In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

26 September, 2008

Cuti raya ...yeah yeah yeah

WeeeeHoooooo......
Esok cuti !!!....wah bestnya....
Hari ni hari terakhir aku berkeje...Tu yg x der mood sgt nk buat keje ni...



Well aku start bercuti dari 27hb Sept sampailah 05hb Oct. Seminggu aku berCUTI..
Lama kan???
Best betul cuti lama2 ni...Mcm2 aktiviti boleh dilakukan nanti...
Mlm ni aku dah start packing baju tuk balik kg...Wehhhhooooooo......
My housemate dah balik hari ni...Aku sorang2 lah malam ni...X bestnya...Nk ajak P g PKNS lah...


Esok aku nk singgah bengkel tuk servis my baby ni...Jap g aku buat appoitment ngn Joe.
Pas dah servis kete, aku nk singgah car wash dulu...kasi mandi baby i tu dulu...Kesian die comot sgt nk balik raya...Then dah settle semuanya barulah aku balik kg...



Start ahad bermula lah keje2 menghias umah mak aku....Almaklumlah kan, tahun ni adalah tahun pertama kami beraya di umah baru....Rumah kat kg tuh aku belikan tuk my parent. X der lah besar sgt tapi selesa lah untuk kami anak beranak BERTEDUH...


Dalam kepala otak aku ni mcm2 nk buat ni tau...contohnya :

Sunday ~

  1. Lepas sahur, mak ajak buat kuih goyang (kuih bunga rose).
  2. Kene catkan bilik tido ayahku, ruang tamu & ruang makan....

Monday ~

  1. Mesti dah sibuk2 cari daun kelapa muda tuk buat ketupat (setiap tahun, x pernah MISS okkkk!!!..Aku x pandai mengayam ketupat. Mak & ayah aku jer lah pandai....X puas belajar tapi mmg x pandai2...Tgn aku ni sgtlah susah tuk di LENTUR...hihiihihihihihihi
  2. Mesti dah kene cari kelapa2 tua tuk masak RENDANG ayam
  3. Mengemas start dlm bilik, ruang tamu, ruang makan & termasuklah halaman umah


Selasa ~ sehari sebelum raya :
Tentulah menimbun-nimbun keje aku ni nti...

  1. Kene bangun awal pagi tuk ke pasar tani...Rutin tahunan. Kene teman my parent bel alat-alat tuk masak JUADAH di pagi SYAWAL nti....Tahun ni mak aku akan masak rendang ayam & daging, ketupat, nasi impit (stand by takut ketupat x cukup), kuah kacang, sambal tumis ikan bilis, kuah masak lodeh (LONTONGlah tu) & agar2.
  2. Lap bekas2 kuih raye, then kenelah masukkan kuih2 raye dlm bekas2 tu balik.(Tahun ni x byk sgt kuih raye yg buat SENDIRI, semuanya kuih TUNJUK jer
  3. Mcm biaselah, mak aku akan memasak start pagi sampailah petang...


RABU......1 SYAWAL......


EeeiiiiiiIiiiiii x sabarnya nk TGGU 1 SYAWAL kan....
Tahun ni semua balik raya kecuali ANGAH akan beraya di umah Mentua dia di PALONG...
Kebiasaanya pas solat raya kami akan bersalam-salaman & akan menziarah nenek & atuk dulu...
Tapi tahun ni agak sedih sbb atuk x der buat selama-lamanya...Aku sgt merindui atuk. Nways aku akan menziarahi pusara atuk pada 2nd hari raya....


Hurmmmmmmm........so selama aku cuti seminggu ni x der lah aku sibuk2 nk mengUPDATE blog aku ni....Almaklumlah kan tgh BERAYA sakan...Tapi tgklah kalau bosan2 tu aku akan update jugak...don't worry ok...Gmbr2 menarik pastilah aku akan letak sekali....



Sebelum aku mengundurkan diri...cewaaahhhhhhh...aku ingin menyusun 10 jari tgnku tuk MOHON AMPUN & MAAF dari semua readers serta kwn2 aku yg lain....Moga raya tahun ni akan memberikan SERIBU PENGERTIAN bukan kalian semua yer....


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN


Dari :
EFFA MG...................yaaahooooooooo....balik kg..ooooo..balik kg.......oooo...balik kg






Keje lor


Hi dears,


Hurmmmmmmm...today start berkeje kembali. Smlm aku EL sbb aku x larat sgt nk bangun g keje...Kepala aku berat betul nk angkat. Berpuasa setengah hari sbb tengahari tu aku berbuka sbb mmg dah x mampu nk berpuasa....


Lepas bersahur aku tido balik...Bile jam berbunyi jam 7.30am aku rase kepala aku berat smcm...aduhhhhhhh nape la ngn aku ni. So, aku terus call P & bagitahu die nk masuk lambat...kononnya lah kan. Tapi P ckp x payah dtg keje terus...Die tahu aku mmg x sihat cume aku ni DEGIL sgt. Pas da bagitahu P aku terus sms my boss & informed to him yg aku mgkin M.C or EL...x tahu lagi...Then aku berusaha tuk bangun jugak..sbb nk pass kunci BDT's room pada Linda...So x payah lah P nk bersusah payah dtg amik kunci bilik tu kat aku...




Pas da buat semuanya, aku pun sambung tido balik...mmg mate ni x larat langsung nk buke sbb ntahlah....macam org ketagih plak...

..

...

....

.....

......


Sedar2 jam ha hampir pkul 12.00 tgh....Ya allah lamenya aku tido....Tu pun aku tersedar sbb kepanasan...hihihhhhii...Aku terus bangun & mandi manda....Badan masih panas lagi, tapi aku ttp mandi lama2 tuk hilangkan panas badan aku ni....Pas mandi aku lepak depan TV sambil batuk yg x reti nk berhenti tuh...aduhhhhhh sakit betul dada aku...



Tetibe....hp berdering...ala sapa plak yg call ni..No office yg appear plak tuh...Aku angkat & dgr suara P...Die tanya dah makan ubat ke belum...Aku ckp belum sbb aku berpuasa...Die pun kasi CERAMAH lah sekejap....


P : Kan B demam..X yah lah puasa. Ubat tu kene abiskan. Nti x leh beraya plak


Aku : Hurmmmmm masih boleh tahan lagi...*tipu sebenarnya, x nak bagi P risau*. Ala kalau B x tahan B berbuka lah P...Jgn risau lah.


P : Ala mcm lah P x tahu...Dah dah...skrg B g berbuka & makan ape yg patut...Lepas tu jgn lupe makan ubat...Nti B rehat jer k.


Aku :Huuurrmmmmmmm yelah yelah...jap lagi b makan.


P : Nak makan ape tu? Nk masak ape nanti? Mkan lah nasi sikit k..pastu baru makan ubat.


Aku : Ala B x der selera lah P...tekak ni rase tawar jer. Tgklah kalau b terajin, B goreng mee jer.


P : Hurmmmm oklah...janji B makan K...satu lg jgn lupe ubat kene makan...jgn buat2 lupe plak.


Aku : Yelah....nti b makan...x lupe punye...


So, pas dah letak phone aku baring2 dulu...aku tertido plak..Sedar2 jam 2.00 ptg...Badan dah panas balik....aduhhhh aku bangun & g lah goreng mee sikit...untuk alas perut. Walaupun tekak rase tawar tapi makan jugak sbb nk kene makan ubat lepas ni....Pas da settle semuanya aku pun baring depan TV sambil tgk cite 'PUTRI SALJU'...ala cite INDON...cite dongeng...ntah ape2...last2 aku terlelap lagi sampai lah pukul 5.30 ptg...hahahahahaaa...smlm keje aku tido je. Badan rase lemah gile...Yelah asyik tido jer kan....Aku bangun terus mandi...sbb badan dah melekit-lekit.


Malamnya plak aku ajak P g pasar malam...sajer jalan2 nk kuarkan peluh & execise sikit..huhhhuhhuuuuu. Aku cume beli nugget for sahur nti jer. Aku g sekejap jer sbb P ada hal ngn kengkawan die. So, pas die dah hntar aku balik umah, die terus jumpe his friend kat umah Aman...


Hari ni aku berkeje mcm biase. Mood nk keje mmg dah x der. Sbb nk beraya dah ni walaupun x sihat...Agaknya 'DEMAM' ni nk aku berehat jer kat umah kot...x kasi aku berjalan raya nanti....uhuks!!!


Klah, aku nk kene drafkan 1 surat ni...tetibe plak management minta drafkan 1 surat tuk member2 yg join AJW...pape lah kan...


K lah... ADIOS !!!



24 September, 2008

Chili's @ OU

Haloooo......


Ape nk update ni kan...ohhhh lupe plak..Smlm aku janji nk publish gmbr2 semasa berbuka di Chili's @ One Utama....It's soooo ______ dunno lah....Nways sgt KENYANG. Tapi smlm jalan sgt2 lah SESAK okkkk...tension betul. Nasib baik bukan aku yg drive. Aku tumpang kete my BOSS....Tapi kesian plak tgk si Lina drive ngn keadaan jalan yg mmg SESAK. Kami sampai di OU jam 7.15 ptg...Berbuka dalam kete...hihihihihii....Kesian dieorang makan MENTOS jer. Thank's to me okkkkk sbb ada jugak bwk MENTOS tu...kalau x diorang berbuka ngn TELAN air LIUR jer tau....huuhhuhuhhhuhu




Keadaan jalan yg mmg sesak menuju ke One Utama....Bulan2 pose lah mereka jadi x sabar okkkk !!!....Yg pelik tuh, org x pose lagi kurang ajar. Eiiiiii geram tahap cipan smlm.....





