In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

30 April, 2008

KONFLIK...

Hmmmm....bosannyer hari ni sbb 1 hari x bercakap ngn P....
Hihihhhihi...ader konflik sikit ngan die.....

Ader la sikit masalahnya tapi x yah la cerita kan...
Hal peribadi so hmmmm biarla aku sorang jer yg tahu...

Esok aku cuti sampai ahad....Bestnyer....Tapi esok dalam pukul 11.30 aku nk g puchong jap..
NAk g beli bakul cenderahati ngan KAK YATI....
Hmmmm lama da x jumpe die....

Esok hari pekerja...So HAPPY HOLIDAY k....

So see u all on MONDAY k...

Bestnyer cuti lama2 ni. Nak balik kampung n rehat puas2 sambil bawak Qila g JOGGING

~ HAPPY HOLIDAY ~

29 April, 2008

Kakak Ayahku dah jadi NENEK!!!

Emmmmm last friday my untie dapat CUCU...baby boy.Sgt cute & montel (adikku la yg cerita kat aku.Aku x sempat tgk lagi)....
Menantu sulong my untie, Kak long Izan bersalin pukul 1.45 pagi @ Hospital Besar Seremban.Kesian die sorang2 kat hospital...Suami die merangkap my cousin boleh balik tido....Ader ke patut?....ish ish ish x patut giler.

Last sunday my mum cerita yg baby tu masuk ICU pagi jumaat sbb ader masalah ngn OTAK die...Doktor ckp kurang oksigen sbb lambat keluar. Baby tu berat die dlm 3.3kg..Da la kak long Izan tuh kecik jer org nyer...Baby die besar betul.Kira jenuh jgk la kak long Izan meneran....

Emmmmm so far baby tuh da semakin stabil, hopely kak long Izan & my cousin Along Azrul akan tabah ngan DUGAAN ini.

Bile aku dgr mcm tuh rase mcm takut plak...Hmmmm now my 2nd sister, ANGAH da pregnant...Wahhhhhh suke betul aku bila dapat tahu.
Die n hubby die mmg la happy sgt2, almaklum la da lebih 1 tahun HONEYMOON....hihhhhihi.
So far die da start MABUK...kesian plak..ASAM x jer sebagai PENEMAN yg SETIA....

Dlm ujung tahun ni aku dpt ANAK BUAH la....wahhhhhh seronoknyer....Jgn my sister bersalin mase MAJLIS aku da la......Silap haribulan aku plak kene bersanding kat HOSPITAL.....hahahahahahaha

P/S: X sabar nk TGGU sama ader my sister pregnant TWIN or NOT.Sbb belah mak aku ader BAKA TWIN.....


28 April, 2008

Bang Teh's Wedding

Semalam, aku n my family pegi kenduri kahwin Bang Teh ku di Simpang Pertang, Bahau, N.Sembilan....Hmmmm awal2 pagi aku n P da gerak ke umah adikku INA @ Salak Tinggi....Mengantuknyer.....
Sampai sane pukul 12.30 tgh...Aaaaa aku siap tertido dlm kete...Angah yg drive.Sbb tumpang kete die kan...So, aku tido la kat belakang.....Tema warnenya merah & putih...kebetulan aku pakai warne merah...hhiihiiiiihihhiii...

Gambar atas ni adik-adikku...Ina (purple) & Angah (coklat)...Yg Angah tu tgh pregnant...Itulah berita baik yg aku ckp pada blog aku yg lepas...Now da masuk 1 month.MAsih baru tapi die happy sgt...Aku of course la happy sbb ujung tahun bakal timang ANAK BUAH...x sabar rasenyer....

Ni la die Raja Sehari, cousin aku yg lelaki Bang Teh Fazly & isterinya Kak Ain....muke ader iras cousin aku kan?....Cantik jgk wife bang teh aku ni....cewahhhhh....Ramai gile jemputan hari tuh. Nasib baik buat @ dewan. X la crowded sgt....

Ni plak anak2 buah bang teh aku....yg pakai baju MERAH jer tau...Comel2 tau...Apesal si DANISH tu senyum mcm tuh...ish ish ish

24 April, 2008

another 7 month left...

Wehuuuuuuuuuu......
Tinggal lagi 7 bulan tapi satu ape pun aku belum siapkan ape2....Aduhhhhhhhhh....suke, suke jgk.
Buttttttt....
Agak pening bile memikirkannyer....

Well, now i dunno what to do?
Oh god....just 7 month left...Cepat betul mase berlalu kan...

Nway, not to worry k effa...just be COOL...
Yesterday Kak Yati call utk ajak g survey bakul for cenderahati for tetamu...(for my wedding). Hmmm both of us da setuju nk g next week on thurdays...Rasenyer x der ape kot hari tu...
Aaaaaa aku nk g beli cenderahati for tetamu yg dtg mase majlis ku nti....
Tapi tu la sampai skrg masih x tahu theme warne ape...
Aaaaaaaa aku ingat nk warne ORANGE...Cantik jgk warne tu...ORANGE + WHITE...
Tapi ayah aku plak mcm kurang setuju...Die nk warne hijau....Aduhhhhhh mcm mane ni dong.

