In Memory....

Lilypie Angel and Memorial tickers

Followers

29 August, 2008

Pesta Buah-buahan Tempatan...

Perghhhhhhh.....kenyang betul la...nk jalan pun x larat ni.
Hari ni my office ada wat PESTA BUAH-BUAHAN TEMPATAN. So tepat jam 5.15pm kami da ramai2 mengerumuni belakang ofis tempat kami adakan PESTA tuh....

So mcm2 buah-buahan tempatan yg kami beli...lagipun 1 ofis nk makan kan.
So kenelah beli byk2 sikit.
Durian kami cari sampai kat Kelana Jaya sbb area Tmn Medan duriannya byk dah menganga-ngaga kat bontot die....
*mesti isi die dah masam2 sikit & berair-air kan???*


Antara buah-buahan yg kami beli RAJA BUAH 'durian', rambutan, duku langsat, pulasan serta buah dokong....Pemanis mulut kami ptg tadi ice cream magnolia...ada 3 perasa. Vanilla, coklat & strawberry....
Gile betul lah...pas melantak durian makan ice cream...ish ish ish....boleh demam tuh.
Ntahlah org2 tua selalu ckp mcm tuh. tataulah betul ke x?


K lah, malas nk cite panjang2 lah. X der mood sbb terlalu kenyang ni...
So korang boleh tgk kami melantak melalui gambar2 kat bwh ni......







Our presiden club cinta tgh syok mkn durian D24....byk sedap lah...




Tu dia presiden sedang gigih mengopek durian...gigihnya gigihnya....
P plak sedang syok menjamah durian....sedap siot durian2 ni...aku makan byk gak lah...ni pun dah rase tekak aku makin perit...x per xper minumlah Rx WATER byk2....







Buat hal....

Semlm aku buat keje serba x kena...geram betul aku...
Ni semua gara-gara adik lelaki aku lah...
Pepagi Ina (kembar adik lelaki aku) call minta tolong ngn aku...
Yang peliknya Ina siap nangis2 lg...sambil cerita kat aku...


Mula2 aku ingat die yg bermasalah rupe-rupenya kembar die yg bermasalah...
So, cerita punya cerita barulah tahu ape permasalahan die...
Masa mule2 aku dgr Ina cerita kat aku aku mcm terkejut BADAK...
Nk tercabut jantung aku dgr...Mmg boboy ni suke buat hal....
Aku betul2 angin serta bengang ngn adik lelaki aku sorang ni...
X abis2 buat hal....eeeiiiii geram tahap cipan smlm....


Ada ke g pinjam duit ngn AH LONG...
Patut ke??
Mmg aku ceramah die smlm...gile ke ape pinjam duit ngn AH LONG...
Smlm call minta tolong ngn aku...nk pinjam duit...
Bukan sikit2...byk plak tu...x main lah ratus2...ribu2 tuh......
Cina tu siap cari die sampai kat umah my sister....Aku dgr mcm kecut perut plak.
Nasib baiklah die x bwk parang ke ape kan?


Aku mcm blur plak...Ape aku nk wat ni ???....
Tengahari semalam g kuarkan duit gaji aku tuk bantu boboy...
Aku x nak kuarkan simpanan aku tuh....sayang siot.
Menyimpan nk gile tuk kawin tetibe kuar kedebuk beribu-ribu....
Aduhhhhh....tapi xperlah...bukan x dapat balik duit tu....Lagipun melibatkan nyawa adik aku tuh....NAsib baiklah bulan ni rezeki aku murah.....ish ish ishhhhh


Then petang smlm pas abis keje terus g umah Ina kat Salak Tinggi....
Pas dinner ramai2 ngn adik2 aku, aku pun mula lah CERAMAH pada boboy...
Die diam jer sbb dia tahu ALONG die mmg tgh bengang & teramat marah ngn die.
Tahu x per....buat hal pinjam ngn AH LONG...
Ni aku rahsiakan dari parents aku...
Nk mampuihhhhh kalau ayah aku tahu...
Kene sembelih boboy nanti ngn bapak aku...*ehhh xder lah....gimik jer tu*.


So, hopefully everything will be settle by today !


Aku risaukan boboy...takut ape2 jadi kat die nanti...
Aku siap pesan lagi pada dia, papahal mintak tolong ngn adik-beradik...
Bukan buat keje bodoh pinjam ngn AH LONG ni...
Tu namanya menempah maut...kalau byr x per, tapi kalau x boleh bayar...sajer je
Dah pinjam ngn Ah long ni bunga die tinggi..tiap2 minggu bunga naik....gile betul...


Nota jariku : Bukan nk memburukkan adik sendiri tapi dijadikan sebagai peringatan untuk berkongsi bersama-sama my readers jer. Bahaya bile berurusan ngn Ah Long ni....Mcm2 boleh jadi. So, berfikirlah sebelum kita melakukannya....BERINGAT sebelum TERLAMBAT

Oh friday....

Pejam celik pejam celik dah hari JUMAAT kan?
Cepat betul masa berlalu kan...


Today datang keje macam biaselah. Cume aku terbangun lewat hari ni.
Mmg x sedar langsung. Walaupun aku kunci jam tapi x sedar bile jam berbunyi.
Actually aku terbangun jam 5 pagi tadi. Perut aku memulas-mulas nk buang air.
So bangunlah buang ape yg patut. X elok kalau kite tahan2 ni kan.
Mmg aku da kunci jam kat my hp pukul 6.30pg.
Tapi tulah mcm mane aku boleh x sedar langsung...


So, aku bangun ngn kelam kabut cuci muka & terus ke dapur.
Smlm aku dah janji ngn salah sorang ofismate aku nk gorengkan nasi tuk die...
Die mengandung so aku takutlah die kempunan plak nanti.
So aku berusaha jgk tuk masakkan untuk ' mummy to be ' ni...*x tatau lah sedap ke tidak.Sbb masak pagi tadi mmg EXPRESS betul...hihiihhihihihi*
Pas dah siap masak, aku bergegas plak iron baju. Nasib baiklah baju hari ni aku pakai yg senang diiron...


Then aku mandi jam 8.15pg tadi...aduhhhhh dah lambat ni...
So bersiap lah cepat2 takut En Hafiz tggu lame kat bwh nti...
Tgh bersiap P sms die amik lambat sikit sbb perut die sakit...
Aaahhhhhh alhamdulillah....sempatlah aku bersiap...


Pas dah siap aku tgk jam dah hampir pukul 8.45 pg....aaahhhhhh merahlah punch card aku hari ni...So, aku call P tanya die dah kuar umah ke belum..,P on the way.
Sampai ofis betul2 jam 9.00 pagi...lintang pukang g punch the card...
Nasib baik sempat...huuuhuhhhuhuuuuu


Breakfast aku x beli sbb ada somebody belanja....yeahhhhhhhh...1 ofis makan free today....
*TQ RINIE....sedap nasi lemak tu...nti boleh la k.effa kirim..huuhuhuhuhhuuu*


Pergghhhhh kenyang betul pas makan nasi lemak pemberian RINIE...Then sambung wat keje balik...Time bulan puasa ni adalah masa aku tuk buat filling, filling & filling...


So, ptg ni my office ada wat PESTA makan buah-buahan tempatan. So, semalam aku dah g survey kat mane nk beli...Pas solat jumaat aku & presiden kelab akan g beli buah-buahan tuk kami makan petang ni ramai2.....


Hurmmmmmm...ape nk taip lg ni....

K lah kot....will update later lah !!!

28 August, 2008

Lunch time...