Lina kene drive...Dah la die x familiar ngn jalan kat OU tuh...kesian die...Die main belasah jer..Nasib baik Aman ada....So x der lah kami sesat...huhhuhhuuuuuuu





Keadaan di bahagian belakang...all the guys duk belakang okkk...teruk betul. Bukan nk drive...Saje jer tau....Pastu siap nk bising2 sbb kate aku & Lina x alert ngn keadaan lalulintas.....terutama my boss tuh...eiiiiiii geram geram




P mcm biaselah kalau x driving, die akan menyibukkan diri die main game @ his hp. Die mmg x kisah ngn ape yg berlaku kat luar tuh sbb terlalu syok main game...haihhhhhh.....




Sepatutnya, kami ada dlm 13 org smlm & kalau boleh nk duduk 1 table tapi disbbkan aku & team yg dtg lambat ni terpaksalah berpisah n duduk meja asing2.....hihihihihihi...Dah lah duduk depan BAR die...bosan betul. Mmg bising tau mase tuh....very crowded kat Chili's, One Utama smlm....RIMASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS tau. Tapi rimas2 sempat gak lah aku berposing...hhiiiihiiiiii....


Here we go gurlzzzz......



3 of us....Tgklah P tuh...Mata mesti macam tuh...Aku plak yg Gediksss sikit...Sajer je. X nak org perasan aku ni x sihat...huhuhuhuuhuhuu...Nmpk debab kan pipi aku tu???




Tgh menunggu makanan kami sampai....Perasan x belakang tuh byk kan botol2 arak....bosan betul...Nasib baiklah hidung aku tersumbat kalau x mmg loya tekak aku bau ARAK tuh....cehhhhhh...



Aman yg tgh kebosanan...Awek dah balik Trg lah. So die sorang2 jer...Tu yg muke macam tuh...sian Aman..




Sesi MELANTAK....mula2 kami kerjakan CLASSIC NACHOS dulu.....Sdap jugak lah.Tapi bile dah sejuk x sdap...Kene makan panas2 baru syokkkk.....





Sedap tau classic nachos ni...aku makan sampai 3 slice...hihihihiihih...tapi lama2 makan mcm MUAK sikit lah....Nways sgt SODAP okkkk. (berkilatnya muke aku.....boleh buat CERMIN plak...hihhihihihihi)



Lina ngn aksinya....aku yg suh die berposing..Tapi Lina mcm kaku sikit...hihhihihihiiii..


:: Classic Nachos ::





: BBQ Ranch Burger, my dishes & P. Order sampai 2 tapi rotinya aku x larat abiskan...sampai nk terkeluar tau balik....mmg sodap. ::





Chicken Mushroom...Lina punye dishes....Nmpk menyelerakan betul....Tapi bile makan byk2 mmg akan MUAK....x kose betul lah...




:: Sesi suap menyuap....my boss ngn tunang die lah..... :: Aku x lah nk bersuap-suap ni depan2 kawan...nti P ckp aku ni buang tebiat plak? P mmg x suke mcm tu...die rimas...hahhahahahaha...Aku plak bukan lah jenis gedik nk suap2 ni....



23 September, 2008

Still x sihat !!!

Helo darlings....

Well, sejak friday aku demam kan???...sgtlah rimas ngn semua ni...Tu lah aku kalau dah sakit akan amik mase tuk sembuh...Mcm skrg lah..Ni batuk dah masuk 1 minggu lebih x baik2...hangin okkk!!!...pastu ngn selsema lg...ayoyo...sgtlah merimaskan kalau time nk buat keje tuh....



Semlm aku berpose walaupun bdn panas berapi2...aku tahan jer sbb syg sgt nk berbuka...Singgah bazar ramadhan sbb aku nk makan Char kuew tiaw ngn minum air kelapa...Tapi kesian P sbb die yg bersusah payah pegi beli sbb aku mmg dah x larat nk berjalan....x kose aku nk berhimpit-himpit kat bazar tuh...Akhirnya dpt gak makan ape yg aku hajati...




Hari ni aku sedar2 jam 5.30 pg....betul2 lena sbb aku telan obat2 sebelum tido...Tu yg hampir kesiangan tuh...Nways bangun jugak tuk makan ubat....takut aku demam makin melarat. Pastu solat & tido...Sedar2 dah pukul 7.30am...Bangun & terus bersiap-siap p keje....




Sampai jer office aku terus duduk tempat aku...mata sgtlah mengantuk...malas nk layan sgt & terus buat keje...Settlekan ape yg patut dulu...Sambil tuh updated blog dulu kejap....ala kejap jer...





Around 10.30am something, tekak ni ya ampun....GATALnyer....rase nk masukkan tgn & GARU2 jer...geram sgt...Aku masuk toilet terus MELAMBAK aku MUNTAH....sangatlah HANGIN....ingat dah abis...rupe-rupenya MUNTAH lagi...naik lembik okkkk!!!!!.....Ya allah mmg x larat giler tadi....Last2 mintak izin ngn P tuk berbuka sbb aku x larat & nk makan ubat. (mcm suami plak nk minta izin kan???)..P ckp berbuka lah...siap ckp lg " Yg B berpose kenapa?...Kan x sihat lg...Ubat tu kan kene abiskan...nti melarat-larat plak....Dah x leh beraya....". Boleh plak ckp mcm tuh...Eiiiiii tetibe EMO plak tadi sekejap ngn P...ntah ape2 kan...Salah sendiri pastu nk EMO2 plak.....hihihihihihi....




So, hari ni aku x berpose...Pastu budak2 BDT ajak g berbuka kat CHILI'S di OU...aduhhhhh malasnya ngn keadaan aku yg x sihat ni....Rimas plak rasenya... Tapi x per lah sbb aku mmg nk g CHILI'S dari hari tu lg tapi pegi2 pun....So, today kami berbuka pose di CHILI'S....Esok akan update & letak gmbr2 mase kami tgh MELANTAK k....hihiihihihihi...



Klah, aku nk berangkat ke OU ni...Aku tumpang kete my BOSS...Malas nk bwk kete aku..Dah jalan yg mmg SESAK tahap cipan kat AREA tu....ohhhhh plsssss la.....makin SEMAK kepala otak aku ni.....


So, see ya !!!!


SELAMAT BERBUKA PUASA di SAMPING MEREKA YG TERSAYANG......

Teo Jun Ming

Hurmmmmmm mesti korang pelik kan bile bace title tuk post hari ni....
Sebenarnya mcm ni, last nite salah sorang my officemate, Zoe MMS her lil' baby boy photo to me....
Sgt lah debab okkkk!!!
Geram betul aku tgk. Nasib baiklah duk batu pahat kalau x dah lame aku cubit pipi baby die. Bawah ni photo baby 'TEO JUN MING' :





Teo Jun Ming telah selamat dilahirkan melalui pembedahan pada 19/09/2008 jam 4.00pm. Berat die 3.2kg...hurmmmm berat jugak tu kan? Aduhhhhh sgtlah geram ngn baby zoe ni....Satu hal lagi kan, baru aku perasan baby2 kakitangan WWN ni kan mmg debab2 tau....mungkin sebab minum Rx Water lah ni.....Skrg ni aku x sabar nk tggu Marina plak bersalin....Aku dah siap belikan baju comel2 tuk baby marina....sbb baby Marina baby girl.....suke2 !



Itu jer lah aku nk cite...


K lah, ADIOS ...

22 September, 2008

Tagged !!!




5 tabiat buruk time ZAMAN SEKOLAH dulu :



1. Pantang tgk org meniru time EXAM...geram okkk!!!...Pas da tahu apa lagi REPORT...hhuuhuhuhhuhuhuhhu. Pastu kene buli....TENSION !!!. Aku bukan jenis yg berdendam okkk !!!


2. Suke layan junior2 yg nerd....hahahhahaaa...


3. PANTANG tgk SENIOR yg hensem2....huuuuhhuuuuuuuuu...ramai jugak lah. Ala saje je suke2...Skrg x tahulah ape dah jadi pada diorang....Tatau nape....


4. X pernah bercinta time sekolah...sbbnya AKU SEDAR DIRI...hihihihihiii...X der lah sbb malas nk fikir soal2 cinta ni...RIMAS lah....start bercinta tahun 2002...hhihiihiiiiiii.....


5. Suka sgt2 aktiviti lasak....Sukan jgn cakaplah...aku join semua kecuali FOOTBALL & NETBALL jer lah. Pernah cedera time main badminton & hoki....hihhiihhhihiihi...retak tulang kering & terseliuh kaki kanan...





3 Subjek Kegemaran aku :



1) Modern math : Masuk form 5 baru aku suka sbb selalu dapat A....hiihihihihii...Dapat plak partner yg mmg pandai & bijak...x kedekut ilmulah katakan.....

