tuh mak aku yg tgh mengelap almari baru dia.....

Yang ni plak ruang SEMBANG-SEMBANG...Gambar sebelum.

Nilah dia set setty LENONG NATURAL EMAS...pilihan my parents. Mula2 nk amik L Shape setty tapi mcm x muat sbb ruangnya x der besar sgt....So, keputusan telah di ambil & kami bersetuju tuk amik set yg kat bwh ni...SGT SIMPLE. Ok lah tuh...Lagipun ruangan SEMBANG2 ni x lah luas sgt. Parents aku x nk amik yg besar2 takut sempit plak umah tuh nti....

So, itulah weekend ku yg dipenuhi ngn pelbagai aktiviti...So, aku balik PJ selepas aku hiaskan umahku ngn new furniture. Rase HAPPY sgt...Ni x sabar nk balik kg balik sbb nk tgk new TV Plasma & 1 set buaian from Indonesia yg ayahku beli kat tempat yg sama...Sabtu ni pas keje aku nk balik kg....Yahuuuuuuuuuu

11 July, 2008

Balik kampung....

Hari ni sampai ofis tepat jam 8.20 pagi....Tgk ofis x buka lagi...Then aku terus g beli my breakfast dulu....Aku mkn roti jer....mcm teringin nk makan roti yg dijual kat kedai roti 'KINGS' berdekatan ngn ofis aku tuh....da beli roti aku balik ofis balik...

Sampai ofis aku masuk bilik...Then aku tgk bilik mcm berserabut..So, aku kemaskan la sekejap. Siap kemas meja2 trainers lagi...bagus x????

Mood rajin la tuh...Ala time2 dieorg x der ni la baru boleh kemas...Kalau x ssh gak la...Dieorng suke menyepah....hahahahhahaaaa. Sorry guys...kutuk2 u all...

Then da settle keje2 mengemas aku pun buat hot coffee & breakfast la....sambil breakfast sempat la baca blog 'somebody'...saje suka2....pas da settle keje2 memakan tuh, aku sambung wat keje aku...Bilik BDT agak sunyi ari ni sbb kebanyakan trainer kuar outstation.

  • Edman & Mukhlisin ~ Outstation @ North sampai 21/07/2008.
  • P & Malek ~ Exhibition @ Golden Strait Villa, P/Dickson sampai 13/07/2008.
  • Zul ~ Outstation @ South sampai 13/07/2008.
So, today kene sharp ni kuar ofis sbb nk g PD hantar brg kat P...So, x leh lengah2 nti kalau dah sesak mampus aku...confirm sampai lambat...

K la, jumpe next week k....ADIOS

10 July, 2008

x der mood

Well...today mmg aku x der mood..Mcm malas sgt nk keje. Sebabnya pagi2 bile aku bngun tetibe belakang aku sakit....ahhhhhhh x suke la...last nite aku da janji nk kejutkan P pukul 6.00 pagi...Tup tup tup aku x sedar...

Aku tersedar jam da pukul 6.40 pagi....OMG aku da lewat tuk kejutkan org bujang tuh.....
Then tanpa lengah aku terus call P ngn keadaan diriku yg MAMAI tuh....

Pastu aku terdengar suara P yg baru bangun...La P baru bangun??? Aku ingat dia bangun dari tadi..Ye lah mgkin aku da janji nk kejutkan die kan??? So, P x der la kunci jam...Ape la aku ni...

Pastu dia mcm terkejut la sbb da bangun lewat...Nasib baik la dia x marahkan aku....Ala P jarang sgt marahkan aku...hihiihihiiii syg P. Actually P kene g PD sbb ader exhibition. So, kononnya dia da janji ngn salah sorang ofismate dia...Jam 7 pagi die tggu kat BUS STOP kat komuter station Tmn Dato Harun tuh....Tup tup terbangun lambat...kesian P....nk wat mcm mane aku betul2 x sedar..Maklumla mgkin penat kot sbb last nite ada BP @ HQ...sampai umah pun hampir midnite....sorry P