Today aku lunch makan nasi goreng kampung hasil masakan aku...
huhuhuhuhuhu....hari ni masuk lambat sbb mlm tadi stay kan.
So sempatlah aku grg nasi kat umah tadi.
Sampai ofis aku terus makan nasi tu.
Sambil makan sambil buat keje...


Hurmmmmm satu lg GAJI dah masuk hari...
Yahooooooooooooooooo....
So pukul 1 tadi aku g withdraw duit aku.
Bulan ni our incentive x masuk sekali. Maybe management bagi next week kot.
X per lah...bulan ni aku mewah sikit...huhhuhuhuhuhuhuhu
Bulan ni dapat duit KUTU, dapat additional BONUS from AMAN...& incentive tambahan for GALA lepas *dapat ke??*....Bestnya.
KAYA & MEWAH betul makcik bulan ni....
X per x per, bulan ni kasi simpan lebih2 sikit.


Balik jer dari bank, aku sambung wat keje.
Tgh syok buat keje, tetibe one of our trainer bawak balik KFC.
yuuhuuuuuuuuuu bestnya. Rezeki maaaaa.....
So aku mkan lah seketul ayam grg spicy...
Sejak akhir2 ni aku jarang makan ayam...
Tatau lah kenape? Maybe x der selera la kot.

Bawah ni antara gambar2 makanan for our LUNCH....


~ BDT's LUNCH ~


Tinggal 4 ketul ayam goreng...semua tuh untuk AMAN. Hari ni aman berpuasa...so, kami tinggalkan tuk die makan waktu berbuka nanti...



Yg ni plak teh lemon ais....sponsor by Mr Car9....Hurmmmm pas makan KFC mmg masyokk kalau minum ais lemon tea ni....manyak masyokkkkkk....



Sampai sekarang perut rase mcm penuh jer...
Thank's to hazeri belanja KFC today.
Esok pun ada lagi salah sorang my ofismate belanja BREAKFAST.
Hurmmmmm rezeki sebelum berpuasa ni kan....


Hurmmmm well tomorrow our club cinta & bdt team akan organise PESTA BUAH-BUAHAN TEMPATAN....hurmmmmm sedap tul kan.
Dah tentu banyak buah-buahan tempatan petang sok...
Aku sebenarnya x sabar nk makan durian ngn ice cream vanilla...
X tatau la ape rasenya.....


Klah....jap g nk g beli DURIAN & buah buah yg lain kat tmn medan....

will update u tomorrow !

27 August, 2008

Kenangan zaman Kanak-kanak

Tetibe aku teringat zaman kanak-kanak aku...
Aku dilahirkan di Bahau, N9 pada 1981...
Dibesarkan di johor sehingga berumur 5 tahun. Then ikut ayahku ke Terengganu.
Ayah aku BOMBA AIRPORT...so, setiap kali naik pangkat mesti die akan ditranferskan ke AIRPORT lain...


So, tinggal di Terengganu sehingga berumur 16 tahun...
Lama kan. Bayangkan lah sampai aku pandai ckp dialek terengganu tau...
So, pindah ke sini tahun 1997. Aku amik SPM di Nilai...


Masa kecik2 aku ni lasak gile tau...
Then aku PELAT...bile bckp selalu pakcik2 aku ajukkan...
So, aku ni jenis x takut org. ikut jer. tu pun kalau seseorang tu umpan COKLAT or EPAL.
Masa tu umur 3 tahun....
Bawah ni gmbr masa umur 3 tahun...



Aku ni cubby sejak kecil...Dulu aku ni gelap gak lah sbb lasak kan.
Pastu mase zaman sekolah rendah mmg aktif bersukan sampai lah umur 16 tahun.
Aku aktif dlm sukan bola tampar, hoki, badminton & bola baling...
Mak aku siap bising2 sbb kulit aku makin gelap...
Bile start keje aku aktif dlm badminton & bola tampar.


Gmbr atas tu aku mmg tgh lasak...Mase ni mak & ayah aku kurus sgt2 sbb melayan karenah aku & my 2nd sister. Dua dua pun lasak...


Zaman kanak-kanak mmg menyeronokkan...mcm2 semua aku buat.
Yg paling best bile time musim tengkujuh....
Masa di Terengganu lah...musim hujan confirm akan banjir...Dulu kawasan lapangan terbang di Terengganu tu mmg berdekatan ngn paya. So bile ujan lebat confirm banjir...
Nasib baiklah umah kayu (ataupun umah kg) kan...
So tinggilah sikit kan... xder la tenggelam pun.


So, bile ujan dah reda, aku & adik aku bersiap-sedia nk tangkap ikan...
Best gile...mmglah dah duduk dekat ngn kwasan paya kan....
Kalau time menimba ikan...lagi seronok...
Ayah aku dulu mmg kaki pancing & suke sgt ngn ikan2 darat ni.
Bile time menimba ikan ni...pergghhhhhh mmg best.
Sampai 1 bdn bau air paya....mase tu mane tahu erti geli or busuk ni....
Seronok jer ingat...janji dapat ikan besar2.


Then umah aku dulu, mmg dekat ngn pantai...So, bile petang jer confirm g mandi.
Sambil mandi aku suke cari 'REMIS'....ala mcm LALA rupenya...
Sedap dimakan kalau dimasak lemak....
Ayah aku plak akan memancinglah...lagi lah kalau musim ikan gelama...
Ikan gelama sedap kalau buat ikan masin.
Dulu mak aku rajin buat ikan masin gelama...
Hurmmmmmmm skrg nk g pantai pun jauh...paling dekat kat PD or MORIB...
Bosanlah...pantai dia x sama ngn belah pantai timur...


Then, ayah selalu bwk kami g mandi air terjun di SEKAYU, HULU TERENGGANU...
Best gile mase tuh....kalau pegi time musim buah-buahan lagi best...
Pastu ayah siap sewa chalet for our family...
Pastu g mancing kat KENYIR plak...naik bot.
Duk dlm bot selama 3 hari...So, hasilnya mmg dasat...
Ayah aku mancing confirm akan dpt ikan TOMANlah, TAPAHlah, ikan putih la, ikan lampam la...byk gile...aku ni geli ngn ikan TOMAN...
tatau lah nape...mak aku plak geli tiap kali nk siang ikan toman ni...
Pernah ayah aku mancing dapat toman seberat 12kg...
Besar gile....mak aku siap hantar kedai suh siangkan ikan tu....


hurmmmmm sebenarnya terlalu byk kenangan semasa zaman kanak2 ni.
Korang pasti ada kenangan mase zaman kanak2 ni kan???


Bile aku teringat balik, kan best kalau kite dpt menempuhi alam kanak2 kembali....
huhuhhuhuhuhuhhuhuuh......

.....

Hurmmmmmmmm....KELUHAN lg???



Hari ni seharian department aku meeting...
Ehhh bukan meeting lah, tapi BRAINSTORMING....
Started from 11am sampai 1pm tadi....berhenti LUNCH kejap.
Then sambung balik sampai pukul 5 ptg tadi....
Biaselah minggu depan dah kene MENGADAP our CEO...
Skrg ni our BIG BOSS g mengerjakan UMRAH....
So, by next week confirm die nk tahu keputusan ttg BRAINSTORMING yg kami buat tuh.


Ada 4 topik utama dia...So, start isnin kami da discuss sama2...
Today continue lagi...esok tinggal 1 lg topik...SALES plak.
Perghhhhhhh....esok kenelah berfikir lagi...


Huhuhuhuhuhuhuuu...senak pemikiran ku.
Malam plak kene stay for BP...Aduhhhhhhh lagi lah senak.
Alkisahnya setiap kali kami meeting or ada discussion mesti akan ada 1 jug air nescafe.
Konon nk hilang ngantuk...yo yo jer.
Biaselah department aku kan, aku jer WANITA...
So, mcm biaselah kene buli jer la.