2) B/MELAYU : Suke mengarang....hahahhahahaaa....tatau lah nape. SPM dapat A1..Sgt bersyukur okkk!!!

3) GEOGRAFI : Cikgu best & hensem...suke lukis2 peta lah...gambar2 lah...Jarang homework x siap...Selalu tgk kawan2 yg x siap homework kene DENDA ngn cikgu hensem tuh...kesian2



3 subjek yg aku x suke :


1. Add math : x suka langsung !!!.....pening siot...


2. Sejarah : Perghhhhhhh sungguh MEMBOSANKAN....nk kene ingat semua tarikh2 & tempat tu semua...Cikgu plak garang & jarang senyum...Ape2 pun spm dpt B3...x sangke okkk !!!....


3. Kimia : X suke ngn formula2 tuh semua...pernah memecahkan tabung uji di makmal...bukan 1 okkk tapi 5 tabung uji aku pecahkan....teruk kan !!!...Huuuhhuuuuuuuuuu




Menarik pada kamu ?


Hurmmmmm tatau lah...kene tanye kawan2 aku lah...aku nk bagitahu pun aku x tahu...hihiihihihihihihihihihi



Kamu paling suka ?


Blogging
Memasak *kat umah mak aku lah...umah sewa aku sgt MALAS*
Jalan-jalan cari makan ngn P
Tgk wayang *mesti yg best jer aku tgk*
Melancong *Di Malaysia cume Perlis jer aku x sampai lg*
Cuci baju, lipat baju & iron baju
Suka menYAKAT adik bongsu aku...sambil cubit2 die yg GEBU tu...hiihihihihihihi



Anda tidak boleh hidup tanpa ???


P, my family, my hp, air, kawan2, makanan of course & RM....



Sebelum tido sape yg anda akan CALL ???


Sudah tentulah buah hati saya, P. Tu wajib tau...kene call die or die call aku...Lepas tu of course my parent....syg kamu semua !!!

Demam teruk !!!


Aloha darlings...


Ape nk cite yer? Weekend baru2 ni sgt lah bosan & menyeksakan tau...Saturday aku keje 1/2 day. Walaupun masih demam aku ttp berpuasa....Aku bangun sahur hanya makan ubat demam, selsema, batuk & ubat radang tekak jer...X lalu nk makan ape2 pun...Cume minum air byk2 jer...Then aku solat terus tido balik...



Pagi tuh aku bangun & mandi lama2 sikit nk hilangkan panas badan aku ni....Pas mandi aku bersiap-siap tuk g keje...P picked up me @ 8.35am. Reached @ office around 8.45 mcm tuh..Jalan agak lengang sbb maybe ramai yg cuti kot...Ntah lah hari sabtu kan...Pas punch our card aku g Public bank tuk keluarkan duit....Petang tu p ajak g beli cincin & aku nk shopping ape2 yg patut.....




Masuk office aku pun buatlah keje...Tapi tulah ngn keadaan badan aku yg panas2 tuh, hidung tersumbat, batuk yg x berhenti2....eeeiiiiii rimas betul lah....So aku cume rehat & rehat jer...Lagipun hari sabtu mmg x ramai sgt customer.....




Tgh syok rehat2 sambil dgr lagu raya, aku batuk...batuk yg gatal kat tekak tuh....yg allah nk putus nyawa rasenya tau....P kesian tgk aku kot...Dia ckp pergi lah berbuka jer...Pastu makan ubat balik...Aku tgk jam baru pukul 10.30 pg....mcm sayang sgt2. Tapi aku buat x tahu jer. Last2 aku x tahan, aku berbuka gak puasa jam 11.30 pg. Aku minum rx coffee ngn biskut...Tuk alas perut sebelum makan ubat. Pas da makan ubat aku sambung buat keje.



Hurmmmmm biaselah kalau dah makan ubat tuh, kite akan jadi MAMAI lah....So bagi mengelakkan MAMAI tuh, aku buatlah keje2 mengemas2 ni...Aku kemas meja aku, buang sampah, cuci toilet lah....nk bagi badan ni berpeluh sikit...Pas da settle semuanya aku pun g lah mengacau budak2 akaun....hihihihihiii. Saje nk borak2 ngn dieorang...Ala tinggal beberapa minit sebelum pulang, so g lah berborak2 ngn dieorang. Tepat jam 1.00 ptg aku turun bilik aku...Kononnya nk balik tapi si P plak ada customer, so kenelah tggu die settlekan dulu ape2 yg patut....




Kami balik jam 1.25 ptg. So terus ke Mydin Subang Jaya. Hurmmmmm aku sgtlah suke sbb P nk beli cincin tuk aku....




Sampai sane, ya allah ramainya orang...Aduhhhh rimasnya. Tapi aku just terus g beli ape yg patut dulu...Tapi P ajak g tgk cincin risik dulu...So, kami pun g lah survey dulu....Aku mmg naik rambang mata aku...x tahu mane yg cantik...Last2 p pilih....Hurmmmmm mmg ape yg P pilih aku sgtlah berkenan...mengikut citarase aku...hihihihhihiiii....Bila dah puas hati ngn harga yang ditawarkan P pun bayar....hatiku berbunga....hihhiihiiiiii




Pastu aku glah cari baju melayu tuk P & ayahku....Da jumpe aku terus bayar. Cume for my youngest sister jer x jumpe sbb baju2 kurungnya mcm x cantik...old design...warne plak ntah ape2 ntah. X sesuai betul ngn adik aku yg masih remaja tuh....haihhhhh. Sambil tuh aku carikan BROOCH for my sister, my mum & bakal mentua aku sekali....Aku punye x payah sbb dah melambak2 dlm simpanan aku tuh....




Bile da settle semua aku pun ajk P balik sbb aku dah x larat nk jalan lagi....Badan aku mmg da panas membara dah ni....Rase nk suh P dukung jer...Ya ampun mmg x larat. Sebelum balik P bagitahu aku nk singgah kedai emas tadi tu balik...Die nak beli cincin tunang plak...Aku rase mcm "aahhhhhhhhh...mcm terkejut?" sbb cadangnya nk bertunang sekali ngn nikah nti...tapi die nk beli skrg plak....then aku ckp kat P balik "beli skrg?....x per ke?".... Jawapan P plak " A'ah...P nk beli skrg. Alang2 dah beli tuh, kite beli tuk tunang sekali lah...nikah nti P bagi gelang kat b nanti...boleh b. Tgk pada budgerlah yer ?". Dlm hati aku berkata beli gelang tuk nikah?...hurmmmmmm x perlah aku ikut jer....x kisah mane2 pun boleh.....





Pilih punya pilih aku jadi pening plak...Dah lah badan ni panas2...kepala sakit, last2 p jugak yg pilih....tu pun aku berkenan jugak sbb very simple & cantik sgt...gabungan emas & emas putih...sgt2lah sweet....aku x leh publish photonya....nti basilah....tggu ye....bile tibe masenya aku akan tunjukkan k....Sebelum balik, the salesgirl bagi aku VIP CARD for free service di kedai tuh...Hurmmmmm sukenya....hihihihhihiiiiiii.




Aku mmg x sabar nk balik ni...aku nk tido. Mmg x larat. Sebelum balik singgah Bazar ramadhan sbb P nk beli pari bakar...So kene temankan die jugak walaupun aku x larat....Aku hanya beli air soya panas, kuih sikit & soto ayam...mcm x de selera walaupun perut lapar gile....Sampai umah aku tukar baju & minum air soya 2 gelas sambil makan kuih sebelum makan ubat...Mase tuh badan aku panas gile....betul. Mmg panas siot. Aku risau jugak kan...So amik tuala & basahkan kemudian lap kat badan aku tuk hilangkan panas badan aku....Tanpa kusedari aku terlelap...Sedar2 da pukul 7.30 malam....Aku tersedar sbb badan aku berpeluh-peluh...Lenjun badan aku...Aku bangun & mandi dulu....Rase legalah sikit daripada petang tadi....Dah lah aku sorang2 kat umah...Tetibe aku teringatkan my mum....Mak aku, bile aku demam teruk macam ni, dielah yg akan jaga aku sampai aku sembuh....sedih betul bile teringatkan semua tu...aku nangis sorang2 mase tuh....pas nangis ANGAH call aku...die tahu aku demam...Pastu die paskan phone pada mak aku...lagilah aku sebak siot...Aku nangis jer lah bile dgr suara mak aku....Mak aku dah risau dah...die siap nk suh adik aku amik bawak balik kg....aku ckp x payah lah sebab panas badan aku da ok sikit. Mak aku siap berpesan pada aku supaya makan ubat, minum air suam byk2 & lap badan tuh....sedih betul.....



Pas aku dah letak phone aku, aku sambung nangis balik....gilo. Hihihihihihi...ntahlah sebak sgtlah...Pas dah puas nangis aku tgk TV sambil baring2...panas badan da ok sikit...tapi kepala sakit lagi...



Dalam pukul 10.50 mlm aku masuk tido....Kononnya nk bangun sahur...Tapi aku x larat lg...So ahad aku x puasa lagi....



