In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

30 June, 2011

Latest of ME!

Yuhuuuuu.....
Hari mood kureng sikit.
X tahu la pas balik from jumpa pakar pemakanan Izzul Islam fa jadi sedih sgt.
Masuk jer office terus fokus pada keje.
Malas nk ikutkan perasaan fa....


Tghari keluar lunch ngn Hubby, Kak Reena & Midi.
Makan kat Restoran Nur Balqis, Tmn Medan....

Menunya :


  • Nasi putih 1/4 pinggan
  • Sambal tempe
  • Hati Goreng
  • Sambal Tempoyak
  • Teh O Limau Suam


Hari ni lapar sgt. Itu yg makan nasi. Rasanya dah 4 hari x makan nasi....
Skrg ni fa mmg control makan. Yelah berat skrg ni da ok.
Ingat nk turunkan lagi 2 kg tapi hubby fa x kasi.
Dia x suka fa ni kurus sgt....
Malam ni kami berdua nk berdating di Sunway Piramid....hihihihi
Izzul Islam duduk ngn opah kejap yer...
Sorry syg. Sabtu & Ahad ibu & papa bwk Izzul jalan2 k...

Ni photo terbaru dari fa...



Oklah....
esok fa update k...
Muahhhhhh...daaaaa



Nukilan,

29 June, 2011

Luahan Rasa

Hi fellas,
Setelah 2 bulan lebih diri ini menyepi.....& terasa sungguh sepi & sedih.
Ntahlah mungkin perasaan je kot. Tapi kawan2ku dpt lihat perubahan pada diri ini...
Nmpk kurang ceria & kurus sikit....
Mgkin penat ngn kerja di office / melayan kerenah Izzul Islam yg mmg hyperactive skrg ni serta melayan perasaan yg ntah ape2. Sebenarnya fa x nak fikirkan tapi ia dtg bagaikan ada sesuatu yg perlu fa lakukan or bertindak.  Now fa alami sakit belakang balik....sebelum ni sakit tu hilang, tapi sejak last week dtg balik menyerang...Sakit mmg sakit tapi ape kan daya, tahan jer lah....
Hmmmmm mcm mane nk mulakannya....agak berat utk bercerita tapi disinilah tempat luahan rasa fa pada sesiapa sahaja.....nama x kan di sebut. PNC ok...hihihihi.


Rasa biarlah rahsia fa jer....
Better simpan jer. Ingatkan nk luahkan tapi rasa mcm x guna sbb benda dah lepas kan.
So ni ada sedikit ayat2 motivasi yg fa ambil dari one of my friend di FB.
Cuba baca & fahami setiap ayat2 nya.



  • Berterima kasihlah pd org yg telah MELUKAI hatimu krn dia telah membuat hatimu kuat.
  • Berterima kasihlah pd org yg telah MEMBOHONGImu krn dia membuat hidupmu makin bijaksana.
  • Berterima kasihlah pd org yg telah MEMBENCImu krn dia yg mengasah ketegasanmu.
  • Berterima kasihlah pd orang yg telah MENYAYANGImu krn itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu..



So, itu jer utk hari ini...
Will update esok kalau ada berita menarik from fa k....
Selamat Malam & Daaaaaaaaaaa




Nukilan,

Izzul Lagi....


Hi girls.....
Ni just nk upload gmbr Izzul Islam yg seronok tayang gigi2 dia...
Saksikannnn....


Ibu love ur smile sayang.....

Ni masa menunggu papa izzul present di Perpustakaan Kuala Berang, Terengganu  11 Jun lepas

Feelin²  nk drive kete la ni ye Muhammad Izzul Islam....

Ni di Hotel Crown Garden, KB....Anak ibu keletiihan. Papa layan FB bila Izzul Islam tido. Papa masa ni x abis present lagi

Ni sebelum tido layan video klip Adira ~ Ilusi. His favourite video....hihihihihiiii



Itu antara yg latest jugaklah gmbr2 Izzul Islam....
Kalau ada lagi fa will upload k....
K lah, mcm malas nk menaip...tapi dlm kepala ni mcm2 nk cerita...
Xper, fikir dulu, jap g fa buat new entry k....



Nukilan,

Percaya Padaku....