Ala, nti kalau pening sgt memikirkannya, aku pilih warne PUTIH jer...Senang.
X payah fikir sampai nk pecah kepala kan....
Sekarang aku wat mcm biase jer...Mcm x der ape2 berlaku...Lagipun skrg aku mmg bz ngn keje kat office....Maybe pas aku balik dari KOREA nanti baru la aku buat persiapan sikit demi sikit...
KOREA?. Alamak ujung bulan depan aku kene g KOREA...Aaaaaa tidakkkkkkk terpakse berpisah utk beberapa hari ngn my family, friend & of course P.....hihhhihihiiii.
Ala g bercuti jer...sambil menikmati suasana negara orang.
Sekejap jer aku g sane. Nothing to worry tapi nak call ssh sbb kene pakai SIM CARD dieorng...Aduhhhhh macam tu plak.Die xder rooming plak....
Mcm2 la. So, nak x nak aku terpakse SEWA sim card kat KLIA nti...Balik aku kene la bayar pada mereka berapa byk yg aku gune.....

K la, rasenyer ptg sikit aku sambung updated. Pagi ni nk sambung balik buat keje aku....Tadi ngantuk. Hahahahahahhaha....ooooo effa mengular yer....
*bukan mengular cume amik sedikit waktu utk updated blog*

23 April, 2008

Happy sgt2...

Hmmmmmm...
Hari ni aku terlalu happy...WHY? *Maybe semua tertanye2 ape yg membuatkan aku happy sgt2*

Pagi tadi aku dpt SMS from my sis, SHAFINA....she said very URGENT..then aku ngn cuaknyer terus call n tanyer ape yg urgent sgt....She just laughing....laughing n laughing.

Hmmmmm geram plak aku rase. Then die gelak2 kan lagi aku...Eiiiiii geram sgt...Die main2kan aku rupenyer...Aku ingat ape yg URGENT sgt....Rupe2nyer aku dpt berita mengembirakan.
Nk tahu ke?

Hmmmmm rasenye belum masenya aku bagitahu to all of U....Biar aku simpan dulu, bile aku da ready then baru aku inform all of U k.....

But berita tu mmg betul2 mengembirakan aku.......*effa sgt HAPPY*

21 April, 2008

Harris Mierza's Bday!!!

video
Yesterday @ Mc Donald Sri Damansara aku n P same2 memeriahkan sambutan hari lahir Aris the Genius Boy wif his untie suraya....theme colour plak hijau...*mcm tulisan aku ni*..Emmmmm mmg seronok tgk gelagat Aris...Turut hadir kwn2 Kak Zura, saudare mare mereka & x lupe aku n WorldWellness Gang....Lepas mkn, ader beberapa acare dijalankan seperti ' MUSIC CHAIR' , ' SAPE CEPAT DIE DPT ' ....& finally games belon...iaitu sesape yg pegang belon bile lagu abis akan keluar or kene pecahkan belon ngn care DUDUK....hahahahahah...Yg terkene P & Cik Ona.....Atas tu video clip mereka yg bermain....mak2 org & bapak2 org pun ape kurangnyer turut JOIN that games....aku plak tukang amik video & gambar sambil tu tolong gelakkan dieorang yg kene DENDA....

This is Birthday Boy 'HARRIS MIERZA' wif his ATUK......




Theme Hijau menjadi pilihan Kak Zura & Car9 utk sambutan hari lahir Aris & Suraya.....Me wif Linda, Marina, Ona & adik Marina, Lisa....








Me wif Wan Dania Balqish....Anak Kak Sha n Midi.This cute girl that i always missed...muahhhhh love u Nia.










Dania ngn IBU die....Mmg pandai bergambar tapi ssh sgt nk SENYUM...ish ish ish...muke Nia mmg very selenge....hihihihii









Alamak? Apesal P n Ona tuh? Mesti berebut kerusi ni...Kak Zura belakang Ona pun same tgh rebut kerusi








Permainan MUSIC CHAIR...seronok sgt nengoknyer...Aku mcm biase la jadi PAPARAZI....hihhihhiihihi





18 April, 2008

X tahu nk letak title ape la...

Semalam lepas balik keje, aku terus g Subang Jaya...Singgah carrefour...Hmmmm cadangnyer nk g servis my hp tapi the guys yg selalu aku jumpe x der plak..Then x jadi la servis..So, aku pun g beli belah jer...*sebenarnyer bukan nk beli belah pun, saje je jalan2 sbb bosan duk umah*.
pas da bayar semua aku singgah kedai Dunkin' Donuts sbb teringin nk mkn donut perisa Blueberry & Orange + Choc...yummmyyyyy...EMmmm sambil jln2 kat situ aku sempat mkn donut tu...hihhiihiihiii...teruk betul la effa ni kan?

Jalan punye jalan baru la terfikir HADIAH si ARIS...This sunday birthday die..So, aku n P carila hadiah ape nk dibeli...puas kami cari tapi 1 pun x berkenan....Then da penat mencari aku ajk P mkn kat Kenny Rogers.....
Bwh ni aku punyer....my favourite dishes kat situ kacang panggang & coleslaw (wajib diorder)
termasuk la fresh fruit....kenyang sgt pas makan. Nasib baik x amik nasi..Kalau x aduhhhhhh mmg x larat nk jalan pas mkn tuh....

Yg ni plak side dishes for P..P amik ayam mcm biasela, mashed potato, kacang panggang & macaroni cheese...Tapi P ckp mashed potato die x berape nak sedap...Die siap ckp lg yg KFC punye lg sedap...ish ish ish....


Abaikan P yg tgh makan tu, aku nk amik gmbar air kegemaranku. Kalau g Kenny Rogers ni...aku akan order air Iced Lemon Tea....suke sgt tapi P x suke sbb die ckp air ni air yg x tahu rase ape...teruk betul P ni....Die order orange juice tapi bile aku rase, masam sgt....lagi la x sedap....hihihhiihiiii..Pas da makan sampai kenyang P ajk aku balik sbb die mengantuk...Aku baru jer nk ajk g cari hadiah Aris...Emmmm x per la, nti aku cari kat Mid Valley sabtu ni....Ohhh yer, sabtu ni my company ader wat bowling tournament @ Cosmic Bowl, Mid Valley....So, pas abis tournament tu aku cari la hadiah Aris.....