Bwh ni air nescafe yg aku buat...x tatau sdap ke x?
Tapi sentiasa diREQUEST tau...*kiranya sedaplah tuh??? Xkan x faham2 kot*
Agak2 nanti boleh BERNIAGA ke???? *ape plak ni mengarut sampai ke situ plak*



Ini adalah jug yg ke 2 (Air nescafe) ...yg 1st aku buat dah licin dieorang belasah....So, kenelah buat yg baru punya....cehhhh, suke sgt buli kite...Ala sambil mulut bising2 tuh aku ttp gak buatkan tuk mereka....huhuhuhuhuhuuhuhu...




Yg ni plak ada salah sorang TRAINER cube mengenakan aku...Siap tulis kat cawan aku lg. Ala mcm biaselah aku tahu sape yg nk kenekan aku ngn P....Dah la tulis salah. Ada ke tulis 'MG'....tu kan singkatan nama ayah aku....ntah ape2 lah...biaselah dieorang tuh...kalau x kenakan aku sehari mmg hidup x senang...Mula2 aku just tulis 'EFFA MG' jer..tetibe bile aku masuk balik dlm bilik tuh (selepas meRELOAD air nescafe tuh), tgk dah ada nama baru plak...hampehhh tul. Bile dah tahu siape punya angkara....apalagi...............
SERANGGGGGGGGGGGGGGG.....cubitan berbisa singgah di tangan sang PENDAJAL...

wahwaaahhhhhwahhhhh *gelak syaitan*




Ni aku buat pembetulan...Aku tukar 'MG' kepada 'B'....B panggilan manja P pada aku...hihihihhhihiii. *ngade betul*



Cube teka siapa JEJAKA yg mana satu yg mengenakan aku petang tadi....antara 2 org ni. *x termasuk P di tengah-tengah tu tau*



Itulah dia cerita aku petang tadi...Sebenarnya aku tgh boring skrg ni. Tgh menunggu prospeks or member dtg BP. Kebetulan mlm ni ujan plak...So, agak lambat lah org dtg kan......


K lah ...will update more later k....

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


26 August, 2008

Iklan Merdeka !!!



Well.....
Korang ada tgk x iklan baru petronas ttg Hari Kemerdekaan ke 51 kite...
Syok siot.....
mmg memberi kesan pada aku lah...
ada unsur sedih, gembira, usaha, kreatif & kasih syg....
Sebenarnya byk tapi aku pun x terlarat nk senaraikan....

Pada sesiapa yg belum nonton lg iklan tu, korang boleh tgk di bwh ni :


video



Patience.
Perseverance and hard work paves the road to success.


HAPPY 51st MERDEKA !!!


25 August, 2008

Cerita sedih...

Hurmmmmm......

Last post aku ada mention nk cerita pasal cerita sedih kan????
Hurmmmmm mcm mane nk mulakan yer.
Sebenarnya aku masih lg sedih ngn berita yg aku terima pagi semalam.


Cukup sedih...uhuks!!!


Ceritanya begini. Pagi semalam aku bangun awal. Seawal 6.30 pagi. Pas solat aku tido balik.
Selepas solat aku tergerak hati nk tgk my hp.
Bile aku tgk kat screen hp, ada 6 missed call from P...Aku check bile P call?
Pukul 1.30 pg???
Siap ada sms lg...


SMS berbunyi : " B angkat la phone. Ada benda penting P nk bagitahu B ni ".
(Aku tido mati. X sdar langsung phone aku berbunyi.....)


Hurmmmm pas aku bace sms P, aku terus reply p punye sms....


Just sms P tanya : " apa yg penting sgt?".



Lama gak senyap. P x reply....then about a few minute barulah sms masuk.



Sms P plak : " P call lah senang."




Pastu aku tunggu lah called from P.



So, tggu punye tggu P call gak akhirnya.....



He mention that our MAJLIS will be postponed next year....Maybe dlm bulan February or Mac 2009....Then i was like.....dunno what to say?


Aku diam jer bila P bckp ngn aku....Aku betul2 rase sedih sgt2.
Aku tanya nape tunda?


P : " Abah P minta tunda sebab masalah kesihatan Mak P".


Aku : " Mak P makin teruk yer?."
(Then aku diam balik...mmg x tahu nk ckp ape.)


Pastu aku letak phone....aku terus nangis, nangis & nangis....
Lama gak lah aku melalak...P call aku langsung x angkat phone...
Aku berkurung dlm bilik sampai lah petang...
Aku mmg terlalu MOODY smlm....
Sampai my ofismate tertanya-tanya nape lah ngn si Effa ni???


Hingga ke hari ni aku masih sedih. Tersgt lah sedih...
Tapi aku redha ngn kehendak Allah S.W.T.
Nape perlu nk bersedih?
X der gunanya aku nk menangis.
Bukannya aku direject oleh parents P.
Cume tarikh je ditunda...So menyesal gak lah menangis lama sgt sbb mata aku mmg bengkak teruk semalam. Pastu aku diserang sakit kepala.* Padan muke cari pasal sendiri*


Mungkin ini adalah cabaran or rintangan yg perlu aku laluinya ngn penuh tabah & sabar...
P mmg faham ngn perasaan aku ketika ini...
Aku x salahkan die mahupun his parents.
Benda nk jadi kan...


So, nmpknya ujung tahun ni mmg x kan ada MAJLIS for me.
Segala persiapan aku dah mulakan sedikit demi sedikit.
Hurmmmmm x perlah. Nk wat mcm mane kan.
Lepas raya nti his parents akan dtg berbincang pasal new date for our MAJLIS...
Hopefully bakal mentua aku akan cepat sembuh...


Hurmmmm nways, bakal mentua aku da ajak g beli cincin...yahooooooo
Sukenya aku. Tapi x tahu bile nk pegi...Skrg aku bz lah...Byk bende nk siapkan ni.
Maybe bulan puasa nanti free sikit kot. Boleh lah ajak shopping for raya sekali kan.


So, itulah berita sedih yg nak aku sampaikan. Ala nk luahkan dlm blog ni...Untuk tatapan aku di masa akan datang. Seronok tau kalau kita bace balik ape yg kita catat dlm blog ni....


Klah, hari nk balik awal sbb nk rehat puas2...Pastu nk tido awal lah. Mlm tadi aku x leh tido sbb ptgnya aku tido agak lama...Aku terlelap semasa tgk TV...



Klah ....see ya !!!



mwahhhhhhh..................


Nota jariku : Ape yg berlaku tentu akan ada hikmahnya...So, hadapinya ngn TABAH & SABAR.

New Sunglasses...

Jeng Jeng Jeng.....


My new sunglasses....siap melaram lagi lepas g amik last saturday...
Aku suke bekas die...warne pink lagi...siap ada pokka dot lg. Cukup garang warnenya....
Hurmmmmm cermin mata ni aku pakai waktu mengadap PC or tgh driving jer.
Bukan lah aku pakai setiap masa.
Aku ni rabun silau yg teruk.
Rabun jauh x lah teruk sgt. Still ok cume rabun silau je yg mmg x leh wat ape2.
So, kalau aku driving mlm2 kene pakai cermin mata, sbb aku akan jd rimas kalau x pakai....



1st time melaram ngn cermin mata baru aku...Thank's to P.




Inilah die bekas cermin mata aku. Cute kan??? Mase mula2 die tunjuk pada aku, aku sedikit terkejut sbb warne bekas tu mmg 'GARANG' gile...huhuhhhuhuhu...Nways i like k.