Hi peeps!
Hari ni dtg keje agak lewat sbb malas nk bangun...hahahhahaa.
Siap berpelukan ngn suami then x sedar jam dah pkul 8.00 pg. Apa lagi melompat lah fa utk mandi dulu.
Huhuhuhuuu....Sebenarnya dah bangun solat jam 6.00 pagi then baca novel.
Tetiba rasa mcm beratnya bijik mata fa ni...
Itu yg baring2 then terlelap....hihihihihiii


Sampai office jam 9.15am. Merah punch card ku.... :)
Hari ni fa sakit belakang...aduhaiiii mata asyiklah mengantuk manjang...
Maklumlah badan x berapa sihat kan?
So mata agak kelayuan sikit...hihhihihiii


Sebenarnya just nk upload lagu from UNGU ~ Percaya padaku
Best lagu ni....Lagu my hubby dedicated for me.
So sweet dear....really sweet.
Cubalah dgr.....



video

Percaya Padaku ~ Ungu



So skrg ni lagu tu dah jadi lagu background utk blog fa...
X pernah jemu fa mendengarnya.....
Thank you my darling....My hubby sgtlah romantik.
Untung kan sy dapat suami mcm dia....sgt beruntung. Huhuhuhuu
Ada cerita di sebalik lagu ini...
Nanti fa story yer...




Nukilan,

28 June, 2011

New from Him

Hi fellas,
Aduhaiiiii apesal skrg ni fa sgt lah malas nk updates blog fa.
X tahu la bila nk hilang penyakit malas ni...

Just nk upload latest photo from Izzul Islam.
My lil' boy yg semakin hari makin membesar & lasak....
Kalau nk tgk Izzul Islam diam hanya pada waktu menyusu & tido je....
Waktu selain itu mmg dia x reti duduk diam....ada je keje dia nk buat. Mengalahkan org dewasa.


Klah, malas nk melalut panjang2...
Enjoy the pics k....muahhhhh



Hari ni genap usia Izzul setahun 6 bulan. Sekejap jer masa berlalu kan. Pejam celik pejam celik dah hampir 2 tahun usia Izzul. Rasa sakit bersalinkan Izzul masih fa rasai....hihihihihiii.




Ni antara yg terbaru from Izzul Islam...
Edit by his papa....
Skrg ni my hubby tgh mencuba bidang baru...
Photography.....
Fa sgt suka. Nti senang la fa & Izzul jadi model sambilan papa....
huhuhuhuhu...oklah. itu jer...


Daaaaa......


Nukilan,

23 June, 2011

TQ Sayang...u always make my day.


Thank's to my love for this song. Sgt bermakna buat diri ini...
Always love u hingga hujung nyawa.



Nukilan,

Erti Kawan


1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL. 
Mula-mula kejar.. dah dapat sepak.. 

2) kawan tu bkn mcm main SKATE. 
Mula-mula gosok..lepas tu pijak... 

3) kawan tu bkn mcm main RAGBI. 
Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang.. 

4) kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. 
dah pakai, buang.. 

5) kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. 
Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai. 

6) kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah
takde..hujan gerimis baru muncul.. 

7) kawan tu bkn mcm KERETA. 
Rosak skit,jual.. ambik kereta baru.. 

8) kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. 
kejap ade kejap takde.. 

9) kawan tu bkn mcm BANK. 
Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik. 

10)lagi..... kawan tu mcm ape ye???? 
Haa..kawan tu mcm AWAK LA. . 
bila saya hantar msg, 
awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis. 

Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. 
bagi saya, kawan tu penting. 

Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, 
sedih, berduka dan sebagainya. 

Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. 

Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya. . :)




Nukilan,

03 June, 2011

Bunga Ohhh Bunga

Hi fellas....
Lama x updated blog ni....
Just nk kongsi ngn u all pasal fa dapat bunga dari suami tercinta...
Suprise jugak sbb tetiba bagi bunga... :)

malas nk cerita panjang2 just tgk je gmbr nya




Happy sgt2 hari tu sbb dapat bunga...
Selalunya hubby bwk pergi makan jer...
Ni bagi bunga plak....ada 12 kuntum.
Maknanya kau milikiku...syahdu & romantik betul my hubby.... :)

Nways TQ sayang for everything...
Mohon ampun & maaf jika B melakukan kesalahan pada P.
Love u muahhhhhh


Nukilan,