16 April, 2008

Hanya Kenangan...

Gambar atas tu mase GALA CONVENTION last year @ 1st World Hotel, G/Highlands...Emmmm temanya 60 an...Aduhhh lagi pening nk pakai ape tau...
Tapi jumpe jgk la, atas pertolongan P jgk la..Die yg tolong pilihkan mane yg sesuai ngn aku...Thank's P.
V all kene wat persembahan pembukaan plak tuh...Aduhhhh v all practice dalam mase 1 bln lebih kot, siap menyanyi lagu2 60 an & kene menari ala-ala 60 an jgk tau....kene menyanyi 6 buah lagu2 60 an....rotate la.
Mule2 mmg kaku la tapi bile da selalu buat x lah kaku sgt....
Nmpknye setakat tahun ni jer aku boleh pakai mcm tu, starting next year da x boleh nak join semua2 ni sbb da bergelar isteri org kan...kenela jage sikit.hahahahahahahha....
So, bolehla aku jadikan kenangan bile time da tua2 nti....hihhiihhihhiii...

Cube teka yg mane satu aku.....hihhhihhiii
yg rambut putih tu la...Emmmm teringat kenangan mase STAFF RETREAT @ IMPIANA, CHERATING last 2 year....Tema mlm tu 70's Nite...
Mule2 aku mmg x der idea langsung nk pakai ape tau, then aku g survey custume @ Sri Hartamas...pilih punye pilih, akhirnye aku jumpe jgk..Itu pun P yg tolong pilihkan...
& paling x sangke aku menang RATU 70's....Lagila x sangke...x tahu la ape yg buatkan aku terpilih...Setahu aku mlm tu ade ramai gak la pakai lg vogue dr aku....termasuk la Ona, Marina, Kak Zila, Vivian, Shakinah, Zoe, Agnes, Aida & ramaila yg very vogue.....tapi tu lah
mgkin aku very lucky kot mlm tuh....hahahahahahahahaaaaa.

15 April, 2008

Mengidam???

Hari ni kan, x tahu ape dah jd pd aku....Jeng jeng jeng...saje wat suspen.... :))

Ish ish ish teruk betul tau...tghari tadi aku x lunch pun sbb masih kenyang...Breakfast makan nasi lemak lauk tempe goreng & telur goreng....Banyak betul lauknyer...That's y la aku kekenyangan sgt2.

Tghari tadi jgk P g hantar kete ku ke workshop...hihihihihhhi *B syg P sgt*. Kene servis walaupun lambat lg nk servis...X tahu sbb ape..Sejak semalam ssh sgt nk start kete tu...selalunyer x macam tu...Aku ni biasela kan.Kalau ader yg x kene kat my mini car...cepat2 mintak tlg P hantar g check kat WAK NAN...(mekanik kegemaran Abah P & P)...kerja tangan yg sgt memuaskan kalau hantar kete kat die...

Opppsss sebenarnye nk cite pasal MENGIDAM....hhiihiihiiii..
Aku la yg mengidam nk mkn JERUK BETIK....hahahhahahahaha...mcm org pregnant plak kan...
X tahu nape jd mcm tu...mmg agak terliur bile mengenangkan JERUK tu.

So, alang2 P kuar g workshop aku pesan la belikan JERUK....tetibe P tegur aku. JERUK???.P x kasi aku mkn jeruk or asam sbb die takut aku kene GASTRIK lg....hiihhihihihi...*P mmg syg B*

So, aku ckp x jd la.(walaupun aku amat teringin utk makan..uhuks!). Aku hanye pesan jambu batu jer...So, lunch tadi hanye mkn jambu batu....sedapnyer...X per la walaupun x dpt mkn jeruk atleast digantikan ngan jambu pun ok jgk....hihhhihhiiiii....

Hari ni nk balik awal sbb byk pakaian ku yg belum dicuci.....so, balik nk cuci baju sambil tgk cite BELLA....(x sabar tgk BELLA jatuhkan Shah n Maknye yg x sedar diri tuh)

K la da pukul 5 la....Aku nk balik...Hari ni balik tumpang aman adlin ramli....kete kat workshop...so, esok confirm g keje naik MOTO.....(agak lame x naik moto ngn P)

Esok aku updated ape yg boleh diupdated.... :P

14 April, 2008

it's ok P...

As u all know, before this aku da mention that today it's my birthday kan?...
So, i thought mlm ni boleh la g CANDLE LIGHT DINNER @ Restoran Berputar, Menara KL. Tapi x jadi sbb both of us kene stay for BP...uhuks!

Tersgt la sedih sbb x dpt celebrate wif him...Nway aku x kisah sgt sbb pagi2 lagi da dpt gift from him...hihihiihhhhiiii..

Ala sebenarnyer aku da lame minta P bwk g restoran tu tapi mase mencemburui kami berdua...ahaks! *KONON*....betul la...Masing2 sibuk @ office so mcm mls nk dinner kt tempat mcm tu...