Hari ni aku da sihat sikit...cume tinggal batuk & selsema. Pastu suara agak serak sikit.hihihiihihihihii....Nways aku x MC hari ni....yaahooooooooo.....berjaya jugak aku mempertahankannya.....Sayang lah nk MC ni sbb dah nk ujung tahun dah ni....



So, hari ni aku berkeje semula....hahahahahaaa....


Hurmmmmmm k lah will update later !!



19 September, 2008

Majlis Khatam Al-Quran & Berbuka Puasa

Yesterday office aku ada wat Majlis Khatam Al-Quran & Berbuka Puasa...
Aku x puasa smlm...Masih belum boleh...Satu lg aku demam ni...Semlm pas berbuka badan aku tibe2 panas & tekak aku merah menyala....Mmg sakit2 badan aku smlm...So, pas makan jer aku terus telan 2 biji penadol...Then aku tido jap dlm bilik aku...Sbbnya mmg x larat langsung...


Petang tu mmg ok lagi lah cume selsema & batuk2 jer...Masih dapat dikawal tapi bila nk malam tuh bukan main panas lg badan aku...Smlm kesian P x dpt buat TERAWIH sbb kene melayan kerenah aku...hihihihiiiii...Yelah die siap g farmasi belikan ubat tuk aku....terharu siot !! Bukan naik kete or moto tau...die JALAN KAKI okkk!!!...X ke terharu bile tahu ttg tu....


P mmg mcm tuh...sanggup wat ape saje pada aku kalau die tgk aku x sihat...Klu aku sakit sikit2 jer, mula die risau...Siap tanye nk beli ubat ke x?...that's y lah aku sayang die...P mmg seorang yg sgt2 'CARING'...ehhhh aku ni sibuk plak merapu ttg P...





Sambung cite pasal majlis....Start jam 4.30 ptg...Aku ditugaskan di bahagian pendaftaran...Bwh ni team pendaftaran tgh berposing :





Aku, Rinie & Marina....Dua-dua mummy to be...Marina tggu mase jer tuh....Comel betul perut die...Aku ni suke tgk perut ibu mengandung ni...Comel kan??? Rinie masih kecil lagi...Baru 3 bulan kot....X sabar nk tgk perut Rinie plak lepas ni....



Lepas jage pendaftaran, aku kene bertugas sebagai 'usherer' kat bilik training plak...Ala just tukang bagi hadiah pada peserta khatam smlm....Bukan ssh pun....Dah settle aku turun ke kaunter pendaftaran balik....





Ona & Linda...my housemate. Tgh bersembang sambil buat keje...hihihihihihihiii...




So majlis abis dlm pukul 10 pm mcm tuh...Selepas dieorang selesai terawih...Aku balik umah jam 11.00 mlm...Biaselah kan kalau duk kat department yg memerlukan 'PR' tuk customer ni...So, kenelah tggu leader2 balik barulah boleh balik...Walaupun aku demam smlm, tapi aku ttp gagahkan diri....Tu pun sbb dapat DUIT RAYE dr our leader yg mmg murah hati....huuhhuhuhuuuuuu...




Sebenarnya aku nk publish gmbr2 P & the gang....sebelum majlis bermula..jap yer






Tu die P & the gang....bukan main lagi berposing..Sebenarnya aku yg suh berposing mcm tuh...
Hihiihhihiiii...sajer je...





Inilah buah hati saya....Bukan main segak P berpakaian mcm ni...Aku suke tgk P berbaju melayu siap bersamping lg....Segak kan??? Gambar candid...hihhhihiiiiiii...P mmg ssh sikit nk ajak bergambar ni....So x der cara lain selain aku snap gmbr candid....huhuhuhuhuhhuhuuu





Hari ni aku berkeje mcm biaselah...Cume half day jer. So, pas keje cadangnya nk g jalan Tar tapi P plak malas nk g sane....sgtlah FRUST okkk!!!..Die ajak g PKNS or Mydin Subang Jaya....Die nk g beli cincin aku...Yaaahhooooooooo...bestnya. Aku pun mcm terkejut jugak kan...Yelah sbb majlis lambat lagi...P ckp beli awal2 senang...lagipun skrg tgh ada PROMOSI tuk raya....hihhihhiiii...Hurmmmmmm ok gak kan....Aku sebenarnya malas jugak nk ke Jalan Tar sbb aku tgh demam ni...Malas nk meredah timbunan manusia2 di sana....Walaupun aku x berpose tapi aku ttp x der mood sbb aku x larat lah....Aku x berpose sbb demam...so, P suh aku berbuka jer & makan ubat....die tgk aku mcm nazak jer....keji betul lah ckp org nazak...ish ish ish...





So, klah....malas nk taip sbb mate aku sangatlah mengantuk selepas makan ubat2 ni....MAMAI gile dibuatnya...Macam org ketagih plak...hihihihihi...



See ya next monday k...ADIOS !!!



Gaji SUDAH masuk...

Yaaaahoooooooo....
Gaji SUDAH masuk...yeah yeah yeah....
Bukan main excited bile tahu GAJI dah masuk ni....
Awal gile kan....Next week plak dapat DUIT RAYA....Yaaaahhooooooo
Shopping...shopping..shopping....




Hurmmmmm tapi ada satu masalahnya....
Bila gaji masuk awal ni, kenelah BERJIMAT CERMAT sampai hujung bulan depan....
Bayangkan kene bertahan 1 1/2 bulan tau sebelum next GAJI masuk...
Nasib baik lah duit aku bulan lepas masih byk lagi.....yahahhooooooo...
Atleast boleh lah cover sikit.
Satu lg aku dpt BONUS from AMAN....waahhhwahhhh...lagi lah x ingat DUNIA...
Betul2 murah rezeki aku bulan ni....
Alhamdulillah.....




Esok aku keje sampai pukul 1ptg....Pas keje terus g Jalan TAR tuk shopping....
Aku kene belikan baju raya for my youngest sister & my father...
Mak aku punye da siap awal2...Cume kene carikan BROOCH jer tuk die...
Hurmmmm ohhh terlupe adik lelaki tunggal aku...Aku nk belikan KEMEJA tuk die...
Sebagai GANTI duit raya...Lagipun die dah berkeja kan...X pyh bagi duit raya lg...




Tahun ni yg dapat duit raya dari aku cume :

  • Ayah
  • Mak
  • Qila
  • Anak2 kawan aku & cousin aku yg berumur 7 tahun ke bwh jer okkk!!!
  • Anak buah aku...Ehhhh belum deliver lg la....hihihihhiii



Tahun ni aku kene berJIMAT sbb aku kan nk KAWIN...hihihhhiiiiii...So kenelah ikut BUDGET...Xleh terlebih BUDGET...



Well....Ape lg nk taip ni...have no idea lah...
Klah jap lagi nk kene ready tuk majlis berbuka puasa...

Mertabak Pak Lang

Smlm aku balik awal sgt2...xder lah sebelum masanya...
Mcm biase aku kuar dr office jam 5.05pm mcm tuh...awal kan?
Tujuan sbb P nk beli MERTABAK PAK LANG...
Die mmg kepingin sejak 1st day berpose lg...
So smlm mase sampai kat kedai tu, org yg berbaris adelah dlm 2 3 org mcm tu...
So kami cepat2 lah berbaris....bwh tu org2 yg berbaris tuk beli mertabak Pak Lang....termasuklah buah hati saya....hihihhhiiiii...Aku plak jadi PAPARAZI jer...




Mertabak Pak Lang mmg terkenal di Tmn Dato' Harun, PJ. Pak Lang berniaga di sebelah Masjid Tmn Dato' Harun....P ckp mertabak Pak Lang mmg sedap sgt2...Tu pasal lah ramai org berbaris sbb nk beli mertabak tu...Satu lg mertabak Pak Lang harge die cume RM2.50 sekeping....murah kan? Mertabaknya cume 1 jenis jer. Rasenya ayam je kot? Ntahlah rasenya lah....Pastu tebal pun tebal tau...& yg paling penting rasenya mmg sedap...Semlm aku pun beli gak...aku beli 2 keping...amik ko! Yelah sbb ssh nk dapat kan...Alang2 dah beli tuh, aku terus beli 2 keping...Puas hati aku...Hhhuhhuhuuuuuu....So, kpd sesiapa yg nk rase boleh lah pegi ke gerainya...Kene pergi awal kalau x confirm HABIS...hihihhhihihii....



Inilah die MERTABAK PAK LANG....mmg sedap. Walaupun aku selsema & deria bau & rase aku terGANGGU kan...tapi aku balun jugak sbb sedap....hahahahhahaaaa.....

18 September, 2008

feel bad !

Hurrmmmmmmmmm....
Mengeluh, mengeluh & mengeluh.....
Asyiklah mengeluh jer....



Batuk lg ni...X kose betul la. Mmg x larat betul. Sakit jiwa aku. Sakit dada aku. Segala-galanya sakit ni tau...mmg x larat. Esok da mula berpose kembali....yaahooooooo....So, malam ni aku nk masak sambal sardin lah. Hurmmmm aku nk makan ngn roti...


Pasti sedap kan? Esok berbuka di office. My office buat Majlis Berbuka Puasa bersama member2 WorldWellness....Haaaaahahahaha...pasti banyak makanan-makanan yg sedap2 kan...Tu confirm sbb my MD ni mmg cerewet ttg bab2 makanan ni. Die akan pilih yg sedap2 utk kami same2 menjamu selera....setiap tahun k makanan die sedap2 !