Kenduri Ikhsan

Last saturday aku & geng2 dari ofis berkonvoi ke kenduri Ikhsan di Dewan Pusat Khidmat UMNO bahagian Setiawangsa, Setiawangsa. Kami bertolak dari ofis jam 1.30 ptg. Dar i ofis 4 buah kereta. Sampai sana lebih kurang 2 lebih....


Sampai je sane kami terus ke meja VIP...x malu betul. Tapi mmg kami ditempatkan dimeja VIP pun..huuuhhuuuuuuu...Masa kami sampai si Ikhsan tgh makan ngn isteri tersayang. So, kami ter 'MISS' persandingan die...Ala nways it's ok. Pas da makan aku g tgk pelamin di bahagian dlm dewan. Very simple tapi mmg ada classss.....

Serba putih & diserikan dengan bunga mawar merah. Tampak seri pengantin begitu menyerlah. Bawah ni beberapa photo yg sempat aku snap semasa di majlis tersebut *skema gile ayat*


Pasangan RAJA SEHARI....Ikhsan & isteri tersayang, Lily. Cantik kan merpati dua sejoli ni.



Ni plak meja kami. Tgk lah tu si Zoe & suami... sebelah tu kak reena kita. Akhirnya die melanggar jgk pantangnya (pantang x ke kenduri kawin kwn2.Sbb die akan rase sedih kalau pegi). Whatever lah kak. Janji akak happy.



Tu die dayang2 genit si Ikhsan...Comel2 mereka kan. Pandai bergaya & berposing lg.



Ni plak kami yg dtg ke majlis Ikhsan. Ada lg tapi mereka x bergambar bersama-sama. So, tinggal yang ni shj sempat bergambar....Nape aku nmpk mcm tinggi semacam je kan????



Mase ni Ikhsan punye jurugambar suh jadi model sekejap...Biaselah kalau dpt jurugambar yg kreatif ni. Masa ni kami disuruh memegang kelopak2 bunga mawar then bile jurugambar suh campak baru lah kami cmpak sambil pandang ke atas...mcm 2 kan. Nways kami buat jer...x berapa nk nmpk sgt kelopak2 bunga yg bertaburan tu kan??? X perlah.....


Selepas selesai semuanya, kami berangkat pulang. So aku kene ke ofis tuk amik my car. Pastu nk singgah ke Focus Point tuk amik cermin mata aku...huuhuhuhuhuuuuu....


Klah, nti smbung balik k...Ada cerita yg sedih aku nk cite jap lg. Tggu lah mase lunch ke aku sambung balik k.....



23 August, 2008

What's up???

What's up ???

Hari ni aku x keje tapi singgah ofis sbb kami nk ke kenduri Ikhsan & Lily di Setiawangsa.
So, kami ramai2 konvoi dari ofis...
So, kebetulan dah mmg kat ofis ni ape lg aku update la my blog.


Hurmmmmm one more thing, hari ni my sunglasses dah siap.
That guy kat focus point call & bagitahu dah siap...
huhhuhuhuhhhhuuuuuu
Bestnya...x sabar nk g amik ni...
Pas g kenduri kawin Ikhsan barulah aku g amik cermin mata aku...


Pas tu nk singgah pasar mlm tuk beli pucuk ubi...
Sbb esok aku nk masak gulai tempoyak letak pucuk ubi & udang...
Huhuhuhuhuhuuuuu....
Mesti sedap kan. Makan ramai2 sambil tgk MELODI...


Klah, kami nk gerak dah ni...
Nti aku updated gmbr2 kawin si Ikhsan k....
Pastu upload sekali gmbr masakan aku sekali...


Bye bye mwahhhhh.....

22 August, 2008

Air Teh....

Jeng Jeng Jeng....
Korang nk tahu....hari ni aku teringin sgt2 nk minum air teh...
So aku mintak tolong untie (tea lady kat our ofis) yg buatkan...
Aku pun x tahu nape teringin sgt....
Aku mmg x leh minum sbb nanti perut aku sakit.
Angin....so aku just nk tapau bwk balik...minum kat umah x per.
Kalau sakit boleh mkn ubat & baring2...
kalau kene kat ofis aduhhhhh masak lah aku nk menahannya....


Bawah ni air teh yg untie buatkan khas utk aku...huhuhuhuhuhuhuuu..
Siap hantar ke bilik aku lagi...teruk betulkan...
Aku pun x sangke yg untie siap hantar kat bilik...
Terharu siot....betul2 x sangke


Kalau kat kg mak aku yg selalu buatkan...Aku x berapa nk pandai buat air teh ni...
Selalu asyik kurang...ade tu lebih susu lah, pahit lah...
Nasib baik lah en hafiz kite x minum air teh...
Air kegemaran P durian belanda & teh o ais...so mmg x der masalah kecuali durian belanda tu je...hihihihihihii...
Last2 mak aku jgk yg buat best...Untie buat pun best jgk...

TQ untie....tq tq tq tq so muchhhhhhhhhh....


Inilah die air teh yg untie buatkan khas utk aku....huhuuhuhuhuhuhu. Sgt sedap


TQ so much...

Well....this week kami di ofis mmg tersgtlah murah rezeki...Boleh dikatakan hari2 our leaders belanja makan. Starting from last monday...our leader from tanjung malim belanja kami PIZZA. The whole office dapat makan PIZZA.


Then selasa plak leader from Sabah plak belanja lg PIZZA tuk BDT.
Ohhh god PIZZA lagi. Kami request chicken wings shj sbb da muak makan PIZZA.
Hurmmmm seminggu kami makan free...hiihhihiii...
Nways thank's to all leader kami yg belanja makan...terharu plak rasenya.


Then semalam leader from Johor plak belanja kami makan. Bulan ni this leader antara yg mendapat pendapatan tertinggi di WorldWellness. Tahniah kami ucapkan....


So kami g Rebung Restaurant di Bangsar. Hurmmmmm aku ni kira 1st time menjejakkan kaniku di restoran tu. Restoran yg dimiliki oleh Chef Ismail & Sheikh Muszafar (Angkasawan Negara) Mmg ramai gile org malam tadi. Kebetulan ada beberapa event tgh berjalan.
So kami just duk di bahagian luar restoran tu jer. Tempat ber aircond mmg da full. So duk lah kat luar jer. Tapi enviroment die mmg ada classsssssss....


Sampai jer depan restoran kami disambut oleh Chef Ismail & pembantu die. Wahhhhh mmg peramah betul Chef Ismail tu. & kebetulan our leader yg bawak kami makan tu kawan baik pada Chef Ismail. So mmg lah dapat layanan istimewa darinya...


Bawah ni antara beberapa gambar yg aku sempat snap malam tadi....



Itu die LEADER yg aku maksudkan. Mmg sgtlah baik hati & x sombong orgnya walaupun dah senang sekarang...Wife die pun sama. Sgt baik & suke tolong org....Alamak tgk lah pipi aku yg tembam tu....no no no no pas ni kene diet ni...


P yg tgh khusyuk makan gulai siput sedut...Tu tunang my boss Lina. Hanya makan lauk jer. Sbb die punye dishes malam tadi mmg sedap2 belaka....



My boss tgh makan sambil borak2 cite pasal kejayaan, strategi for sales & gelak ketawa. Pastu ada sedikit buat ketupat...hihihhiiiiii....



Yg ni sisa makanan P...kulit siput sedut...P ckp sedap. Aku x rase lah sbb aku x berapa nk suke...huhuhuhuhuhu...Pastu aku suke ngn mangkuk kecik die ni...cute kan.



Yang ni plak Laksa Penang...P yg makan. Kuah die mmg sedap gile. Pekat & rasenya sebijik macam yg mak aku masak...Sedap siot. Aku dah x larat makan sbb da mmg kekenyangan mase ni....