Sebenarnyer malas nk pegi KL tu. Serabut la...too crowded, lebih2 lg time pas office hour...dengan "JEM" nyer la...ahhhhh tidakkkk x mgkin aku n P bazirkan mase di atas jln raye lame2...so, ni dialog aku n P tghari tadi :

So B mcm mane ngn dinner mlm ni? :-P

Dinner? Mane? Ooooooooo. It's ok P. B x kisah sgt pun :- ME *walaupun teringin sgt..ahaks!*

Hmmmmm ok la, tapi P mmg nk bwk B ke sana, tapi mlm ni kene stay :- P
(But his promised me to bring me to BAGAN LALANG..mkn SEAFOOD....*walaupun aku alergik SEAFOOD*....hihihiiihhi. X tahu la bile free ni)

Ala it's ok la P. Hadiah yg P bagi pagi tadi tu pun da cukup bernilai buat B :- ME
(Terharu sebenarnye...sgt2 terharu...sbb da tua masih dpt hadiah)

Hmmmm k la. Lain kali kite pegi k....(senyum simpul pd aku) :- P

Itu jer P ckp? Akhirnye aku decided yg kiteorg x pyh pegi...Maybe time kiteorg free nti baru pegi kot.....Ala aku x kisah sgt yg penting P da wish aku mlm tadi.....TQVM P...

Note : To all my sister....TQ for ur's wishes today...Ayah & Mama, ALONG Love both of U very much sbb remember my birthday...*effa sgt excited hari ni*....hihihihihihiiii.




Birthday Gift 2008

Hari ni 14hb April 2008, genapla usia aku 27 tahun...ish ish ish x sangke da masuk 27 tahun....Rasenyer x celebrate sgt mcm tahun2 lepas sbb skrg aku cukup bz ngn keje2 aku....mcm tahun2 sebelumnyer aku n family akan bercuti n celebrate bday mak aku & aku sekali....

Nway kwn2 kat ofis da celebrate for me...TQ guys...terharu sgt2 sbb mase tu dalam meeting...Rase mcm terkejut sgt...Mmg aku da expect dieorg akan celebrate tapi x tahu plak time meeting ngn management....

Bwh ni beberapa hadiah tahun ni drpd kwn, boss & buah hati aku yg bagi....X expect pun dpt byk hadiah but so excited....hihihihihihihihi...

Nway TQ kwn2 ku.My GM & of course buah hatiku, P.....Thank's again...



Pemberian daripada buah hati aku, P....Jam tangan 'ELLE'..favourite brand....Thank's a lot..*B ingat x der ape2 tahun ni*....hihihihiihii.








Ni plak ABG NAZRI yg bagi...sgt terkejut sbb 1st time ABG NAZRI bg bday gift pada aku....Cantik tudung pemberian die...TQ bro!..Sape agaknyer yg pilih ni kan???? :)









This is gift from my GM...very suprised sbb pagi2 die da letak awal2 atas meja....terharu sgt...TQ ms yip....Beg yg cantik sgt...& ader style tau this bag...*hmmmm nk isi ape agaknyer yer??*









Jalan2 hari minggu...

Yesterday, aku, P, Amie, Aida, Aman & Nurul g jalan2 ujung mggu....Sebelum tu v all g kenduri kawin si Cqeen, kawan P, Aman & Amie mase sekolah dulu.....Emmmm meriah jgk kenduri umah cqeen...biasela anak sulong kawin kan....Pastu, Amie ajk v all g mandi manda kat Sg. Congkak plak...Hmmmm aku ok jer.Tapi aku x mandi la, cume ikut jer....Mase on the way ke sana, tgk cuace makin mendung...Aku just ckp kat Amie & P, nak ujan nmpk gayenye...so, mcm mane u all nk mandi....Nway mase ke sane mmg ujan lebat gile...tapi da nk sampai sg congkak tu ujan da berhenti...Tapi aku tgk air sungai mase tu mmg deras n laju sgt....Takut plak nengoknyer...V all x lame pun duk sane, sbb nk mandi pun x leh kan..Then P ajk g mkn sate kat kajang....

Then v all makan sate...Pas da kenyang melantak kat kajang tu, Amie ajk shopping @ Carrefour Subang Jaya plak...Hmmmm bagus gak...Boleh la aku shopping sekali....

Mmg semalam keje v all berjalan jer...Sampai umah pukul 10.00 mlm...Then aku mandi n tgk cite HEROES @ TV3...Pastu masuk bilik n tido...

Tepat jam 12.00 tgh mlm, P call n wish me 'HAPPY BIRTHDAY' to me....
sgt terharu sbb p org pertama wish to me.....
Thank's a lot P....




Keadaan air sungai congkat selepas hujan...Mmg laju n deras airnyer...Pastu air die keroh sgt....So x dptla dierang mandi..Hahahahhahaaa







Rombangan Cik Kiah nk g berkelah kt sg congkat..Ni baru sampaila ni....P n Amie beria-ria nk mandi ni...tapi x dpt sbb air terlalu keroh.









Aksi-aksi ini tidak dibenarkan untuk ditiru...Agak merbahaya!...Tgk si Aman begitu GAGAH mengangkat P....Dieorg x dpt mandi so, ni lah keje dieorng...sesi angkat mengangkat...










Pasangan bahagia...Amie & Aida. Skrg tgh tggu kelahiran cahayamata sulong....*ape plak si P wat kat situ tu?..Kacau daun betul la*









Dinner @ Restoran Haji Samuri..Makan besar beberapa jam menjelang my birthday....








Me wif Aida...Tgh syok makan sate. Tgk muke 2 2 ni same lebar kan....Ahaks!










Ni plak gelagat P ngn Amie, kembar si Aman...upacara suap menyuap...Emmmm amie tu teringat mase kenduri kawin umah die @ Melaka last year kot....