Today balik nk singgah SECRET RECIPE sbb aku nk makan BROWNIES die...tetibe teringat plak mase aku search dlm website die tadi....gilo? Mcm ibu mengandung plak kan? WHATEVER lah....P plak masih moody sbb x settle lg masalah die tuh...tatau lah bile nk settle...Aku malas nk nganggu die..Biar die ok sikit nti baru aku buat LAWAK ANTARABANGSA utk die...kang tetibe aku buat LAWAK die meroyan plak ngn aku...hihihiihihihiiiiii...x ke gilo namanyer.....However B ttp sygkan P!



Klah....tatau nk taip ape nih...ingat malam ni nk ajk P g pasar malam lah...Sajer g cuci mata...Tu pun tgk keadaan lah...

  • P dah ok ke belum?
  • Hujan ke x?
  • Rajinkah aku nk jalan2?
  • Aku dah fikir ke nk beli ape?
  • Mood aku ok ke?
  • Batuk2 aku ni buat hal lg x?
  • Nak naik moto ke or naik kete or jalan kaki?



Hurrrmmmmmmmm......k girlsssss...




Will update later k....



Nota jariku : ESOK gaji MASUK !!!

Batuk oh batuk...

Hishhhhhhh.....
Sgtlah geram ngn batuk ni....bile batuk tu, kat tekak tu gatal2 okkkk!
Mmg terSGTlah geram ...aku batuk sampailah termuntah-muntah...mmg x larat betul smlm...Kepala pening2...ngn hidung tersumbat...
Ya allah lengkap semuanya....



Smlm kan cuti...So cadangnya nk g survey brg2 hantaran kan?
Last2 aku duk umah jer sampai petang....
Tgk DVD cite 'ALIEN vs PREDATOR'...then tukar plak cite lain...
Naik jemu plak rasenya duk umah ni...



My housemate kuar g shopping kot...
So aku sorang2 kat umah...tgk TV pastu tido...
Bangun jer perut lapar then makan plak...
Maklum lah masih x berpose...hihiiihhiiiii....Pas melantak aku makan ubat plak.



Mule2 mcm nk kacau P...sajer call & borak2 ngn die...
Tapi die tgh menghadapi 'KONFLIK' ngn something...hihhhihihiiii...
So die mmg tgh TENSION, jadi aku x der lah kacau die sgt smlm...



Pas makan ubat mata aku mmg terSGTlah berat...Ngantuk gile okkk !
Last2 aku tido...Sedar2 si P call ajak kuar berbuka pose di OU.
Aku ni yg blur2 ckp ok jer...Pastu aku mcm terJAGA dari LENA....
Ape yg P bagitahu aku tadi...Aku ckp ok tu ok tuk ape???



Last2 aku call die balik & tanye P balik...
Pas P explain barulah aku faham...hahahahhaaaa...lawak betul lah...
Gara2 ubat selsema & batuk aku jadi betul2 MAMAI smlm....




Pukul 5.00pm P amik aku kat umah...So have to picked up Car9 & his son dulu
kat Selayang then barulah ke OU...
Car9 ajak berbuke pose di Sri Melaka, One Utama...
Yg pergi semalam cume kami berlima jer...
Aku, P, Car9 with his son, Midi ngn Dania & adik ipar die....
Wife si Car9 & Midi x join sbb masing2 ada hal...
Kak Sha kene g JB & Kak Zura plak kene pegi Majlis berbuka pose di luar...
So, kami2 jer lah yg pegi berbuka sama2...



Sampai jer kat Sri Melaka, Midi dah siap2 duduk kat meja...
So kami pun join borak2 & tgk2 dulu menu sebelum aku order..
Ala x byk sgtlah makanan die...Semuanya yg basic2 jer...
So bored...Gilo?



Last2 i have no idea nk makan...
Aku terus jer order 'NYONYA FRIED RICE' & Barley suam jer. Sbb mcm tu jer yg sedap...
P plak order 'BELACAN FRIED RICE' ngn Apple Juice...Yg lain2 tu aku x ingat dieorang order ape....Yg kesiannya si MIDI...die order paling awal tapi die dapat paling last sekali...sgtlah kesian...Tension betul die smlm....Makanan die x lah sedap sgt pun...Pastu service dieorang very POOR...lembab betul !....



Pas da makan kenyang2...kami pun jalan2 sambil cari pasal kat dlm OU tu....
Ni antara photo2 yg sempat aku snap smlm....



Dania wif PAPA die....Nasib baik smlm Dania x buat hal....kalau x kesian PAPA die




Ni plak Mat Aris...Mat Aris x sihat smlm..Die demam & batuk2 mcm untie fa jugak...Kesian aku tgk die batuk smlm...Makan pun x lalu...So DADDY die terpaksa melayan kerenah die smlm...That's y lah aku mmg saluted kat DADDY mat Aris ni....
TAHNIAH BRO !!!




Aku dan DIA...hahahahaaaa...tgklah P tuh, time nk bergambar berDUA mesti buat muka mcm tuh...tension betul...Dah nmpk mcm aku 'OVER' kan ??? haaaihhhhhh





Pas da puas tgk persembahan tuh, kami pun balik...
Aku kesian tgk si Mat Aris tuh...batuk2 x berhenti-henti...
Last2 aku ajak P balik...So kami kene hantar Car9 & Mat Aris ke Selayang dulu...



So, itulah dia cerita pada cuti umum.....
Hari ni macam malas nk keje....
Hhuhuhuuuuuuuuu....



K lah tatau nk wat CLOSING sbb blur lepas makan ubat ni...



SAYONARA !!!






16 September, 2008

Esok coti !!!

Yaaahoooooooo........
Esok coti okkk!!!


Bestnya.....dapatlah aku bangun lambat sikit esok...
X delah lewat..dalam pukul 9 bangunlah....
Esok ingat nk g jalan2 cari MAKAN...oppppsssss !!! Org pose lah...
Mmg lah aku x pose....bukan cari MAKAN...cume cari PASAL jer...




So agak2nya sapekah akan menemankan diriku ini pd esok hari????





JAWAPANnyer......sudah semestinya EN HAFIZ a.k.a P...
*uwaahhhhhhhhwwaaahhhhhh...gelak jahat*




Esok aku ingat nk ajak P pergi survey barang2 hantaran...kat mane erk???
Tgh fikir ni.... aku da siapkan CHECKLISTnya...
Tapi masih duk fikir ' x awal ke kalau aku beli skrg? '....
Hurmmmmmm kalau beli awal x per kot...boleh simpan dlm kotak dulu...
Kalau beli lewat2 takut x jumpe plak yg chantek2....



So, tgk lah dulu mcm mane...Kalau berkenan aku beli lah...Lagipun esok GAJI x masuk lagi...so g survey jerlah dulu...
GAJI akan masuk dalam 19hb nanti...bulan ni awal sikit sbb nk raye kan...
Huuuuhhuhhhuuuuuuuu.....




Lepas tu konon nk ajak P g berbuka pose kat Bagan Lalang...
Nk makan SEAFOOD...bukan SIPUT okkkk!!!...
Kononlah...tgklah mcm mane dulu....kesian plak kat P nti....die pose takut die x larat plak...
Maklumlah melayan karenah aku ni....hihihhiiiiiii....



Well...hari ni nk balik terus. Malas nk singgah Bazar ramadhan sbb MALAS la...
Nti buat semak jer kat situ...
Balik ni nk mandi lame2 sikit...Gilo ko apo?
Hurmmmmm saje nk balas dendam sikit..smlm x leh mandi lame2...sbb bdn aku panas...
Demamlah katekan....
Hari ni dah ok sikit sbb aku dah telan ubat2 tu tadi...
1st time aku mengikut jadual makan ubat ni...hihhhihiiiiii...
Selalunya aku akan MISS tuk makan ubat...klu P x ingatkan mmg aku lupe...
Teruk betul kan?



Whateverlah....


So, lagi beberapa minit (x der beberapa pun) sebelum pulang ke rumah...
X sabar nk cuci kain & mandi lame2 ni...
*gilo gilo gilo*...



Klah....tatau ape nk tulis lg...
Mcm blur sikit pas makan ubat demam & selsema ni....



Adios !!!

survey lah konon...

Smlm....
Ape dah jadi ngn semlm???


Klah, smlm kononnya nk g Jalan Tar...Nk g survey baju melayu En Apiz & baju Cik Effa sekali..
Tapi bile fikir nk meredah timbunan2 manusia di lrt tu kan...
Buatkan aku & P malas...kami x suke tempat2 yg crowded ni...
Sgtlah rimas...betul x tipu...


So, kami kuar office dlm 5.15pm mcm tuh...Dlm kete berbincang balik...
Ye lah nk pegi atau x?....last2 aku ajak P g Carrefour, Subang Jaya..
Reached there around 5.40pm mcm tu...so jalan2 lah tgk ape yg boleh dibeli or di survey...
Ikut plan nk g survey jer...x der pulak nk terus beli...


& secara x sengajanya...



Jeng jeng jeng.............