Yang ni plak cekodok bawang & pisang goreng...Yg ni aku makan selepas aku makan lauk pauk yg sedap2 tu....cekodok die sedap walaupun nmpk mcm bodoh2 je...Aku cecah sos black pepper & sambal kicap....yummmmyyyyyyyy. Balik keje ni nk buatlah cekodok bawang ni. Mcm x puas jer makan malam tadi..hihihihihhiiiiiii




This is my dishes.. Aku amik nasi sejemput, ayam masak merah, telur masin sikit, tempoyak & tempe goreng....Hurmmmm mmg menjilat jari tau. Lagilah ada tempoyak kan.. Aku plak dah lama x perkena tempoyak ni... So mmg puas dapat makan malam tadi....huhhuuhuhuhuhu





This one plak P punye dishes. Tgk tu siput sedut yg P amik tu...nmpk mmg menyelerakan. Tapi aku x makan. Aku tgk P makan jer... Satu lg die punya sambal ikan bilis die mmg sedappppppp...Tu kalau makan ngn nasi lemak mmg lg sedap...Jarang2 sambal ikan bilis yg mcm mlm tadi kami makan tu, ada org masak tau.




So, itulah die alkisahnya minggu ini. Kami makan byk tau. Aku yg tgh diet ni pun x boleh nk diet sbb gara2 ini semua lah..Nways syukur sgt2 & thank's again pada semua leader2 kami yg sudi belanja kami makan....


TQ

TQ

TQ



Nota jariku : Time aku plak, nanti ujung tahun aku belanja makan besar-besaran kat umah aku plak....huhuhuhhuuhuuuuuuuu


21 August, 2008

masuk lambat

Hurmmmmmmmmm.....
Hari ni aku sengaja masuk lambat sbb malas nk masuk pukul 9 pg.
Tujuan utama aku masuk lambat :


1. Malas nk bangun
2. Badan & kepala sakit & berdenyut-denyut
3. Nk cuci baju yg menimbun-nimbun (baju byk gile x cuci sbb tempat ampaian manjang penuh je)
4. Nk tido lama2 sikit (time period lah boleh tinggalkan solat...)
5. Saje gatal nk masuk lambat sbb x selalu masuk lambat walaupun balik lambat.


Sampai ofis jam 10.40pg. Terus g pantry wat air panas & breakfast dulu.
Makan roti + kaya kemaman je. Nk alas perut sebelum makan ubat.
Dah settle semua aku sambung wat keje.
Double check balik brg2 yg nk bwk ke Johor. Weekend ni ada seminar 2 hari di Hotel Selesa, JB.
Aku x pergi, yg pegi our trainer je.


Brg2 dah cukup, aku wat filling plak. Just filling dokumen2 penting yg menimbun sebelah meja aku. Mcm2 ada. Start dari seminar, event sampailah bahagian logistik....

So, skrg meja aku agak bersih & kemas. Tinggal la saki bakinya yg belum aku filling.
Rasenya yg timggal cume sampah sarap je kot...huhuhuhuhuhuhuuhuuu...


So, hari ni kenelah balik pukul 7 ptg sbb masuk pukul 11 pg.
X perlah. Lagipun kat umah xder ape nk buat. Lagilah hari khamis kan.
Cite x best...*bukan x best tapi aku takut nk tgk cite 'KEKASIHKU SERU'*.
Seram gile...Asyik memeranjatkan org je cite tu.
Then baju aku dah cuci pagi tadi...penuh ampaian ngn baju aku...
Terpaksalah aku angkat baju2 my housemate yg dibasuh mlm tadi.
Nasib baiklah da kering...


Ape lg nk cite ni...Dua tiga hari aku update blog tanpa gambar2 kan?
Mcm kurang menarik. Tapi x perlah...nti kalau ade gmbr aku pasti upload....


Klah...nk naik atas jap.


bye bye....mwahhhhh

20 August, 2008

Ex Boyfriend

Hurmmmm....
Mcm mane nk mulakan yer????


Oklah, mcm ni smlm pas balik umah aku mandi2 & makan sambil tgk TV.
Cume makan chicken wing yg aku TAPAU from ofis...
Nk makan kat ofis da mmg kenyang so aku bawa balik umah for my dinner...


Pas da makan aku pun mmg x der keje...
Sambil2 tgk TV aku pun iron baju lah kan...
Sambil nyanyi2. Aku ngn my housemate...sorang lg x balik sbb ade class.
Sambil nyanyi aku pun baru perasan yg my housemate da tido...
Awal gile tido. Lagipun die mmg x sihat...batuk2 & selsema.
Kene jangkitan virus dari aku kot...hiiihhihiiii...sorry ye.


Tengah syok iron baju, tetibe hp aku berbunyi...
Aku jeling lah kat no yg appear kat my hp screen...
Mcm familiar jer no yg appear tu...nombor dari KLIA.
Tapi aku x sempat angkat lah kan...
Then continue iron uniform aku...

Pastu berbunyi balik & appear same number....
(dlm hati tertanya-tanya sape yg call?...x kan adik ipar aku...maklumlah 2 org adik ipar aku mmg keje kat KLIA.)

Then aku pun angkat lah...Then aku senyap sbb nk dgr suara org tu...
Bile die ckp, aku rase mcm kenal lah kan...Tapi aku relaks lagi lah...
Sedikit perbualan.....


Helo. Boleh ckp ngn WAN EFFALIZA : Pemanggil

Ya saya, sape sane? : Aku

Hurmmmmmm...x kan x kenal dah kot org kat sini, lame menyepi? : Pemanggil

(mcm blur sikit)...Aaaaaaaaaaaaa sape yer? Mcm pernah dgr suare ni..., : Aku

(Mengeluh lg)...Dah x kenal ke org kat sini...Maklum lah org tgh bahagia kan..., : Pemanggil

Mcm kenal...Hurmmmm ni bukan YAN ke? : Aku
(Mengikut firasat aku mmg suare die...cume saje nk tanya lebih2. Betul2 x sangke MY EX BOYFRIEND aku call...x tahu la ape yg MERASUK die utk call aku ntah...)

Hurmmmm betul lah tu. Amboi bukan main lagi skrg yer...lama senyap tetibe tahu da nak kawin. Tahniah la yer... : Pemanggil

Aaaaaaaa...mcm mane tahu org nk kawin. Rasenya org x ckp ngn sape2 lg...maksudnya kwn2 kat ERAMAN la..(nama tempat keje lama aku) : Aku

Ala aku tahu dari AWEE...Die jumpe awak 2 minggu lepas kat Maybank Salak Tinggi : Pemanggil

Ohhhh...a'ah org ade jumpe Abg Awee hari tuh...org ader lah jemput die g kenduri org... : Aku


Itulah serba sedikit perbualan aku ngn MY EX BOYFRIEND....Aku mmg betul2 x sangke die akan call aku...Yelah sejak break ngn die 6 tahun lepas, Die langsung x der call & aku pun x der sibuk2 nk ingat or call die....Mmg aku da lupekan nama die dlm memori aku...Malas nk kenang semua tu....buat aku sakit hati jer. Skrg die bahagia bersama isteri & puteri die. Masih bekerja di tempat lama lg.


Pas aku letak phone, aku tetibe terfikir balik kisah lama....
Aku terkejut bile P call aku....Aku senyum...lama aku senyum baru aku angkat....
P tanya asal ringgin' lama sgt baru angkat?...
Aku diam sambil tersenyum...Aku skrg betul2 bahagia di sisi P.
Cume aku x bagitahu yg MY EX BOYFRIEND aku call tadi...
Aku takut die akan TERASA or sedikit CEMBURU...

CEMBURU????....P cemburu ke?