Ni lah bestfriend P...Aman & Amie..Kembar seiras..Kawan sejak kecil...Both of them very nice person...Ader sorang lagi...Si Alin..Die x dpt join kiteorg semalam sbb tunang die ader shooting @ PJ...




video

12 April, 2008

sooooo cute....


This is anak si Midi & Kak Sha...Yg ni mmg aku x leh tgk die...Sangat geram ngn pipi die...Namenye Wan Dania Balqish....Comel n cute...Panggil Dania jer...
Aku pantang tgk Dania sbb geraaaammmmmmmmm
Nway rindu sgt pada Nia.Skrg kat umah ATUK die...@ Ipoh la...Cian Nia..Ibu n Papa keje...
Ibu plak outstation @ JB...weekend baru ader sini...X per Nia, Ibu Nia syg Nia...Just be a GOOD girl k....Nmpknyer next month baru leh jumpe Dania....
Miss her so much.


Ni anak si CAR9 & Kak Zura....Name MOHD HARRIS MIERZA. Panggil aris jer....
Sangat GENIUS this young kids. Mcm Mummy & Daddy die...Aris skrg da boleh berckp but mummy & daddy die jer yg fhm...Yg bestnyer die da boleh sebut my name....hahhahahahahah.
Suke sgt tgk telatah si Aris ni...He called me 'untie fa'....sooo sweet aris....I love u so much...
So, nti jgn nakal2 k. Be a nice boy.

Suprised....

Yesterday, aku n my team @ BDT's n yg lain2 wat suprise for my BOSS, Mr Engku Edman....

Pagi2 tu mmg la Cinta Club da celebrate his b'day....So, v all kat BDT ni just buat biase2 jer...Hahahhaha saje wat gempak...En Man x tahu yg aku n tunang die da plan awal2 utk celebrate ptg semalam...

Suprise Birthday party ti x lah besar sgt pun.Just wat sederhana jer kat bilik aura anggun pas pukul 5...V all wat dlm suasana yg romantik...*yeke?*..

Tepat jam 5.15 pm v all ckp ngn die yg v all nak balik...(Padahal x der pun nk balik lg)

Termasuk our GM, Nazri....(konon mcm nk balik la tu). Then aku suruh AIDA call his extension n mention to him yg ader customer nk tahu ttg produk kat bilik aura anggun....

Then, En Man pun kuar la drpd bilik BDT...(v all da stand by dlm bilik Aura Anggun). Tapi v all tgk die just lalu jer depan bilik aura anggun tu...Alamak die nk g mane?

Then nasib baik Ms yip ader, then En Man terus masuk bilik n v all jerit ramai2 "SUPRISE" pada die. Die mcm terkejut n terharu....hahahhahahahah...

Lagi terkejut tgk v all yg kate nk balik tadi n termasuk tunang die pun ader same kat situ...

Lepas acara tiup2 lilin n potong kek n makan2, Lina pun bagi la birthday present pada En Man...V all yg tgh mkn pun terus mcm menyibuk2 nk tahu ape hadiahnyer....hiihhhiiii

Then ngn penuh sabarnyer v all tggu en man bukak hadiah die.....cantik lina packing..Semalam x sempat snap gambar bertapa lawanya bungkusan hadiah tu....ahaks!

Emmmm tggu punye tggu....wowwwwwwwwwwwwww...
En Man dapat hp.....ish ish ish.Beruntungnyer...SONY ERICSSON K810i....wahhhh bestnyer..Bawah ni photo hp die....best tu...'CYBER SHOT' lg....


Pas da settle, en man ajak g dinner @ satu kedai makan kat area warehouse....Makan besar jgk la...BOSS kami mmg x kedekut punyer....N boss kami ni, kalau kt ofis tu die mmg same2 cuci pinggan, kemas bilik...sape ckp boss x leh wat semua tu...betul x?

Nota : HAPPY BIRTHDAY to MY BOSS...x sangke umurnyer die baru 33 tahun...V all ingat umur die da 37 tahun tau.....so moga cepat kawin n murah rezeki....AMIN!

11 April, 2008

Merajuk...

Hmmmm semalam P ajk aku g training bowling @ Summit kan?..So v all g la tapi lewat sbb P tgh siapkan slide presentation die...So, aku just tggu la die buat sampai siap...

Suddenly aku dah terLEKA wat keje...Aku tgk jam dah pukul 6.15 ptg...Alamak, janji ngn Aman & Nurul pukul 6.30 ader sane...ish ish ish.So aku terus ckp kat P jom la kite gerak..Nti takut lame plak si Aman tggu kite....Then ntah mcm mane die tertengking aku...

Jap la. Ni x siap lg:-P (dengan muke bengis)

Nape mesti tinggikan suara pada B :- Me (Pastu aku terus tarik muke)

Alaaaa....sorry B, bukan sengaje B :- P

Hmmmm malas la nk pegi training. Kalau P nak pegi, P g la. B boleh balik naik Teksi :- Me

B jgn la mcm ni (sesi memujuk). :- P

(Aku tetap berkeras jgk) Aaaaa B x nak pegila P.Kalau P nk pegi, just go ok :- Me

Dalam pada masam2 muke tu aku sempat jeling kat P...Kesian tgk muke die. P ni kalau die da buat salah pada aku die akan mengeluh cukup panjang....Tu mmg style die...Aku suke tgk muke die time2 mcm tu....hihhhihhhiiiiii...Pastu x abis mcm tu tau....sambung dialog.