Pas aku da call P, aku bangun solat & iron baju...*sambil merungut-rungut belakang aku sakit*

So, dtg ofis kene drive sendiri la...masa on the way ke office aku tgk meter minyak aku hampir KERING....alamak sempat ke nk sampai ofis....Aduhhhhh geramnya.P plak x menton langsung pada aku. Nk marah pun x guna sbb mgkin P x perasan kot...Nways aku bwk jgk la sbb malas nk pegi kat Tmn Medan tuh walaupun stesen minyak tu yg paling dekat sekali, tapi disbbkan pagi-pagi mmg ramai org nk isi minyak...So, aku nekad bwk jer..Nti isi kat Shell, New town....hihihiihihiiiiii..*confident betul*.

Dlm hati aku berdoa supaya minyak tuh cukup...FINALLY aku sampai gak la kat petrol station...Aku isi cume RM20 jer..Tuh pun x sampai setengah TANGKI....*mengeluh*.

Sampai jer ofis, ofis x buka lagi...Ehhhh aku ni sampai awal sgt ke? Then tgk jam laaaa baru pukul 8.25 pagi...Kira awal la tuh....Then tggu la dlm kerete about a few minutes....Last2 pukul 8.40 ofis buka....

Pas punch the card, aku terus masuk bilik & duduk sambil bersandar...Sgt TENSION sbb belakang ni sakit....aahhhhh agak kurang selesa....Tapi just IGNORE jer, malas nk layan sgt.

So, aku buat keje mcm biase...Bile time LUNCH aku lunch, bile time nk balik tuh balik la kan???

Ape lg nk tulis ni...HMmmmm malas la...Nk LUNCH jap. Perut lapar da ni...Nti sambung cerita....

:)

09 July, 2008

My Parents, My Siblings & Adik Iparku....Rindukan mereka

MOOD aku da ok sikit skrg ni..sewaktu aku tulis this blog...Almaklum la tadi tuh aku terGURIS...hahahhahahaa...ape2 la effa. So now aku nk happy balik....Aku sgt2 rindukan my family....Rindu pada AYAH, MAK, AQILAH, BOBOY, ANGAH, INA & adik2 iparku....Hampir 2 minggu aku x balik....Mcm mane la da kawin nti kan???hihihihhihiii...*Mcm la x boleh balik.BUkan jauh sgt SEREMBAN tuh???* Weekend ni aku balik KAMPUNG...Weeehuuuuuuuu bestnya boleh menYAKAT adik bongsu aku, AQILAH....Nti nk bwk die g PD ngn my parents....Saje mkn angin.....NK relaks2 kat tepi pantai....BEst gak ni...Maklum la aku sgt TERINGIN nk berSNORKELING di REDANG ISLANDS...Tahun ni x sempat la...tgk la tahun2 akan dtg ni....So, sabtu ahad ni aku nk REHAT & BERJLN-JLN kat PD......


My lovely PARENT....love both of U so MUCH...sssoooooo MUCHHHHHHH

Ni la anak2 MG (Mohd Ghazalli Abd Aziz & Faridah Adam)...V all mmg SPORTING & GILER2...hahahahahhah...
Tulah dia satu-satunya adik lelaki tunggal aku....


Percutian keluarga Di Genting Theme Park pada 14-15hb April 2006...
Aku simpan sebagai kenangan...

Aihhhh mcm mane P boleh terselit plak tuh....

Hari bahagia adik aku yg ke-4...Kembar si BOBOY on last year la ni...HAPPY BETUL DIE KAN?????

Adakah muka kami bertiga SAMA??? Cubelah COMMENTS...hihhhiiiiii

Aku sgt SUKE gmbar bwh ni...nmpk sgt klasik kan??? Angah yg dikelilingi oleh makcik2 sedara serta cousinnya....Mase ni waktu bahagia dia...Sewaktu diijabkabul kan....
Now she's very happy with her new life...Tgh pregnant 3 month. After 1 & a 1/2 year married..Aku yg teruja sbb x sabar nk timang anak buah aku....anak buah sulong la katakan. Aku pun x sabar nk beli brg2 baby.....