Tapi aku plak serba salah x bagitahu P...Hurmmmmm xperlah. Balik nanti aku bagitahu P.
Sebelum ni ape2 hal aku x pernah berahsia ngn P.





Nota Jariku : Bila kita terkenangkan masa silam...mmg menyakitkan kan?Lagi lah kalau kenangan tu yg menguris perasaan kita. Aku da serik tuk bercinta sbb dikecewakan, tapi sejak aku kenal P, cinta itu berputik kembali....Thank's P...love U so much....

Selesai 1 perkara....



Perghhhhh
...

Lega betul da settle 1 perkara.
Smlm ingat nk g fitting for baju nikah tapi x sempat sbb aku g carrefour cari kain & tertempah cermin mata.Hihhihiiiii...

Mule2 nk check mata jer. Then terus tempah sbb cermin mata aku mmg da uzur sgt...
Pastu P tambah sikit...hhhuuhuuuuu..syg P sgt2.
Pilih punye pilih terbekenanlah yg warne dark blue...aku terus amik..

Pasal leader nk belanja makan kt mid valley tu, die just deliver the pizza kat ofis jer...
TQ Mr. HAD...huuhuhuuuuuhuhuuu.


So, hari ni aku stay sampai mlm...then aderlah mase tuk g tempah baju nikah & 2 pasang lg baju.
Lama gak lah mase fitting tu. Aku ni sedikit cerewet..hihihihihiii...
Ala bukan selalu nk cerewet pun.
Mesti lah kene ikut selera aku...Hari paling bahagia tu bukan selalu dtg. So kenelah buat sampai perfectkan...hihiihhihhiiii..


Pas da settle fitting, aku bg deposit RM100 dahulu for 3 pasang.
Hurmmmmm melayang lg RM100. Semalam for cermin mata je melayang hampir RM400.
Nasib baik P baik hati sgt2...So die byrkan separuh. Huhuhuhuhuhhhuuuu
Nanti balance aku bayar mase baju da siap. Ala lambat lg. Awal disember baru aku amik.


Dah settle semua aku balik semula ofis. Malas nk singgah minum kat mamak murah tu aku masih kenyang.
Hari ni MD belanja makan NASI DAGANG...sgt sedap...Dah lama x makan.
Aku mmg x leh makan nasi tu sbb pulut kan.
Tapi aku belasah jugak sbb terliur siot tgk org makan.
Lagi lah tgk kuah nasi... perghhhhhh bau die....harum gile.
Nasib lah aku x naik gile...hihiiihihhihiiiiii.


Weekend ni nk g kenduri kawin salah sorang my ofismate kat wangsa maju.
Balik dari kenduri nk singgah Focus Point tuk collect cermin mata aku..
Sgt x sabar...huhuuhhuhuuuuuuu...
Ala aku pakai time driving & mengadap PC jer...
Aku ni rabun silau yg teruk siot...
So bila drive malam2 hari mmg kene pakai cermin mata...
kalau x confirm ntah ape2 waktu driving....


K lah, nk makan roti + kaya kemaman jap...
Skrg ni macam TERLAPAR plak.


bye bye mwahhhhhhh......

19 August, 2008

Baju nikah...

Selsema...oh selsema.....
Bilalah nk sembuh ni...rimas betul kalau hidung tersumbat ni...
Nk bercakap pun x selesa. Lagilah nk entertain customer kan...ngn suara sengaunya...
X perlah, x lame lagi sembuh la tuh...


Smlm aku g survey tempat tuk tempah baju nikah aku.
Tempat yg biase aku tempah tuh dah x amik dah sbb dah terlalu banyak tempahan.
Nasib baiklah smlm aku jumpa satu kedai kat old town ni.
Masih boleh amik tempahan...seronoknya....


So petang nk g fitting tuk baju nikah aku & P sekali...
Hopefully jahitannya kemas & selesa dipakai nanti...huuhuhuhuuuuuuu
Baju nikah aku style BAJU KURUNG MODEN.
Kainnya aku just suh untie tuh jahit kipas belakang jer.
Hurmmmm x sabar nk tengok baju tuh bila dah siap nanti.


Tapi tulah takut x sempat plak. Kedai tu tutup pukul 9 mlm.
Pas balik keje ni nk g Mid Valley dulu sbb salah sorang LEADER nk belanja makan.
Makan lg?? Best betul la. Minggu ni kami di BDT makan free.
Biaselah kan sbb kami ni org paling dekat ngn leader selain kwn2 ofis yg lain...


Bwh ni contoh baju nikah aku...Cume kainnya tu x der lah mcm tuh..labuh macam tuh.
Susah nk jalan nanti...Nanti takut x terpakai baju ni pas selesai majlis nikah tuh...Membazir kan?
X elok membazir...simpan duit tu tuk bende lain...mane tahu tetibe last minute dtg kan....






Yang ni contoh yg paling tepat yg aku jumpe dlm internet. Cume kat bahagian leher tu aku x nak lah luas mcm tuh. Lehernya mcm baju gambar atas tuh..Siap manik2 lagi ...huhhuhuhuhuhuuuu. Aku mmg pakai tudung mase nikah & sanding nanti....


So, mmg x sabar nk g tempah ni...x tatau lah berapa untie tuh charge aku nanti. Hopefully x lah mahal sgt. Lari budget aku nanti...Aku nk tempah 3 pasang sekali...lagi 2 pasang tu tuk raya haji & majlis resepsi di Majlis Perkahwinan kawan aku di Shah Alam nanti...


K lah, aku nk sambung wat keje jap. Esok aku update kalau ader story baru k...


Bye bye...mwahhhhh....

18 August, 2008

30th August 2008...

Hurmmmmmm.....


Ape maksud title kat atas tuh yer????


Mesti korang tertanya-tanya kan???....well kalau aku mmg aku xsabar2 nk tggu tarikh tuh...


So, tggu jer lah k...nanti aku ceritakan bile sampai waktunya....


lalallalalalaaalalalala.....aku sgt seronok....lalalalalalalalalaaa....


sgt x sabar.....yeah yeah yeah
Perghhhhh.....penat betul badan aku ni...
Well from friday till now bdn sakit2.
Kurang tido, makan x lalu, bdn yg x sihat, batuk2 & selsema...
Tapi akhirnya event yg company aku organise tuh berjalan ngn lancarnya...

Alhamdulilah....semuanya ok


So, today our CEO bagi kelonggaran sikit tuk masuk lewat...semua staff ok! not me only..
So, by 12 noon aku sampai ofis...malam tadi mmg puas gile tido....aku bangun jam 9.30 pagi...
wahhhh sgt puassssssssssss
Bangun jer cuci kain sikit, breakfast sambil bace n/paper
Then siap2 ke ofis jam 11.30 pg. Tggu P amik aku tapi die lambat. Pukul 11.55 pg baru die sampai bwh apartment aku...eeeiiiii geram betul aku...


Sampai jer ofis terus mengemas brg2 yg kami bwk ke Melaka masa weekend lepas...
Selama di sana mmg best sgt2...cume keadaan aku yg hampir kehilangan suara gara2 batuk jer buatkan aku kurang selesa...
Pastu semalam my 1st day period...sakit perut...so moody...x larat sgt. NAsib baik lah last day kat Melaka perut sakit...kalau x tatau ape jadi pada aku.
Baru skrg leh update blog sbb da free sikit...


Gambar2 nti aku upload k...


Jap g nk balik umah. Nak rehat kat umah puas2 sambil sambung cuci baju...pagi tadi aku cuci separuh jer sbb tempat ampaian baju dah penuh...huhhuhuhuuuuu...


So, ok lah...esok aku cube upload gambar k....