B jgn la mcm ni....P x sengaje tinggikan suare pada B...Jgn la amik hati sgt...k syg :- P
(Cube sedaya upaya memujuk aku)

Aku still diam kat tempat aku...x ckp ape2 pun. Muke sgt masam....(ala saje tu, padahal aku berlakon jer depan die. Saje nk tgk care die memujuk aku...Sbbnyer aku da lame x merajuk...Hihihihhihihih)

Last2 aku off kan my PC, aku terus bla...Jalan sorang2 kononnyer nk g tahan Teksi la ni...hahahahaha...Die kejar aku..Sebelum tu aku masuk toilet dulu..Then bile aku kuar tgk P da ader depan pintu ofis..Masih ajk aku pegi sekali...dialog lg

Hantar B balik umah. B x nk pegi training :- Me

Ala B, x mau la mcm ni. B akan buat P ssh hati tau :- P

Dlm hati aku hanye ketawa tgk gelagat P.

Masuk kete aku diam n terus tido.Malas nk layan die...hihihihihihi..Rupe-rupenyer aku tertido betul2...teruk betul.Sedar2 P kejutkan sbb da sampai Summit...Aku mcm mamai terus bangun n kuar kete (lakonan)...Then P pun tegur :

Aikkkkkk merajuk lagi keeeeeee? :- P (sambil tersenyum sinis pada aku. Perli sebenarnyer)

Aku mcm bingung sekejap...Then baru aku realise yg tadi aku mmg merajuk ngn P...(lakonan.Saje jer buat2 mamai. Ingat nk merajuk lagi)

Rupenyer P da tahu.....aku saje je merajuk....KANTOI. So, x jadi nk merajuk lame2....

Aduhhhh terkantoi plak aku...Selalu jadi lakonan aku, hari ni ntah mcm mane die tahu plak...

******************************************************************************************************************


10 April, 2008

Training...

Hari ni lepas keje aku nak g training bowling @ Summit, USJ...
Yang pergi cume aku, P, Aman & Nurul jer...Ala saje je g training...Sbb next week ader Bowling Tournament @ Cosmic Bowl, Mid Valley.

Hmmmm aku salah seorng FINALIST yg terpilih semasa bowling selection di PD tempoh hari. Sebenarnya mase selection tu aku x lah terlalu mengharap utk terpilih. X terfikir langsung pun untuk terpilih. Mase kat PD tujust main for SERONOK2 jer. Tu pun bile main mcm x der FEEL sbb bowling alley kat situ mcm x best (Le Paris Hotel, PD). So, sebagai persediaan awal, ni nak g training la ni..Yelah mane boleh kalah maaaa...hihhihihhii.X der la.Aku pun bukannyer pandai sgt pun...Setakat baling2 tu bolehla.

So ader 12 org yg tersenarai utk Bowling Tournament tu nti...Bwh ni barisan FINALISTnter :

  1. DND ~ Our CEO
  2. Najmie ~ Our Director
  3. Azman
  4. Car9
  5. Hazeri
  6. Wan Mohd Effendi
  7. Aida
  8. Ona
  9. Effa
  10. Kent
  11. Nazri ~ Reserved
  12. Hamidi ~ Reserved
Tu semua adalah senarainya...So v all akan dibahagikan pada 2 group...So WORLDWELLNESS akan menghantar 2 GROUP untuk menentang para leader nanti...Nama2 yg reserved tu sebenarnya adalah our best player tau...Saje letak reserved. Hihihihihihiiiii......

So nantikan kehebatan pasukan dari WORLDWELLNESS nti.....hihihihihihihiiii

So hopely salah satu group kami akan menang nanti..Tapi kalau boleh biarlah 2 2 menang...

K la, aku da nak pergi ni...Esok aku upload gambar2 nye k...

See ya !!!

Da ok sikit...

Hmmmmm petang semalam kan aku kene ALERGIK satu badan.

Aaaahhhhhh mmg merimaskan seluruh badan aku. Nway aku tetap stay for BP last nite...Alhamdulilah.

Balik pun da lambat sgt2...Sampai umah da pukul 11.55 malam...Hmmmm ape lagi aku balik terus masak air untuk mandi...Da tengah malam masih nk mandi...Abis nk wat mcm mane sbb da x tahan sgt...Siap campur ngn DETTOL lagi....hahahahahahah...
Pas mandi baru la rase sgt2 LEGA....Then makan ubat yg pelbagai jenis...aduhhh byknyer kene makan ubat & terus aku tido.Mate sangat ngantuk but call P dulu tuk widh GOOD NITE o himmm. Wajib tu for every nite..Hihihhihhhhi

Bangun pagi tadi, da ok sikit dari semalam...Ahhhhh lega rasenyer...Bangun jer terus mandi n bersiap ke office. Sampai ofis punch the card n g breakfast @ MAMAK MURAH...*again?*.Emmmm teringin nak makan nasi lemak piring kat situ. Breakfast ngan P n Abg Nazri...Sambal die pedas plak hari ni...Ahhhhh berpeluh-peluh dibuatnyer.

Masuk jer office aku pun mulekan keje. Today DND minta aku g TEKUN n INSKEN @ Putrajaya utk hantar senarai name pemohon n proposal training 3 hari 2 malam pada mereka.
Aku g ngn Nicole n P jer...
Hmmmm mungkin dalam pukul 1 ni aku kuar, tapi g lunch dulu then baru terus g TEKUN n INSKEN...

Alamak da pukul 1 la beb....K la aku chow dulu..Nti sambung balik...

09 April, 2008

Alergik la...