Aku TERBELI lah sepasang baju kurung pahang....
Tu pun En Apiz kite carikan & pilihkan....



Ala bukannya mahal sgt pun...cume RM50 sepasang...
*Esok aku letak gambar baju tuh k...*
So aku tanpa berfikir panjang terus beli...aku amik size M...
Wahhhhh rase mcm nk beli 2 3 pasang plak....
Tapi terus teringat BUDGET aku tuk raye ni....
Aku kene beli baju raya adik bongsu aku, baju raya ayah aku...
Ape lagi ye????....
Hahhhhh duit tempah kuih raye....
Duit raya lagi...servis kete sebelum balik raya...



Ya Allah aku sgtlah BOROS ni....
Aduishhhhhh mcm mane lah Cik Effa ni BOROS sgt...
P dah bagi SIGNAL pada aku smlm jgn terlalu ikutkan perasaan bile berbelanja...
Hihiihhiiiii....tu biaselah kan....Dah rambang mata...
Lagi plak murah-murah semuanya....



Pas da jalan2 & survey baju melayu En Apiz kite...last2 P ckp cari kat Jln Tar jer lah...
So cadangnya sabtu ni pas keje kami g cari....
Hurmmmmm mesti lah aku yg akan rambang mata nti...
Itu sudah pastiiii okkk !



Lepas settle keje2 survey, P ajak balik....
Jam menunjukkan pukul 6.10pm...So, P ajak berbuka kat luar...
Aku mcm nk makan bawal goreng dimasak 3 rase....yummmyyyyy....
Sedap sedap tuh....
* Mcm lah berpuasa...Mengalahkan org yg berpuasa plak...hihhhihiiiii*
So, kami gerak dari Carrefour dlm pukul 6.15pm mcm tu...
Reached @ kedai makan tu dlm pukul 6.40pm....jalan agak sesak di depan Sunway Piramid...
So, sampai jer aku yg beria-ria plak order....
Sebab aku tahu P akan belanja...hahahahahahhaaaa....
*jahat betul...suke buli P*




Kami makan :

  • Bawal masak 3 rase
  • Kailan ikan masin
  • Sup ayam
  • Sambal belacan
  • Teh 'O' suam : aku punya
  • Teh 'O' ais : P punya


So, kami makanlah sepuas-puasnya...aku makan nasi x sampai separuh pun...
Sbb hidung tersumbat kan...so mcm susah nk makan...kesian aku


Tapi ikan bawal tu ttp aku belasah sampai tggal TULANG jer....hihhhihhiiiii.



Kami balik umah pukul 7.55 mcm tuh...
Badan aku mmg dah seram sejuk, ngn batuknya & selsema...
Mmg teringat selimut & bantal kat umah jer....



P hantar aku balik mcm biaselah...
Pastu baru lah die balik umah....so sweettt....


Hurmmmmmm mcm mane nk CLOSING ni...
Ahhhh lantak lah....tu je nk cite...



Klah...got the go....see ya!

15 September, 2008

My feeling !!!

Hurmmmmm.....
Ni nk kate sesi luahan perasaan ke or ape erk???
Post ni mcm akan jadi feeling sikit...ye ke?



Korang ingat x pasal ada satu post aku bertajuk ' CERITA SEDIH '..
Ala cerita pasal penundaan tarikh perkahwinan aku tu...
Hurmmmmmm aku dah mule lupakannya...tapi tetibe aku teringat kembali
& pagi tadi aku tetibe sebak...aku kan penyedih orangnya kan.



Tu pun sbb aku ada lah terdgr orang2 ckp kat belakang aku...
X payah lah sebut nama2 si polan tuh....
Aku pun malas nk amik tahu....



Aku tahu, mereka yg x suke pada aku or benci pada aku mesti akan menari keriangan,
bersorak kegembiraan serta mesti akan ckp ' padan muka ' pada aku.....
Mereka yg x suke pada aku mmg akan suke x terhingga bila dapat tahu....
Ada yg ckp aku nmpk mmg 'FRUST' bile x jadi kawin...
Of course kite akan rase frust bile segala persiapan kita dah buat....perasaan frust tuh mmg lah ada kan...
Yelah sbb dah mule berangan2 nk jadi isteri solehah....hihihihihiiiii *gurau je*
Macam2 lah aku dgr..tapi dari mulut org lain la....


&



Ada jugak yg bersimpati & turut bersedih mcm aku...
serta bagi semangat pada ku...
Thank's pada sape2 yg memahami....



Pada mulanya perasaan aku mmg SEDIH...tapi bile aku fikir balik...
X der gune fikirkan sgt sbb x der point langsung pun...
Baru2 ni aku g melawat (secara kebetulan) ke umah Parent P...
Barulah aku tgk ngn mata kepala aku yg BAKAL MENTUA aku tu mmg x sihat.
Kesian aku tgk mak P...Aku doakan mak P cepat sembuh...AMIN!!!



So, skrg ni aku malas nk fikir ape org nk ckp...
Mulut dieorang mmg x lek kite tutup pun...
Sape kite nk bagi PEMBALASAN pada mereka tuh...
Aku ttp redha ngn ape yg dah berlaku....
Tentu ada HIKMAHnya setelah ianya berlaku....


So, di bulan ramadhan ni banyak2kanlah beramal ibadah....
Yelah daripada kite cerita ttg keburukan org....
Skrg aku sentiase berfikiran positif....bagi mengelakkan kite buruk sangke pada org.


Klah, aku sgt emo hari ni...
Dah lah aku selsema, batuk & demam....
Nasib baik x meroyan tadi...pepagi dah emo...



so, bla dulu.....................

Weekend !!!

Hei hei hei.....


Weekend !
I luff weekend...
Kebetulan last saturday aku cuti...
So, jumaat pas keje aku terus balik kg...
Weeehooooooo bestnya nk jumpe my parent...
Nasib baik sempat berbuka sama2...walaupun jalan agak sesak di puchong...
Waktu berbuka cume makan 1 ketul tauhu sumbat...
Pas makan aku solat maghrib jap...Pastu rehat kejap dlm bilik
Badan mcm letih sgt...Dah lah batuk & selsema...
Aku terlelap kejap...Sedar2 pukul 8.30 mlm...Ala tertido plak....


Aku bangun & mandi jap...
Pas mandi bdn aku mule panas2...Aku telan ubat selsema, batuk & demam...
Pastu masuk bilik solat isyak & aku tidooooooo...Awal gilo aku tido...
9.15 aku dah tido...Mak ayah aku pun hairan....



Saturday...


Bangun sahur mcm biase...Aku hanya makan roti 3 keping & air nescafe jer...
Tatau lah nape x der selera makan...
Pas makan borak2 jap ngn my parents sementara menunggu azan subuh..
Azan berkemandang jer, aku cepat2 amik wuduk & solat...
Ngantuk ni....*gilo, dah tido awal masih ngantuk lg*


Pas solat aku tido lah balik...sedar2 jam pukul 9pg..
Aku dah janji ngn Qila nk cari kasut raye die pagi tuh...
So aku bangun & siap2 tuk g shopping...
11.00 pagi aku kuar umah ke TESCO, SEREMBAN 2...Jalan agak sesak...hari minggu kan.
Mule2 cari alat tulis minah tu dulu....Then jalan2 aku terjumpalah kemeja...
Aku apa lagi amik lah...aku ni kalau dah suke mmg aku terus amik jer...x kira mahal ke murah ke. Lebih2 lagi kalau aku tgk sesuai ngn aku...huhuhuhhhuuuuuu...


Jalan2 lagi tuk cari kasut Qila...X der size plak....Yg ada size aku lah...
So, aku beli lah kasut aku & mak aku jer...
Qila aku kene cari kat JUSCO plak lepas ni...



Pas settle shopping kat TESCO, singgah JUSCO jap...
Masih x jumpe jgk size die....hhihihihihiii...kaki besar sgt...



Then aku dah mmg penat ngn perut mcm rase sengal2 ni terus balik umah...
Hari ni pas asar nk g MELAKA nk melawat Nenek....
So, aku mandi2 dulu & solat jap...Pastu terlelap....
Aku tersedar bile mak kejutkan aku....Alamak dah pukul 4.30 ptg lah...
Malas betul nk bangun....



Qila tgh khusyuk mengemas alat2 tulis yg baru die beli...Hari tu betul2 die 'pow' aku cukup2....



So, kami gerak ke MELAKA lepas solat asar....





On the way ke MELAKA....Ayah yg drive...Sampai di Air Keroh aku plak take turn to drive....Ayah aku x larat nk drive kalau jalan sesak...




My mum....love U so much mak...TQ sbb masakkan along sambal tumis udang kegemaran along tu...So, kira dah lepas gian nk makan sambal tumis udang mak tu...sedap nk mati...ehhhh x matilah...mmg sedap sgt2.




Koleksi-koleksi gambar di umah my uncle @ Bukit Peringgit, Melaka



My mum...tgh melayan si DIK WAN...my cousin. DIK WAN ni mmg lasak gile...Tgklah bdn die tuh...kurus keding...lasak mmg lasak...One thing about DIK WAN, die suke bergurau ngn kaum LELAKI jer tau....ngn PEREMPUAN die x berapa nk suke...