* ADIOS *

14 August, 2008

Demam jugak akhirnya...



No No No No......



Ape yg x ku ingini telah terjadi....uhuks!!!
Aku DEMAM.
Semalam pas buke pose badan aku panas membara-bara....tekak makin perit.
Then aku mandi lama2 tuk hilangkan panas badan aku...tekak makin sakit.
Pas mandi aku pakai baju panas 2 lapis...huuhhuhuuhuuuu.
Nk bagi berpeluh sikit badan aku ni.
Pas tu aku makan ubat demam, selsema, batuk & ubat sakit tekak....then aku baring2 dulu.
Byknya ubat kene telan. Bdn aku mengigil kesejukan...

Tetibe terus teringatkan my mum & dad kat kg...
Bertambahlah aku sebak & sedih...
Time2 DEMAM ni lah aku akan teringatkan mereka semua...
Sedihnya....uhuks!!!
*Bukan waktu sakit jer aku teringatkan mereka jer tau. Aku sentiasa
mengingati mereka.*


Perut plak masuk angin. Mmg sakit ya amat....
Biaselah kalau da sakit tuh, semuanya akan keluar sekali...
Tu yg buat aku x larat sgt2...
Malam tadi mmg aku x dapat tido...


Ngn hidung tersumbatnya...
Ngan tekak sakitnya...
Ngan batuk berterusan...sakit dada aku dibuatnya...
Kepala manyak pening & berdenyut-denyut...


Nk tido mmg x selesalah...lebih2 lg hidungku tersumbat.


Akhirnya terlelap....seingat aku last aku tgk jam sebelum aku terlelap....dlm pukul 5.00pg.
Sedar2 pukul 7 pg....badan berpeluh-peluh...rase lega sikit.
Cume batuk & selsema masih x ok lg.
So pas breakfast tadi aku terus makan ubat supaya demam aku x melarat-larat...


Hopefully esok pagi aku x derlah seteruk hari ni.
Sbbnya esok sampai ahad mmg aku akan penat serta kekurangan rehat...
Kami akan berangkat ke Melaka pagi esok.
So ubat perlu stand by awal2. X boleh miss waktu mkn ubat...
Kalau x confirm aku x kan larat buat keje nanti...


Doakan aku sihat sejahtera utk aku jalani tugasan aku semasa di Melaka nti....huhhuhhhuhuuhuhuhuhuhuhuhu...


Nota jariku : Jika kite mengalami kesakitan bermakna kesakitan itu adalah untuk menghapuskan dosa2 kecil kita...

13 August, 2008

batuk batuk batuk

Ohhhhh tidak...

Aku sudah terkene virus batuk....uwaaaaaahhhhhhhh....
Aku mmg x suke sgt2 kalau batuk..Sgt letih & dada akan sakit jgk nti...


Alkisahnya, mmg lah aku da mula sakit2 tekak start a few day before, tapi x lah teruk sgt.
Tapi last 2 day aku g makan KFC @ New Town PJ lepas...
Aku orderlah 1 set ayam grg spicy.
So airnya mmg lah air berkarbonat kan?
Hurmmmmm well letak ais plak...mmg lah sedap kan?
Hilang hausku....


Tapi malam tuh aku da mule batuk2..
Tekakku makin perit...ahhhhhh lemas sungguh...
Satu hal kalau aku batuk, akan lambat baik..tatau lah nape...pastu batuk plak batuk yg jenis gatal tekak...eeeiiiiiii sgtlah geram kan..
Sebab kejap kejap batuk...sampai sakit2 dada aku ni....


Hopefully x derla terbawa-bawa batuk ku ni semasa programme this coming weekend...
Hopefully batuk ku ini x menganggu tugasku semasa program di Melaka nti....
Yg paling aku risaukan ialah takut akan DEMAM semasa program tu nanti....uhuks!!!
Nti akan menyusahkan kawan2 aku plak.


Skrg ni mmg musim org batuk2 & demam kot...maklumlah kalau musim buah ni kan?
Melantak x ingat dunia pastu mmg lah akan ader effectnya...betul x?
Mcm aku lah...akibat DEGIL sgt...skrg dapatlah 'BUAH TGNnya'.....


Balik ni nk g Farmasi my sis amik ubat batuk, demam & antibiotik...kene prepare brg2 ni before ke Melaka nti....


Aku x nak DEMAMMMMMMMM....

X suke

X suke

X suke

X nak DEMAMMMMMMM......



:( .... :( .... :( ....

12 August, 2008

Finally....dah jumpe!

yes yes yes....



Finally, akhirnya doa aku dimakbulkan...wah wah wah....sgt suke.



So, tghari tadi aku kuar & berusaha cari kain hitam yg aku duk risaukan dr pagi tadi...& akhirnya aku jumpe di salah satu kedai di Old Town, PJ...sgt2 suke...so skrg x stress lg...tinggal lg nk beli tudung yg sedondon warnenya ngn baju oren aku tuh.....huhuhhuhuhuuuu...



Nasib baiklah kain yg aku cari tuh mengikut kehendak or selera aku...kalau x tatau la mane nk cari lg...mati kutu lah aku nti....so, aku da happy skrg ni.


Balik ni nk masak SAMBAL SOTONG....dah lama x makan sambal sotong...huhuhuhuhuhuhuuuu





Nota Jariku : Kesabaran itu amat penting sbb die menguji juga keimanan seseorang tu....

sgt stressssssssss



Oh god.....

Mane lah aku nk cari kain hitam ni.....mase makin suntuk dah ni..Aaahhhhhhh tidakkkkkkkkkk....aku makin stress...Dah lah byk bende kene follow up ni...Dah lah nk kene prepare brg2 ke GALA di A' Farmosa ni.....Uhhhhhhhh sgt geram.


Mesti korang tertanye kain hitam ape kan????
Mesti korang akan ckp kan berlambak2 kain hitam kat kedai...bukan ssh nk cari. betul x?
Mesti korang akan ckp lg kedai kain lg la melambak-lambak....pilih jer nk yg mcm mane?


Itu mmg lah aku tahu...x pyh ckp pun x per. Masalahnya kain tuh nk di pakai ngn baju kebaya oren..Tu semua costume tuk tarian joget pahang semasa di Melaka this weekend....Mcm mane ni??? Nk g cari sendiri kete x der sbb bakal mentua pinjam bwk g keje. Kete die masuk workshop...Ni pun dtg naik moto ngn P ke ofis....bakal mentua aku x kan bwk moto sbb die x larat nk duk atas moto lama...bukan dekat2 tmpt keje die...nunnnn jauh di ukay perdana...jauhkan...kesian aku nengoknya. So aku ckplah ngn P bagilah abah p bawak kete aku jer....


So, g mane sehhhh.....x nak lah ajk P g cari sbb nti naik bosan plak die...Dah lah semalam aku meyusahkan die cari track bottom for me...abis aku rayau kat Parkson di Subang Parade...tapi masih x jumpe yg aku suke....aku kesian tgk die. So, bermula tghari ni aku kene carilah kain hitam tuh...x kisah lah skirt panjang ke? janji ade kain...x kan nk pakai ngan seluar plak kan....eeeiiiiiii sgt geram...aku x suke last2 minute mcm ni...menganggu konsentrasi aku...*betul ke aku eja tuh*. Tapi nk wat mcm mane kan? kene cari jgk ni....


Why last minute?????


K lah mule2 aku nk pinjam kain 1 of my ofismate, tapi x bwk2 sampai lah hari ni...suddenly die ckp kat aku, sedikit perbualan.....