Itu aku la...tgh tggu amik ubat...Hmmmmm agak lame aku menunggu. Ingat sekejap jer
Nmpk x tgn aku asyik duk mengaru jer..hahahahahahahah.
X tahan betul la...




Petang tadi x tahu la what happen to me...Abis satu badan gatal2...Mmg merenyam2 betul...Sampai x senang duduk nk wat keje...Rimas betul aku dibuatnyer...

Start merenyam-renyam jam 3.00 petang...Siap tergaru sini tergaru sane...Last2 P tanyer What happen to me?
Then aku ckp jer la bdn aku gatal2..Dunno from where datangnyer...
Aduhhhhhhh x tahan sangat ngn KEGATALAN ini...

Dah la malam ni kene stayback for BP....Aaaaaaa geramnyer...Nape la today plak die nk datang penyakit ni....

Last2 P ajk g klinik untuk check...Yelah die plak x tahan tgk aku tergaru-garu.....Hihhihhihhhihi

Aku pun g klinik n DR ckp aku alergik pada makanan...Emmmmm plak...Sebelum ni aku mmg ader alergik tapi x lah seteruk hari ni....
Nasib baik la x bengkak2 muke den....Hahahahahahaha.

Pas da amik ubat aku singgah MAMAK MURAH kat depan kedai SOH area OLD TOWN tu....
Laparla plak then mkn roti canai jer...
Tgn masih tergaru-garu....Eiiiiix malu betul.Nasib baik la kat klinik tadi x kene inject...
Aku betul2 FOBIA ngn jarum ni....Just amik ubat jer.

Akhirnyer gatal2 tu makin berkurangan selepas aku mkn ubat alergik tuh...
Thank's God...
So, aku stay jgk mlm ni for BP....
Hingga waktu ini aku masih bertahan....
*effaverytoughwoman*

Hmmmm nk balik la sbb da lewat ni. Esok kemungkinan ader temujanji aku n my boss @ Putrajaya.....

K la.... see ya!

Gathering...

Last nite v all g dinner @ Pizza Huts kat PJ New Town...Emmmm P dpt DURIAN RUNTUH...oppssss tercakap plak P...So, ader rezeki lebih P ajak la Nazri, Aman, En Edman n tunang die sekali...n of course me la...hihhihhhhi...
Ala bukannyer ape P saje nk gather2 ngn dieorng ni...

P tgh khusyuk memilih menu utk v all dinner last nite...Aku mcm biase la jd paparazi...hihihiihihiiii...Yelah yg nak belanja P bukannyer aku...

My boss ngn tunang die, LINA....seronok si LINA tu gelakkan AMAN...
Semalam mmg kesian ngn AMAN sbb kene DAJAL ngn Nazri n En Man...

Kepale my BOSS bukan main berkilat-kilat....TQ BOSS sbb T-UP p before this...




08 April, 2008

Mamai...


Sangat MAMAI or MAMUN hari ni...

Bosanbetul la kalau mamai mcm ni...Aku mengantuk sgt2...Malam tadi Bp abis pukul 10.30 malam, tapi all the leaders ader meeting after meeting ngn group dieorang sampai la pukul 11.00 lebih....aku mmg x larat sgt2...

Abis jer BP v all g supper @ satu kedai makan kat area WAREHOUSE...Borak punyer borak v all baru perasan yg dah hampir 1 pagi....
Patutla mate ni makin lame makin berat...
Ahhhhhhhhhhhh.....

Sampai umah tido...sedar2 jam pukul 7.30 pagi...Alamakkkkkk da lambat ni...Ngan baju x iron lg...Aduhhhhh aku kesiangan.

On the way ke office aku sempat tido lg....hahahhahahahah
SANGAT NGANTUK...

Nk balik jap lg...Nk tido puas2 kat umah..Pas tgk cite SINDARELLA aku akan terus tido.....




07 April, 2008

Dinner wif Car9's Family....

Sign board tempat v all dinner last night...X berape jelas la....sorry yer kawan2...
~ KAK LONG PARADISE ISLANDS CAFE ~



Semalam aku gerak dari umah jam 5.20 petang....Mule2 P ajk tgk wayang, tapi aku malas sbb kepale tgh skit, so aku mmg x der mood mase tu...Then aku bg cadangan pada P kite visit Car9, Kak zura & Aris Boy...Da lame x lepak2 umah dieorg...So, P ckp ok jer....Then aku n P pun gerak ke umah Car9...Masu tu da mule ujan rentik2 n petir sabung menyabung....GERUN aku tgk...Yelah walaupun duduk dlm kete, tapi aku ttp rase takut...so, aku beristifar byk2 ngn P...Mudah-mudahan selamat sampai... Sampai umah Car9 ujan dah x berape lebat sgt...Aku n P masuk umah n rehat...Then Aris Boy keluar...Bukan amin lagi die happy sbb ader tetamu dtg umah die...Aris baru bangun tido sbb penat bershopping ngn MUMMY die @ the curve...So, aku mmg geram ngn budak2 comel n ligat ni....Aris called me 'UNTIE Faaa' n P plak die panggil 'UNCLE P'....Emmm biasela die tgh seronok belajar bercakap.... Pas da lepak2 kat umah Car9, die ajk g dinner @ KAK LONG PARADISE ISLAND CAFE di GOMBAK...So, kiteorg g la sane...x jauh mane pun kalau dari umah Car9... Sampai sane aku mcm terpegun tgk restoran die...Mmg ala-ala dlm hutan...hihhihhiihiihi. So, v all amik tempat kat bwh pondok, n duduk bersila lagi...ahhhh mmg terase ala-ala kg kat situ...mmg klasik tau... So, bile MENU da sampai KAK ZURA ape lg, tolong order kan... So, mlm tadi v all dinner makan byk jgk la....Hmmmmm contohnyer :
  • Sup ekor
  • Siakap Goreng Butter
  • Asparagus Goreng Belacan (ye kot sbb rase mcm die letak belacan)
  • udang & sotong celup tepung (sgt sedap sbb rangup)
  • Telur Dadar
  • Char Kuew Tiau (Kak Zura yg teringin nk mkn)
  • Bali Ais
  • Durian Belanda
Semua tu Kak Zura order MEDIUM size.....yelah 4 orang makan...ehhhh 5 org makan termasuk ARIS BOY...lupe plak kat this GENIUS BOY....hihihiiiihhii... Ingat nk upload gambar tapi gambar2 x berape jelas n keadaan mase tu tgh hujan.... Pas da kenyang v all balik....Aku singgah umah Car9 amik kete n terus balik....sbbnyer mate mmg sangat mengantuk...Satu lg penat sbb pagi semalam aku kene keje sbb ader MAJLIS DOA SELAMAT & special program @ Office....Abis pun sampai pukul 3 ptg....Aku terus balik umah n rehat sekejap....Then P jemput aku kat umah pukul 5 ptg utk 'DATING'.... :P