Mase ni tgh borak2 kosong...Aku plak mcm biaselah jadi PAPARAZI...perasan x si DIK WAN tuh...Pantang tgk FLASH camera, mesti die akan tersengih jer...





Ni plak anak buah aku....Si daniel tembam...Anak my cousin. Tgk pipi die mcm nk gigit jer kan...Tembam gile.




Nilah die pakcik di Daniel...Pak su die yg mmg kurus kering...Si Izie. Skrg tgh belajar di MITC, Melaka.



Dik Wan yg sentiase tersengih & pandai berposing bile org nk snap gambar die...Pandai bawak diri & sentiase aktif...time die rehat adalah waktu die TIDO..hiiihiihihiiii



Aku balik Seremban jam 11.15 malam...Sampai umah pukul 12.30 pagi...
Sgt ngantuk...Perut aku masih terase sengal...
Macam nk period jer....Hurmmmmm mungkin jgk kot.


K lah....story hari sabtu lepas...
Ahad x der story sgt sbb aku duk umh jer...X larat sbb 1st day PERIOD lah....
So, duk umah cume tgk TV sampai petang...
Huhuhhhhuuu.....aku dah rayeeeeeeee!



12 September, 2008

Kesian MY LITTLE BABY...



Hurmmmmmmm.....
Kesian ngn my little baby....
Something happened pada die this morning....aku lagilah terkejut bile tgk tadi....
Cube teka ape maksud gmbr atas tuh???
Tahu ke???.............



Mule2 mcm ni....salah sorang my officemate panggil aku & ckp yg plate kete aku tercabut...



APE?????...plate kete TERCABUT????



Aku mmg dah cuak dah sikit....So aku kuar office & tgk ngn mata kepala aku...
A'ah lah dah tercabut lah...mcm mane boleh tercabut ni...
Rupa-rupanya gam die dah x kuat lagi..
Ingat pasal gam jer....
Satu lg msalah lain...patah plak plate tuh...
Aduuuissshhhhh mcm mane?




Aku amik Plate kete tu bwk masuk office...
Aku kasi bersihkan sisa2 gam lame sebelum aku tampal double tape...
Then aku mintak bantuan dari Aman utk tampal plate tu balik....
Mcm lah x leh buat sendiri....hihihihihiiiii
Saje je sebenarnya....Thank's AMAN a.k.a AZMAN.....

Bawah ni gmbr2 yg sempat aku snap tadi....
Nmpk tuh dah patah plate keteku....uhuks!!!!





:: Dah patah ::


:: Cube sambungkan balik ::




Dah settle keje2 tampal menampal double tape tuh...
Skrg keje2 tampal plate ke tempat asalnya plak....





:: Sebelum AMAN tampal semula plate yg telah 'diubahsuai'.... ::



:: Tu die AMAN tgh gigih membantu aku menampal kembali plate keteku ::


:: & this is last touched up from us....Kene make sure tampalan tu betul2 kukuh tau ::

Gulai Tempoyak !!!

Salam everyone...


So entry aku tu mcm ape kan???
Nama masakan tuh....
Smlm berbuka pose sorang2 kat umah...
Aku sempatlah masak bubur ayam...Sebelum tu aku g car wash...
My little baby nk mandilah...kesian die comot sgt...

Reached home @ 6.10pm...Solat dulu sbb tadi aku terus balik je...
Lepas tu baru lah aku masak bubur ayam...
Smlm juadah bebuka aku very SIMPLE....sbb sorang2 jer kat umah....uhuks!!!
  • * 2 biji kurma
  • * bubur ayam
  • * Buah epal
  • * Air Sirap laici......aku x letak air batu lah....

Pas dah berbuka tu, makan bubur & aku solat dulu....Da solat aku terus ke dapur balik tuk masak gulai tempoyak...
So aku masaklah gulai tempoyak tuk bersahur esok....
After 1/2 gulai aku masak, barulah aku mandi....hihhhiiiiiii....


Pas mandi aku pun makan lah epal tadi sambil tgk forum perdana @ TV1...
X der cite best lah mlm tadi...Nk tgk cite 'KEKASIHKU SERU' tu...
Oooooohhhhhhhh tidak lah mak oiiii....aku ni penakut lah...
Dah lah sorang2 plak tu...X kisah kan..walaupun bulan ramadhan, semua syaitan telah diikat tapi persaaan takut aku tu mmg aku leh nafikan....hhihihihiiiii...


Malas la nk taip panjang2...
Bwh ni gulai tempoyak yg aku masak...
Aku masak pekat sikit...& agak PEDAS....hahahahahaaa...







Close up sikit....aku letak udang...terangkat bila makan ngn nasi panas....



That's it.....
Nk resepi?.....boleh nti bagi email add, then aku emailkan pd sape2 nk cube masak...



11 September, 2008

Dpt kete baru !!!

Helo helo helo


Hurmmmmmmmmm.....
Here we go...New car?
New facelift Myvi....Very nice car...


Aku punye ke? What about my little baby?
Aku jual ke or bagi my brother pakai?


Huhuuhuuuuuuuu.......
K lah aku berterus terang jer la kan....Senang
Petang smlm kete baru ni sampai kat ofis...
Sebenarnya bukan kete aku or kete P, ni adalah kete adik P, Si Anip...
Ingat x yg aku cite yg P uruskan pasal pembelian kete adik die, si Anip lah...
So smlm kete die sampai kat ofis aku, so Anip mintak aku g hantar balik ke umah die.
(Akhirnya anip memerlukan pertolongan aku...hiihihihihihhiiii...Anip ni terkenal ngn sifat PEMALU die...ngn aku pun nak malu....)

Hanif beli warna HITAM....So, aku g lah hantar kejap ke umah die...
So aku lah org PERTAMA yg merasmikan kete tu smlm...huuhuuhuuuuuuuuu.
Mmg best lah kan dapat PANDU kete baru kuar dari 'Oven' ni....hihihihihiiiiii.


So semuanya dah settle...then aku balik ke office semula...tu pun mintak Aman tolong amik aku kat umah Hanif....


So, Nip tahun ni ko beraya ngn KETE BARU lah yer....
Bestnya......


Ni antara gmbr2 myvi new design....Aku amik kat WEBSITE PERODUA smlm...Cari HITAM x der lah...Then aku amik je yg warne Dark Grey ni....







Bahagian dalam kete...Seat die aku suke sbb boleh adjust tinggi & rendah....



Ni plak METERnya....cantik kan???



So, itulah cerita KETE BARU.....
Aku pun tgh berangan-angan nk beli satu...tapi bile fikir nk kawin ni,
Aku terpaksa mengalah...Nti pass kawin lah aku beli...huhuhuhuhuhuhhuu


K lah....bye bye

Mee Hailam Cik Effa...

Helo kawan2 ku...


Smlm aku balik awal...Konon nk g car wash nk mandikan my little baby tapi x jadi plak sbb aku nk kene singgah pasar malam tuk beli brg2 tuk aku masak time berbuka & bersahur nant...



So, pas punch the card aku & my housemate balik sekali...Aku bawak die sekali ke pasar malam.
Sampai sane dlm pukul 5.25pm...Masih awal.
So semalam aku beli sayur-sayuran mcm sawi, kangkung, bayam & daun sup....
Pastu terus aku fikirkan menu for today nk msak ape...
So, bile terlihatkan petai, aku teringin plak nk makan lauk masak tempoyak...
So aku belilah pucuk ubi & petai...Tempoyak dah ada kat umah...
Tu pun bakal mentua aku bagi tempoh hari...




Pas dah settle semuanya kami terus balik...
So semalam aku masak mee hailam tuk berbuka & waktu bersahur plak aku msak sup ayam.
Aku masak pukul 6.45 ptg sbb x nak masak awal2 sgt sbb takut mee tuh kembang...
Bawah ni Mee Hailam yg di masak oleh Chef Effa...
Aku x gune cili padi tapi aku gune lada hitam jer...
Mmg berapi gile....



Bwh ni MEE HAILAM yg aku masak semalam....
Aku ada letak ayam, sausage, cendawan butang , sawi & cili merah....
Boleh tahan gak rasenya...My housemate siap ckp lagi macam makan kat kedai makan plak..
Huhuhhhuhuuu...TQ lah Cik Linda sbb sudi memuji masakan saya smlm...
Saya sgt HAPPY !!!




10 September, 2008

2nd Day without him..

Ohhhhhhhhhhhh.......
Hari ni aku bangun sahur pukul 4.40am...
Sebelum tu kejutkan P bangun sahur....kesian die di perantauan...
Apelah yg die mkan mase sahur tadi...
Aku plak macam malas nk bangun...mata aku ni berat sungguh nk bukak...
Nways bangun gak takut nti kelaparan plak...
Aku bangun n g cuci muke & g panaskan air tuk wat air kopi o jer...
Pastu niat dulu then baru makan buah epal & roti john yg aku beli tuk berbuka smlm...