" muat ke fa?" : my ofismate

" x cube lagi mcm mane u kate x muat plak " : aku

" mmg lah sbb si khaty pakai ngam2 jer ngn die & confirmlah u x muat fa! : my ofismate

" so aku mcm terdiam lah. *mmglah aku x kan muat sbb ' my bum bum ' lebar dr khaty tuh...tu jer masalahnya....bukan lah ape* " : aku



So, aku pun malas la nk tergedik-gedik menanya lg....so tghari ni aku nk kuar g cari....hopefully aku akan jumpe jgk kain hitam tuh......


pepagi aku dah stress....


klah just forget it...tarik nafassssssssssssssss.....then lepassss.........


kene yakin boleh jumpe kain hitam tuh.......

11 August, 2008

Makan makan & makan....



Saturday.......

Last saturday aku cuti. So pepagi aku dah bangun solat dulu...Pastu aku terlelap & sedar2 jam da pukul 7.30 pg...Nasib baiklah x lewat bangun....Hari ni byk program yg telah di planningkan..hihihihhihii...bukan senang tau nk cuti terisi ni...*maksudnya bukan cuti kosong..sila isikan ngn aktiviti2 yg menariklah*...huhuuhuhuuuuu...Sambil breakfast aku cuci kain dulu. Then aku mandi & siap2 tuk keluar....


1st program aku pagi tuh, nk pergi tgk wayang cite " THE MUMMY ". Huhuhhuhuuuuu...barulah ade mase tuk BERDATING ngn En. Hafiz kite tuh...manjang outstation jer kan mamat tuh...So kami punye tayangan jam 11.15pg...Perghhhh awal siot...Maklumlah ptg ni pas abis tgk wayang aku nk g umah Kak Zura terus...


Abis jer tgk wayang aku terus balik & singgah beli durian kat Tmn Medan...Abis aku borong durian kat situ...Hurmmmm x silap aku aderlah dlm 25 biji aku borong...Kesemua durian akan dibawa & dikorbankan di umah zul nti...hahahaahahhaaa...Makan lah sampai muntah. Saje beli lebih takut x cukup.



Dlm pukul 3 aku sampai umah Kak Zura....So x lengah aku terus korbankan durian tuk masak kuah durian...Car 9 da order roti jala tuk mkn ngan kuah durian tuh..huhuhuhuu...sedap2. Mule2 aku yg nak masak tapi last2 Kak Zura jgk yg masak...So aku tolong2 jer. hihiihihiiiii.....X lama lah masak pun kuah tuh...Then Kak Zura siap2 tuk ke FFM di PICC mlm tuh. Dah pagi tuh die ade aktiviti kat tempat keje die. Hurmmm x penat gaknya cik kiah sorang ni.


Pas da masak kuah durian, barulah Hazeri & tunang dia sampai...x lama pas tuh, Aman & Nurul sampai plak...Tengah lepak2 midi & his family plak sampai...So dlm pukul 4 lebih kami pun makan ramai2...Bwh ni antara gambar2 yg sempat aku amik....Muka aku x der sbb aku kan PAPPARAZI.hhuhuhhhuuuu...So aktiviti aku & geng2 yg lain ptg tuh hanyalah makan, makan, makan & makan jer.....hihihihhiiiii



Tengoklah tuh masing2 tgh makan..Amboi luasnya mulut En Hafiz kite tu kan?...Yg Car9 plak tgh syok bercerita ngn Si Aman....




This is Midi's Family....Cik Dania kite tgh x de mood sbb DEMAM lah....uhuks!!! Cian Nia, tu yg moody sgt die hari tuh...Nasib lah die x buat perangai, kalau x jenuh PAPA & IBU nia nanti...hihihihiiiiiii.



Tu die Tuan Tanah kite, Mr Car9...mulut x penuh pun masih nk berburak2...ish ish ish....En Hafiz kite plak tgh syok makan roti ngn kuah durian....




Ini dia pasangan romantik & momantik...ape2 lah. Biaselah tahun pertama bercinta...semuanya indah2 belaka. Aku da laluinya semua tuh....Hurmmmmm alhamdulilah semuanya berjalan lancar...Gaduh2, merajuk2, masam2 muke...tu semua adalah lumrah sewaktu bercinta....




..........................................................................



Pas semua kekenyangan kami rehat2 tgk TV...ala tgk sukan olimpik kat Astro. Si Car9 plak kuar & kerjakan lintah2 dlm tong hitam kat depan umah die...Byk gile lintah2 tuh..Eiiiiiii geli siot..Masa tuh lintah2 tu tgh LUNCH...makanannya seperti gambar di bwh ni :





Inilah die makanan si lintah2 belaan Car9...Kesian ikan keli tuh kan. Naik pucat da ikan tuh...Tu confirm mati ikan tuh...Yelah lintah2 tuh da hisap darah ikan tuh. ish ish ish.....Lintah yg msih melekat kat ikan tuh mmg masih lapar lg...kalau korang pisahkan ngn ikan keli tuh, tetibe melekat kat tgn korang....hurmmmmmmm confirm lintah2 tu akan hisap korang punye darah. Sbb utamanya lintah2 tuh masih lapar lg. Lintah ni kalau die kenyang mmg die akan melepak & kalau korang letak kat tgn korang mmg die x kan layan punya....sbb perut sudah penuh kan..hihiihhihihi....





Kat atas tuh si Car 9 tgh menunjukkan lintahnya yg da hampir kenyang pada aku...mmg geli siot...Aku hanya amik gambar jer sbb nk pegang aku x sanggup....huhhhhuuuuuuuu.


........................................................................................................





Atas tuh si Nurul, awek si Aman yg tgh kekeyangan melantak durian2 yg aku beli...Tu yg die tenung jer buah durian tuh...agaknya tgh fikir mcm mane nk abiskan yg dlm plastik tuh plak...hihhihihhiiiiii.





This 1 si comel DANIA....tgh bermain2 ngn ibu die...Walaupun bdn panas & kulit die mcm kulit udang kene bakar, tapi masih nk bermain2 lagi....cayalah DANIA...Tapi kalau die terlalu MOODY, abislah PAPA & IBU die...





Ni plak anak si Car9 tgh mandi...Yg peliknya mandi dlm sinki kat dapur...terkejut aku nengoknya. Siap bwk brg mainan die sekali...So di DADDY die lah yg melayan karenah anak bujangnya mandi sambil main air.





Here we go, Mat Aris sedang mandi manda ngn 'ULTRAMAN' die...Ke mana jer Mat Aris pegi confirm 'ULTRAMAN' die akan follow die...begitulah keakraban Mat Aris & Ultraman die...huhuhhuhuhuhuuuuuuuu





Mat Aris yg telah siap mandi. Tgk tuh 'Ultraman' die mmg x leh berenggang ngn Mat Aris. Belakang tuh DADDY die yg mmg DADDY paling cool & paling sabar aku pernah jumpa...Car9 mmg akan melayan anaknya & die x pernah merungut langsung...Mat Aris mmg terkenal ngn kenakalan die di samping kuat MENJERIT.....hiihhihhihiiiii




........................................................................................................



Sunday..............



Just duduk umah jer sbb bdn x berapa sihat...hihhihihiiiiii....So dr pagi sampai ptg aku tgk TV sambil lepak2....Ptg tuh aku kuar jap tuk potong rambut aku....



POTONG RAMBUT lg ke?????




Hurmmmmm bukanlah potong ape pun cume g trimkan jer....tujuannya x payah ikat2 lg rambut ...hiihiihihihihi. Bila da pendek ni senang nk diuruskan kan...betul x????


So, ni last aku trimkan rambut aku....mgkin after 3 month nti aku trim balik...aku x nak simpan rambut panjang2 lagi....leceh la nk jaga ni...satu lg rimas lah.....huhuhuhuhuuuuuuu.