Nota : Nti ingat nk ajak2 kawan2 yg lain mkn kat KAK LONG PARADISE ISLAND CAFE....Harge berpatutan n makanan pun sedap2.....


Keadaan di JALAN DUTA petang semalam....Time ni aku nk g umah Car9 @ Selayang...
Air naik begitu cepat hingga banjir n menyebabkan kesesakan....Itu baru sikit, x tgk lg kat my office....lagi teruk tau.



Bosan time...ahaks!

Posing sorang2 dlm bilik....Hmmmmm bosannyer bile time menunggu ni kan ???...Ni waktu tgh menunggu P amik aku g dinner. Semalam la ni..So, bile dah bosan, ape lg aku pun posing la sorang2....ahaks!

Nak tunjuk bulu mateku...lentik x???? Hahahahahahaha..
adakah aku ni perasan....????

Hated Traffic Jam....

Keadaan jalan dari exit seremban menghala ke pusat bandar....SESAK...SESAK...SESAK...

Last friday, pas keje terus balik kampung. Before that aku singgah umah my sister @ Salak Tinggi...Hmmmm sebenarnya malas nk pegi umah dieorng, tapi terpakse coz my mum pesan something from my sister....Sampai sane dah pukul 6.45 ptg...aduhhhh penat gile n kepala berdenyut-denyut plak tu.

Then pas da settle semuanya aku pun terus balik seremban...Rase mcm malas nk masuk highway. So, aku ngn selambanyer ikut la jalan lame...Aku ikut jalan nilai-labu-seremban....Hmmmm mcm biasela kalau da masuk laluan kampung ni...Ngan lori yg berlambak-lambak...so jalan pun agak teruk...aduhhhh tension betul kalau bwk kete ngn keadaan jalan yg teruk tu....Kesian "MY BABY"...
*tu lah, padan muke effa*

Time da sampai seremban...ujan lebat giler n angin yg sgt kenyang....Mmg gerun jgk la nk drive mase tuh...Nway aku drive slow2 jer...
Masuk jer persimpangan ke seremban, Ya allah kereta punyer la banyak....So, ape lg mesti jln raya sesak...Alaaaaa tension betul aku mase tu...Aku ingat seremban x la "JEM" tapi semua telahan aku merosot...lagi teruk aderla...
Aku rase mgkin sbb ujan yg lebat, then org drive x laju, pastu banjir la kat depan TERMINAL ONE, pastu org nk balik keje lg...ish ish ish...So aku sampai umah mak aku tepat jam 8.30 malam...Naik keras kaki aku sbb bwk kete MANUAL.....


04 April, 2008

Japamala Resort, Tioman Island

Kepala tgh berdenyut-denyut skrg ni.....shhhhhhh diam2 jgn bising2. Nti kalau P tahu mati la aku....Hihihihhiii...This week almost every day meeting...Wahhhhhh rase kepale ni terase fening la...byk nk difikirkan...
So, ni tgh rehat jap n ape lg aku updatela my blogger... :P

Hmmmmm kalau u all read the title maybe u all tertanye-tanye ttg ape kan?
Sebenarnyer just nk mention that aku da booking for HONEYMOON package @ this place..*poyobetullaeffani*
Shhhhhhhhh P x tahu tau...hihhihhihiihi..So far not bad die punyer rate, nway aku mmg teringin nk pegi sini...Sebelum ni aku pernah pergi this island tapi resort lain...
Mmg cantik n terase tenang sangat2....sebabnye :
  • Terpegun ngn kejernihan air lautnya
  • Hidupan lautnyer yg mmg .....sukar digambarkan!
  • Resort @ Kg Salang tu pun unik sbb terdapat BIAWAK2 yg BESAR2...owner di situ bela.
  • Owner chalet tu mmg ramah n baik hati
  • Tempat2 snorkeling & scuba yg cantik2
Bawah ni gambar2 @ JAPAMALA RESORT, TIOMAN ISLANDS...kalau nk tgk lebih jelas n dekat boleh la masuk website die...nk tahu cari la kat GOOGLES...hahahahahhahaaa.Ala just taip JAPAMALA RESORT. Bagi mereka yg nak menikmati suasana romantik bersama pasangan masing2 boleh la try HONEYMOON di sini.....