Perut masih kenyang sbb berbuka smlm makan nasi kerabu...
Tibe2 teringatkan NASI KERABU yg pernah aku makan mase kat TERENGGANU dulu...
Hurmmmmm dulu, mase kat Terengganu aku selalu g pasar mlm kat Seberang Takir tu tuk beli nasi kerabu kat satu kedai ni...
Nasi kerabu tu dijual oleh mak kepada my schoolmate. Mak Alif Faisal.....mmg sedap tau.
Sampai skrg masih teringat2...
Tu sebab aku masih kekenyangan lagi...
Tapi aku makan gak sikit lah....huhhhhuuuuuuuu



Pas da mkan terus masuk bilik sbb nk sambung wat keje menaip...
Ala keje ofis, aku bawak balik umah sambung buat...
Mase menaip tuh, mata aku ni mmg berat sgt2....
Pastu aku baring2 lah sekejap...konon lah kan.
Last2 aku terlelap...Sedar2 jam 6.45 am...Nasib baik lah x kesiangan tadi...
Aku solat lah dulu & lepak2 dlm bilik sambil berangan...



Then pukul 7.45am aku mandi & bersiap-siap ke ofis...
Hari ni pegi ofis sorang2 sbb P outstation lah...
Reached @ Office around 8.45am...Dlm kete tadi asyiklah menguap jer...
Penat dibuatnya....Ni pun tgh menguap gak ni...
Hurmmmmmmm x per jap lg aku nk g solat zohor dulu...
Sampai office aku call P tuk inform die yg aku dah sampai office...
Well masih tido rupenya cinta hatiku ni....



Biaselah kalau g outstation ni...mmg penat travel jauh2 ni....
Mahu x jauh kan....smlm ngn hari ni P di Kuantan,
Esok sampai jumaat di Kuala Terengganu,
& last sekali P g Kelantan hari sabtu plak....
Jauh tuh...dulu mase aku duk Terengganu, bile time raya jer
Mmg aku malas sgt nk balik N9 sbb jauh sgt...
Amik mase berjam-jam tau...X silap hampir 8 jam perjalanan.....
Sgt penat....


Miss him so much....
Nasib baik ada 3G hp...boleh buat VIDEO CALL...
Hilanglah rindu aku sikit....huhhuhhhuuuuuu
*GEDIK*


So, hari ni aku akan balik sharp pukul 5...Nk g car wash jap...
Cuci my little baby dulu, then singgah pasar malam jap tuk beli something...
Ala beli JUADAH berbuka lah....
Hari ni aku nk masak SUP AYAM for lauk bersahur esok pagi....
Mcm teringin sgt2...Nk makan ngn OAT...
Sedap ke? Selalu makan ngn nasi tapi aku nk cari kelainan sikitlah....
Nk cube makan ngn OAT plak....
Belasah jer lah...Kalau x cube mane tahu kan?



K lah, aku nk solat jap k...
Nti aku update lg....



Daaaaaaa.................

09 September, 2008

Online shopping...

Weeehoooooooo....
Hari ni aku terbuka satu laman web for online shopping,
Tetibe terbekenan ngn satu blouse die...
Warne putih lg....

So, aku survey lagi mane tahu ada yg aku terbekenan lagi.
Mmg banyak sgt2...naik gilo aku nengoknya...
Harge biase2 jer...starting from RM40.00 ke atas....Pos laju cume RM6 jer...
Mule2 aku order sampai 3 helai blouse, bile kira2 balik....
Alamak lari budget plak...Dah la baju raye adik aku & aku belum beli lagi ni...
Ala baju raye baru ada satu...tu pun aku tempah.
Tapi mcm x cukup jer sepasang...tu yg nk beli lagi sepasang...


Last2 bile fikir balik aku beli 1 jer...
Hurmmmm nk tgk ok ke x dulu?
Kalau ok boleh lah shopping lagi....huhuhuhhhuuuu...



Balik ni nk g online payment sbb aku x der maybank2u la...
Kan senang terus tranfer jer duit tu kan...


K lah, aku dah prepare nk balik ni...
Juadah berbuka aku dah beli...pesan ngn AMAN.
Aku AKAN makan roti john & kuih 'buah melaka'...
Pastu nk buat salad buah lah....hurmmmmm da terbayang2 dah ni...
Makruh betul lah...boleh batal pose aku...



K lah, see ya tomorrow k....

Bye bye bye....

Crunchy APPLE...



Nmpk sedap kan EPAL ni kan...comel sgt size epal ni...so cute....size die lebih kurang besar buah plum...aku beli last sunday di Checkers, Tmn Seri Sentosa....6 biji RM3.90... oklah tu kan....Epal die sangat rangup...Malam tadi aku biarkan semalam, masa sahur baru makan....Konon nk makan malam tadi tapi disebabkan perut aku yg berangin gile & ditambah aku tertido, that y lah aku makan time sahur tadi...Tapi epal die mmg sangat2 rangup...x tipu tau. Aku mcm terkejut jugak lah kan... Berbuka pose ni aku nk wat salad buah lah...bestnya...sedap tuhhhhhh.



Rambang mata...

Smlm pas abis keje, sharp pukul 5 pm aku bergegas tuk ke IKEA...
Hurmmmmm mcm biaselah kalau after 5 ni, jalan akan sesak kalau nk ke IKEA tu.
So, atas jasa baik Papa Nia, die tlg tunjukkan jalan dalam tuk mengelakkan kesesakan...
Wahhhhh TQ bro sbb tolong gua smlm...


Sampai IKEA jam 5.40 mcm tu. X lah sesak sgt kat IKEA ptg smlm.....
Mule2 aku g tingkat atas...jalan2 tgk showroom die, tgk mcm mane dieorang hias ruang dlm rumah...
Aku mmg da teruja gile bile masuk situ....
Dlm kepala aku dah mule planning bile nk beli brg2 ni....
Maklumlah aku kawin next year, so skrg ni dah start fikir mcm mane nk hias umah aku nti...
huhhuuhhuuuu....






Sempat lg amik gmbar enterance kat IKEA smlm. Aku cukup tertarik ngn design ketupat yg die gantung tu...mmg kreatif siot...hanya gune tuala hijau & bakul rotan...





Dah selesai diruangan atas, aku & P beralih ke tingkat bawah...
Sampai jer bwh tu, makin rambang mata aku nengok brg2 die...
So, smlm aku sempat grap periuk 3 in 1 harga die cume RM35, jug air, tempat letak garam, ajinomoto & kunyit tu...murah gile....ada 4 botol cume RM4.90 jer...
Mahu x rambang bijik mata aku.....X der lah shopping sgt pun...
P siap pesan lg ' nti next year boleh beli lah B'...
Barang tadi tu B bagi mak B jer kat kampung....
Hurmmmmmmm aku ok jer...Lagipun kalau letak kt umah sewa ni,
nti nk pindah ssh...byk nk kene packing nti....



So, aku beli semua tu tuk my mum...mesti die suke gile....
Mak aku ni mmg suke mengumpul brg2 mcm ni...




So, jam dah pukul 7pm....Alamak tinggal 17 minit lagi nk berbuka pose ni...
Aku bagi cadangan buke pose kat IKEA tapi P plak x nak...
Die ckp serabut sgt...So, kami pun balik terus pas beli brg2....




Tulah die BUAH HATI saya....kesian die kene angkut all my stuff.....Ala P yg men'OFFERkan' diri die lah...bukan aku paksa die....Ni on the way ke parking lot.....Nak balik dah ni...




Masa balik ikut highway Penchala Link...X lah sesak sgt...
So, kami berbuka di ' Bowl Kopitiam ' area PJ State....
Bwh ni juadah kami berdua....





Aku yg posing sendiri & snap gmbr sendiri *poyo jer lebih*. Kami tgh sabar menunggu makanan kami sampai...Perut mmg lapar sgt sbb sahur hanya makan puding roti jer....




Minuman kami...aku minum Nescafe 'O' suam & P plak sirap laici ais....mcm best jer air P tuh....teringin nk minum ais tapi aku takut badan lembik....Mak aku ckp kalau minum ais waktu berbuka bdn akan lembik nti.....





Yg ni aku punya makanan...aku makan Black Papper Chicken Chop with rice...Sedap jugak lah tapi Black Papper sauce die rase semacam sikit....ntah lah x sedap pun ada...So aku makan lah ngn Sos cili jer....mmg x leh masuk langsung sos lada hitam tu....Akhirnya aku x abis makan sbb tatau lah nape....




P punye dishes.....Plain Rice with Tom Yam Goong.....Sedap jugak tom yam die...Pedas2 & masam sikit...makan waktu panas2 lg best....Nmpk mcm nasi die mcm nasi ayam kan?





Pas dah kenyang kami balik umah....
P da mula ngantuk walaupun jam baru pukul 8.00 mlm....
P ckp nk rest cukup2 sbb esok sampai ahad die kene outstation ke pantai timur...
Hurmmmmm kene tinggal lagi....
Nk wat mcm mane kan dah tanggungjawab....kene laksanakan lah...
Ada Majlis Berbuka Puasa di Pusat Stokis....sambil tu die akan conduct BP or Bengkel...


Reached home around 8.30pm....
mandi2 & memerap dalam bilik....perut tetibe buat hal....berangin semacam jer.
So aku baring2 jer....last2 tertido sampai lah bangun sahur tadi....


Hurmmmmmm...........that's all for today...
kalau ada cerita baru aku publishkan nti k....


Daaaaa....will update later k..